Vilka är vi i Team Felicia Forsgren?

Felicia Forsgren, 14 år. Har ridit i hela mitt liv, men började på ridlekis som femåring och sedan på vanliga ridskolelektioner när jag var sex år. Jag har haft egen ponny sedan jag var åtta år och då började jag också tävla. I början blev det mycket av både dressyr och hoppning. Jag har hunnit med att ha fyra ponniesar under dessa sex år.

Den förste hette Rapidash, en Welsh Mountain, b-ponnyvalack på 112 cm i mankhöjd vars starka sida var dressyr, men som man även kunde hoppa lägre klasser på. Vi tävlade upp till LA i dressyr och LC i hopppning.

Sedan hade jag Hoelgaarden’s Picasso, en c-ponny, dansk import, allroundponny som jag tävlade upp till LB på i både dressyr och hoppning.

De ponniesar jag har idag heter Mundon Fern och Inishturkbeg Bright Dawn. Fern är en b-ponny som jag bara har tävlat hoppning med. Vi kvalade till MsvB, men vi tävlade bara upp till LA då jag hann bli för gammal för att tävla henne mer.

Min andra ponny heter Inishturkbeg Bright Dawn en importerad connemara, kategori C. På sex månader har vi hunnit kvala till MsvB och MsvA. Vi har tävlat i elitserien och vann tillsammans med mina tävlingskompisar zon polar. Vi har ridit lag-SM på Strömsholm och vi har kvalat till att rida SM i Vetlanda i juli och inomhus-SM i Helsingborg i höst.


Pia Claremyr, Felicias mamma. 45 år gammal. Jag red i liten skala som barn, men uppfyllde drömmen om att lära mig rida ”på riktigt” i vuxen ålder. Började som nybliven 30-åring på ridskola och blev helt såld på hästlivet. Började ganska snabbt rida två gånger i veckan på ridskolan, la till varann helg, blev fodervärd på ridskolehästen Lucas, den största hästen i stallet. Efter sju år köptes Lucas loss från ridskolan och han blev vår. Med Lucas tränades det dressyr och även hoppning i liten skala.

Jag har alltid varit driven i att lära mig mer om träning, upplägg, tävling m.m. och kan lätt sitta en heldag och lyssna på träningar bara för att memorera vad tränarna säger och hur man kan göra. Jag kan plocka fram citat och exempel från topptränare som Sylve Söderstrand, Lotta Björe, Niklas Jonsson och Erik Berggren i många situationer när jag och Felicia planerar hur vi ska lösa olika saker vi stöter på, på vägen fram genom vårt hästliv.

I och med att Felicias tävlingsliv tog fart ordentligt och Lucas blev gammal, så fick rollen som ponnymamma slutligen ta över och den egna ridningen lades på hyllan.

I och med att jag vid 40-års ålder kom i kontakt med mental träning, så började jag experimentera med då åttaåriga Felicia genom att lära henne att sätta upp målbilder och jobba utifrån dem. Felicia har haft stor nytta av det i sitt tävlingsliv och det har gett henne ett tävlingspsyke utan dess like och en förmåga att vända varje motgång till medgång.

I denna blogg kommer ni att få del av vårt upplägg och våra tankar för att nå våra mål, då vi märker att fler och fler börjar fråga oss om hur vi planerar framförallt i tävlingssituationer. Efter sex år på tävlingsbanorna har vi samlat på oss en del erfarenheter trots att vi i mångt och mycket känner oss som glada amatörer i sammanhanget och bara försöker hitta vägar som fungerar för oss. Eftersom vardagen är en enda lång förberedelse inför kommande tävlingar, så kommer vi att dela med oss av både vår vardag och tävling både ur ponnyryttarpespektivet och ur ponnymammaperspektivet. Hoppas att ni vill följa oss!

  • Om oss

Gillar

Kommentarer

Minna,
Tjohoo vad roligt!!
nouw.com/minnahuovinen
TeamFeliciaForsgren
TeamFeliciaForsgren,
Ja, jättekul! Och himla kul att så många har varit in och läst! 😄
nouw.com/teamfeliciaforsgren