Hoppträning för Erik Berggren!

Igår hopptränade jag och Rosie för Erik Berggren som var gästtränare på SORF i helgen. Erik är B-tränare och jag tränade för honom första gången när jag var nio år gammal, alltså medan jag fortfarande hade lilla Rapidash! Erik gav mig fantastiska råd då som gjorde att jag utvecklades enormt. Jag tror dock att det var två år sedan som jag tränade för honom senast och med Rosie har jag aldrig ridit för honom tidigare.

Jag och Rosie var bara med dag 2 på träningen, eftersom vi tränade för Cia i torsdags och det skulle bli för mycket med tre dagars hoppning denna vecka. Det var ganska roligt att Erik på en gång kom ihåg att jag hade tränat för honom tidigare.

Det började hyfsat lugnt när vi skulle rida fram. Rosie kändes mjuk, lugn och avslappnad och arbetet vi gjorde i tältet i förrigår verkade ha gett effekt. Tji fick jag!

Så fort vi började hoppa (och igår började vi verkligen med jättelåga hinder!!!), så växte hornen i pannan ut! Rosie var verkligen taggad till tusen!!! En lite sådär kombo med att Erik ville att vi skulle galoppera långsamt och komma nära inpå hindrena, så att Rosie skulle hoppa mer med styrka än fart. Rosie tyckte absolut inte att hon skulle galoppera långsamt! Så fort vi skulle fatta galopp, så studsade och for hon, för hon ville dra iväg.


Här är en gammal bild på mig och Rapidash! En liten Welsh Mountain-b-ponny på 112 cm i mankhöjd. 😄

Och så fortsatte det träningen igenom! Rosie var verkligen överförtjust över att få hoppa igår, men det var verkligen diskussion hela tiden mellan henne och mig om vilket tempo vi skulle ha.

Även om banan vi red kändes lite som en bana man hoppar på klubbtävling, så var det ändå jättekul att hoppa! Mamma sa till Erik innan vi började att jag och Rosie inte behövde hoppa så värst högt idag, men Rosie kändes som att hon inte skulle ha haft någonting emot att hoppa högre. Skållan skulle ligga på 1 m, sa Erik, men hindren kändes låga ändå. Oxrarna var smalare än vad jag brukar hoppa.

Rådet vi fick med oss var att vi ska träna på att galoppera och hoppa långsamt i vinter. Det känns väl som att Rosie egentligen kan detta bättre än vad hon visade igår, men jag känner definitivt att vi ska göra som Erik sa och jobba med det ändå! Jag vill ju att hon ska bli starkare, framförallt över ryggen.

Här nedan hittar ni klipp från träningen och jag tror ni kan se att det är en lite övertaggad ponny jag hade att göra med! 😅 Men, men! Man har sina bättre och sämre dagar!

  • Träning

Gillar

Kommentarer

Madde,
Rosie såg fin ut på filmen! Stannade hon, eller rev hon någonting? 😊❤️
TeamFeliciaForsgren
TeamFeliciaForsgren,
Nej, inte alls! Tror inte hon touchade en bom ens. 😊🐎 Det var bara tempot som hon hade åsikter kring igår, så hon var lite all over the place! 😅
nouw.com/teamfeliciaforsgren
SaraFogelström
SaraFogelström,
Allra finaste!! Hoppas att du får en underbar vecka!! Kram på deeej
nouw.com/sarafogelström
TeamFeliciaForsgren
TeamFeliciaForsgren,
Tack detsamma! 💞
nouw.com/teamfeliciaforsgren