En skrittpromenad

för hand fick det bli igår eftersom vi tränade precision i lördags. Det blir lite intervallträning över det. Fullt ös i ett par minuter och sedan skrittpaus medan nästa ekipage kör. Det passade bra iaf vi blev alla fem motionerade på 45 minuter 😁. Tobbe fixade stallet under tiden. Skönt att få lite tid över till annat.

Passade på att städa sovrummet ordentligt. Blev så sugen på att måla det också 🤔 men får nog hejda mig... har en halvfärdig sadelkammare att ta tag i😤.

Gjorde ett fynd på en av fbs fyndsidor 😀 En ekskänk som jag tänkt måla grå och ha i köket i stugan🤔 kanske blir bra, kanske inte?

En bra söndag iaf 😁

#sportkörning#shettis#parakusk#

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Träning

för Lotta P stod på schemat idag. Vi träffades kl 10 och byggde bana. Först ut var Balder och Kompis. Jag har haft svårt att köra de två tillsammans tidigare men nu känns det som vi börjar jobba ihop. Båda bjuder framåt och det gör att det blir stadigt. Det har vi saknat. Nu får vi jobba på att få dem att sätta sig i galoppen. Det går alldeles för sakta också för svårklass, men det var en svår bana vi byggt. Vi får jobba vidare.

Emilia var så taggad när det var hennes tur 💖 och så fick hon bara lotsa runt Lippan. Vi gick fokusera på att få rätt ställning, böjning och ett bra tempo att styra i. Det går köra fort men då blir kvalitén på körningen inte bra. Det tjänar man inte ett dugg på.

Väl hemma tog orken totalt slut 😣 och jag som ville fixa med min nya sadelkammare. Just nu är det en fruktansvärd röra, men det får bli en annan dag. Tröstade mig med en bit tårta. Absolut inte viktväktarmässig 😇.

#sportkörning#parakusk#shettis#

Likes

Comments

Solsken

igår ja... men det blåste så attans kallt så planerna gjordes om så fort jag kom ut. Hästarna fick tidigt middagshö och sen drog jag mot Flyinge och landslagsträning.

Alltid roligt att följa träning från läktaren. Nu träffade jag så många andra kuskar, som jag inte träffat sedan tävlingssäsongen 2017 avslutade, så det blev mycket läktarsnack. Kanske inte så mycket fokus på träningen alltid. Men det jag behöver mest nu är motivation till att träna och fortsätta kämpa. Och det fick jag. Lite olika tips på övningar dök också upp. Mao så var det ett bra val jag gjorde som åkte, istället för att köra ponny i iskylan. Inte en bild tog jag 😬.

Väl hemma hade sambon tagit in pållarna och gett em hö. Middagen stog på bordet, Jag kunde vila en timma och sedan lasta flickorna för att åka till ridhuset för en stunds dressyrtrimning. Jag var så fruktansvärt trött men det gick så bra att köra så det var absolut värt det 😴

I dag blir det tandläkaren 😤🤐😭 bland det värsta jag vet 😣

#sportkörning#shettis#parakusk#

Likes

Comments

En helt vanlig torsdag

och solen skiner 😁 Det gjorde den iofs i går också men då valde jag att sitta i ridhuset och trimma ponny. Det är så hårt i marken ute så jag tyckte inte jag hade något att välja på. Bägge grabbarna trimmade i enhet. Mycket galopp blev det... Kompis är så pigg 😄 jättekul att jobba med honom. Det tog bara två,tre pass med bettlyftare för att han skulle komma på att han kan ta stöd i bettet. Nu hänger han sig tyvärr lite i det men tusen halvhalter, så får vi se var vi hamnar. Känns iaf betydligt bättre än när han bara knäpper av. 😊 Balder gillar galopparbete, min lilla stjärna, han höll sig på mattan hela passet.

Flickorna fick en tur på vägarna i går kväll. Jag orkade inte ut förrän det var helt becksvart. Lampor på vagnen o pannlampa för att se hästarna. Tyvärr hade vi lika gärna kunnat skippa det passet. Jag var för trött och bägge ponnysarma hängde på stången 😤. Tobbe mötte mig i stallet när jag kom hem. Middagen är klar, jag hjälper dig sela av 💖💖💖

#sportkörning#shettisar#parakusk

Likes

Comments


Så var det dags att ta tag i vardagsträningen igen. Efter några tuffa dagar, fredagen i Stockholm och tävling i Söndags, så fick måndagen gå till att vila. Tisdag blev inte så mycket det heller men en tur på vägarna med grabbarna och en halvtimma skritt för hand med flickorna, så fick jag min motion också 😉. Idag är planen dressyr för grabbarna. Flickorna ska få en tur ut i skogen. Har inte bestämt än om det blir tömkörning eller körning i enhet. Ska sparka igång kroppen och se hur det känns.

#sportkörning#shettisar#

Likes

Comments

Yes yes 😁

Tindra är frisk från sin kolik. Röntgen visade idag att all sand är borta. Det som inte är lika kul är att de fått in ett fall med abortvirus med neurologisk påverkan i Helsingborg. Såå Tindra får inte komma hem 😢. Hela avdelningen där hon står är isolerad och de får inte lämna stallet. Än så länge har ingen i hennes stall visat något symtom så hoppas de klarar sig. 🤜🤛 men 21 dagar... 😷

#sportkörning#sle#parakusk#

Likes

Comments

Hjulkul

Det blev en fruktansvärt tidig morgon idag också 😲 klockan ringde halv fem. Inte min tid på dygnet. Upp och iväg bara. Fyra ponnisar skulle med, plus selar, benskydd, ländtäcken, täcken och jag vet inte allt. Ja vi får inte glömma vagnen också. Det blir lite grann. Vi startade lättklass med Emilia och Lippan och medelsvår med Balder och Kompis. För att få logistiken att gå ihop krävdes två groomar, ett på varje ekipage. Tobbe fick offra sig och följa med också. Motvilligt men ändå. Supergroomen Ella var också med. Tävlingen flöt på riktigt bra. Emilia skötte sig exemplariskt och lotsade runt hoppetossan Lippan så bra att det räckte till en första plats 😁, detta trots att vi körde över en kon, och glömde vägen i ett hinder så vi fick köra ett varv extra 😞.

Grabbarna Balder och Kompis var ruskigt laddade men lydiga och fina. Även deras rundor räckte till en första plats 😁. Så himla kul. Detta behövde jag verkligen efter allt trassel med Tindra.

I morgon får jag reda på om sanden är borta på Tindra. Hoppas hoppas...

Likes

Comments

I dag har vi haft möte med parakuskarna. Eftersom vi är utspridda över hela landet så var mötet lagt på Arlanda så alla smidigt kunde flyga dit. Det innebär en tidig morgon. Jag fick starta hemifrån strax efter fem. Min snälla sambo körde mig till flygplatsen i Ängelholm. Resan till Stockholm bokade jag redan när mötet bestämdes i december men då hemresan var bra mycket dyrare så tänkte jag vara lite ekonomisk och ta tåget hem. Men när det väl var dax så kände jag att jag kommer inte orka krångla med att ta mig till stationen för att ta tåget och dessutom inte vara hemma förrän vid 23.30. Jag fick alltså boka en flygbiljett hem också. Passade på och gjorde bokningen i bilen på väg till flygplatsen.

Det var ett bra möte. Alltid kul att träffa de andra parakuskarna förstås. Mycket fokus låg på årets VM. Det har kommit nya regler från FEI ang klassificering så ingen vet riktigt var man hamnar. Klart var att man måste ha sin läkare till att fylla i papper igen... Det brukar de inte bli så glad.a för. Vi måste också ha koll på vår egen medicinering så den inte klassas som dopning.

Eftersom jag kör par och det inte är tillåtet internationellt så är jag inte aktuell för något VM. På gott och på ont. Jag har inte pressen på mig att jag måste köra internationellt för att kvalificera mig för VM, även om det lockar lite ändå. Vi får se om det blir något över när vi löst ut Tindra från Djursjukhuset i Helsingborg. Uppdatering om Tindra kommer i ett annat inlägg. Vi fick också reda på hur träningarna planeras. Nästa träning blir i Gnesta hos Johan Dengg. Får se om jag har möjlighet att åka dit. Det krävs att Tobbe kan ta ledigt från jobbet för att åka med om det ska fungera. Så det blev lite att fundera över.

Flyget hem var naturligtvis en timma försenat. Suck... Och helt fullbokat. Tur jag hann boka på vägen till flygplatsen... Nu är det verkligen over and out härifrån. Helt slut i rutan...

Likes

Comments

Efter många om och men är jag på väg till Stockholm. Vi ska ha träff med parakuskarna på Arlanda. Det ska bli kul att träffa de andra kuskarna igen. Eftersom vi är utspridd över hela Sverige så blir det inte så ofta. Dags för bording... återkommer 😊


Likes

Comments

Tindra står fortfarande kvar i Helsingborg. Förstoppningen är löst men vid röntgen såg man att det fanns en sandklump längre fram i tarmen. Det är inte så bra, den måste bort. Så hon fick bli kvar och sondas nu nu med loppfröskal i hög dos för att bli av med sanden. Hoppas det hjälper...

Jag försöker hålla igång ponnisarna men det är svårt att hitta motivationen. Solen har lyst upp tillvaron ett par dagar iaf och det har gjort att vi kommit iväg ut i skogen. Konditionen är inte på topp på ponisarna så det passar bra. I morgon är det träning för Lotta. Hoppas på lite nytändning då.

Likes

Comments