Första gången!

Idag har jag ridit Dudde och kan väl hålla med Fanny att han inte är sig lik....sen kan jag inte sätta fingret på vad det kan vara...om något stör honom eller om han helt enkelt blivit "känslig". Rätt var det är så bara exploderar han...han kan gå hur fint som helst och sekunden efter, utan föraning, springa iväg, sparka bakut...precis som om han blir skrämd av något? Väldigt märkligt känns det med tanke på att Dudde är lugnet själv? Han har visserligen blivit mer het på gröten och ganska kaxig, men ... nja, vi rider på och ser vad som händer..

Fanny red Lala idag, syrrans pålle, och det gick jättebra. Det är länge sedan hon red henne och Fanny upplevde det som att hon blivit mycket starkare sedan hon blev behandlad och har kommit tillbaka igen. Tanken är att Fanny ska börja hoppa henne litegrann, lite småhinder för att variera träningen lite och för att Lala tycker det är roligt att hoppa.


Leia gjorde debut med löshoppning idag. Vi åkte till Thulesbo vid fyra och hon var superduktig och gick raka vägen upp i släpet. Stod fint hela vägen och väl framme stod och lugnt och väntade, ca tio minuter, innan det var dags att lasta av. Så himla skönt med en snäll häst i släpet...finns inget som är så trist som att hålla på med en svårlastad häst!

Att springa löst i ett ridhus, var något som Leia tyckte var väldigt roligt...att ösa på i fullaste galopp längs långsidorna. var om möjligt, ännu roligare :)! Efter att Fanny visat henne och hon själv fått titta runt och springa av sig, så var det dags att börja hoppa!

Hon var så himla positiv och hade öronen framåt hela tiden! Hon stannade inte en enda gång utan hoppade okomplicerat och var jätteduktig! Hon hade verkligen värsta kollen! Vi är så himla glada för att detta gick bra och att, som det verkade, Leia fann glädje i hoppningen. I och med att det var första gången idag så blev det bara några få rundor och inte några höga hinder. Nästa söndag ska vi tillbaka igen :)Gillar

Kommentarer