Vetlanda dag 3

Lägger till lite bilder från gårdagens SM-invigning där alla ekipagen presenterades och fick gå upp på scenen och man fick en goodiebag fylld med chips, läsk, godis, alfab-keps, nyckelband, klistermärke, SM-plakett m.m. Jag vet inte riktigt vad domaren sa att jag hette i efternamn, något konstigt fick han det till i alla fall!

Började dagen med att heja på min klubbkompis Felicia som rider ungponny-SM här i Vetlanda. Hon gjorde en superfin runda, men fick tyvärr ett pet, men hon har fortfarande liten chans på placering!

Idag var det då dags för inverkans-SM och omgång 1 i SM. På förmiddagen var det molnigt och lagom varmt, men precis lagom till att jag skulle tävla så blev det gassande sol och jättevarmt! Mitt problem är just att tävla när det är väldigt varmt ute, vi kämpar alltid efter konstens alla regler att hålla mig sval.

På väg till framhoppningen.

Rosie var väldigt stark idag, varför vet jag inte riktigt. Hon hade heller inte kissat på förmiddagen. På framhoppningen hade jag problem med att hitta distanserna och det blev hela tiden att vi hoppade av väldigt tidigt. Dessutom blev jag helt plötsligt sjukt nervös och tappade fokus, så det gick som det gick. Rosie krigade på tappert och försökte göra mig till lags, men på nionde hindret fick vi stopp på b-hindret i kombinationen. När vi gjorde en ny anridning fick jag aldrig ordning på galoppen och i och med det andra stoppet, så blev vi uteslutna. Det kändes skitsurt omedelbart efteråt, men nu kan jag se det positiva att jag ändå kom ett steg längre än vid mitt förra SM! Jag känner mig faktiskt heller inte så besviken över att ha kommit till finalen, eftersom jag ändå inser att jag och Rosie behöver rida ihop oss mer för ännu svårare banor än de vi rider för tillfället! Jag har ju ändå bara haft Rosie i ca ett halvår! Nu laddar vi om inför B-final och jag ska försöka få fram min revanschlust och mitt bra-a tävlingsfokus igen!

Här är banskissen. Vi kom till 9B.

Resten av dagen hejade vi på Lovisa och andra ekipage som vi känner till! Flera ekipage verkade ha problem på exakt samma ställen som jag och Rosie, så jag var inte ensam om det. Men väldigt fina rundor av framförallt de som är väldigt rutinerade i mästerskapssammanhang!

Source error

Här är en filmsnutt från när vi går banan och står och funderar över hur man måste rida!

När jag har överfört filmen på min runda till youtube, så kommer jag att länka in den här, men det är för sent på kvällen nu att fixa det, så den kommer senare!

Smart grej att sälja på meetings, speciellt när det är varmt - fruktsallad!

Här kommer filmen på min ritt! 😊

Gillar

Kommentarer