Långhårig ponny!

Det är otroligt vad Rosies päls växer! Efter tävlingen i lördags, så var Rosie så pass svettig att jag insåg att hon behöver rakas igen!

Det är så himla skönt att vi har en ponny som inte bryr sig om man håller på och klipper med maskinen! Vi brukar dock ha en hösilagepåse till hands som hon får stå och mumsa på under tiden och så att hon slipper bli irriterad eller rastlös.

Eftersom Rosie inte ska tävla under de närmaste månaderna, så kände jag att det inte var så noga vilken typ av klippning som det blev. Tanken var nog till en början att hon skulle rakas helt, men efter mycket om och men, så hamnade valet på att bara halvraka Rosie.

Om det stämmer med något ”riktigt” mönster vet jag inte. Hon fick behålla rätt mycket över manken, ryggen och korset, även om det går rätt högt upp över sidorna. Benen fick också förbli orakade. Halsen och bogen är rakad, likaså undersidan av huvudet och upp lite på sidorna, över käke och ganasch.

Huvudsaken är att Rosie inte blir dyngsur av svett när vi tränar och att hon kanske inte blir spänd av att hon istället blir kall i vinter!

Belöning till allt friserande blev i alla fall clementiner! Rosie ÄLSKAR clementiner och blir nästan sur om hon inte får smaka när man äter det!

  • Blandat

Gillar

Kommentarer

michellepetersson
michellepetersson,
Skönt att hon är så okomplicerad att bli rakad! 😃 Min D-ponny är också väldigt enkel med det, men min storhäst är inte lika förtjust...
/Michelle
nouw.com/michellepetersson
TeamFeliciaForsgren
TeamFeliciaForsgren,
Ja, det är allt bra jobbigt om de inte tycker om att bli rakade! Min första ponny blev helt galen av att bara SE klippmaskinen. Han var man tvungen att smyga sig på med domesedan (lugnande) för till och med det fick honom så uppstressad så att det inte hjälpte annars, då han visste vad som var på gång. Så jag uppskattar verkligen en cool ponny! 😊
nouw.com/teamfeliciaforsgren