Sista hoppträningen för i år! 😊

Igår var jag och Rosie in till tältet och hopptränade för Cia Tenggren Frykman. Eller hopptränade och hopptränade... Så här på vintern och när det är sista träningen innan juluppehållet, så kan man nog mer säga att det var markarbete då hindren var så låga! 

Att vi bara hoppade låga hinder tycker jag är jättebra! Det för att man då kan fokusera på ridningen, fila på detaljerna och att få till distanserna bra! Om jag även kikar tillbaka på året som har gått och hur jag fick  Rosie i toppform i mars-april-maj när jag satte flera raka nollor i både nationell LA och i MsvB, så tror jag att en bidragande orsak var att vi under vintermånaderna inte alls hoppade högt, utan mer jobbade på att få till det som händer mellan hindrena bra! En annan bra sak med det är också hur vi bygger upp tilliten mellan mig och Rosie! Mamma tjatar alltid om att det allra viktigaste är att jag måste tro till 100% på min ponny och att min ponny måste till 100% tro på mig. Hon säger att när man har den är man riktigt svårslagen på tävlingsbanorna! Hon har helt rätt i det och jag tror att den tilltron får vi genom att se till att grundjobbet är enkelt och att de små detaljerna sitter!

Träningen igår gick ut på att vi skulle hålla ett jämnt tempo och att ponniesarna skulle vara rakriktade. Vi var bara två stycken som dök upp till träningen, så det blev ett riktigt lyxigt pass!

Själv var jag riktigt förkyld och hade ingen röst, men med lite alvedon i kroppen, så gick det jättebra! Rosie kändes superfin, hon var väldigt mjuk, kändes framåt och lydig.

Banan var uppbyggd med flera små klosshinder som vi skulle ta lite snett. På ena långsidan var det uppbyggt ett räcke, två galoppsprång till ett klosshinder, sedan två galoppsprång till ett nytt räcke. På andra långsidan var det klosshinder, ett språng, räcke, ett språng, oxer. Sedan fanns det också ett räcke och en oxer som man tog från sväng utifrån hörnet i vardera ände av ridhuset. Om du klickar på youtube-klippet här nedan, så får du se hur det såg ut!

Träningen kändes toppen! Ett bra avslut på 2018 års hoppande och en fin känsla inför 2019 med allt vad det innebär! 😊

  • Träning

Gillar

Kommentarer

hannaeliisakarlsson
hannaeliisakarlsson,
Jag som rider dressyr tycker det är toppen de markarbete/låga hinder. Har fått en heör annan uppfattning om vilket nutta det kan göra än vad jag haft tidigare!
nouw.com/hannaeliisakarlsson