"Det var aldrig VI ute på plan, Det var en sönderstressad matte och en förvirrad unghund"

LYDNAD, MINA TANKAR OCH ÅSIKTER

Igår var det träningstävling ute på klubben och som jag hade längtat, Hela dagen gick jag och vänta på att få åka iväg.

Tillslut fick vi äntligen åka dit och vi kom fram, skrev upp oss på tavlan i vilken klass vi skulle köra, Min plan var att gå in på plan och köra frittfölj för att sen ge han en mega belöning, Riktigt så vart det inte, När det var min tur sprang jag och hämta Harry, tänkte inte stressa då det bara är träningstävling så spelar ingen roll om ja tar lite tid på mig, Kissar av honom och går till baksidan, Ser då att dom står där och väntar så blir super stressad och nervös (fråga mig inte varför, det vart bara för mycket för mig, kändes som att alla stod och vänta på mig liksom, fast de kanske inte alls va så)

Så jag hann aldrig leka igång han och förbereda honom vilket sluta i absolut KAOS, Ser man sen på videon så ser det helt OK ut, Men det var inte VI ute på plan, det var en sönderstressad matte med en väldigt förvirrad och splittrad unghund. Och nu i efterhand skulle jag avbrytit och sprungit av plan och belönat han men jag går sen av plan efter frittföljet och fjärren med gråten i halsen, Jag var så besviken, besviken på mig själv, besviken att jag inte bara fråga om jag kunde få förbereda oss lite, Så efter de satte jag mig i bilen och bara grät, Jag kunde inte sluta gråta, och det var inte för att de inte såg eller kändes bra, utan att det var JAG som gjorde att de vart som de vart. Dom brukar ju säga att de ska gå dåligt innan tävling men där och då ville jag strycka oss från helgens tävlingar, Jag skämdes något otroligt för vad andra ska tycka om oss, Vi kan ju, det vet jag ju, men jag är ny inom allt som har med hundsport att göra så det är klart att man vill att andra ska tycka att man är bra, fast än de inte spelar någon roll om vad andra tycker!

Men kvällen slutade faktiskt riktigt bra ändå! Emelie kom och pratade med mig, bara att ha nån som lyssnar på en är så skönt! Jag berättade vad som kändes dåligt och hon lyssnar och kommer med tips och peppar upp mig! Det är en riktigt vän. Som lyssnar och vill att man ska lyckas. Guldvärt!!!


Så jag fick samla mig lite och så gick vi ut på plan igen, Jag lekte upp han ordentligt innan och förberede både mig och Harry, Och wow vilken hund jag har! Han var så duktig och vi hade kul ute på plan, Riktigt bra avslut på en dålig start på kvällen.Så.. Vad har jag lärt mig från igår då? Jo ganska mycket, För det första. STRESSA inte upp dig själv helt i onödan,

Förbered dig och hunden ordentligt innan och skulle de va så att nån står och väntar på att man ska bli klar så be om 5 minuter extra så man faktisakt hinner förbereda sig.

Skäms inte för att det inte gick som planerat, Det är en hund, ingen robot. Det går dåligt för alla, även SM ekipage har dåliga träning och tävlings dagar.

sist men inte minst, HA KUL! För det är ju därför jag gör detta, för att vi tycker det är kul!Väldigt långt inlägg idag men jag kände verkligen att jag behövde skriva av mig lite och vem vet, kanske finns de nån där ute som läser och känner igen sig!


En stor favorit!! Min bästa vän, min träning och tävlings kamrat. Förevigt du och jag! <3

foto- Emelie Jansson

Gillar

Kommentarer

hundträning
hundträning,
Läst det två gånger nu och är bara tvungen att kommentera hur klok du är. Du är så duktig och att tänka så klokt efter <3 är <3 <3 . Att ha kul är det viktigaste inte att komma till elitklass och vinna SM som det känns som många tycker.

Hittar inte gillaknappen så kan inte gilla inlägget som jag verkligen vil gilla #ilandsproblem XD
nouw.com/hundträning
TEAMHARRY
TEAMHARRY,
Vad glad jag blir!! Tack, verkligen TACK för dom fina orden! ❤
nouw.com/teamharry