Header

Vad har hänt med mig? Vad har hänt med hästarna? Livet?

Inget speciellt har hänt med hästarna faktiskt. Troccen är fräschare i benen så han ska börja travas lite smått nu, framgång! Pamira visar framsteg efter framsteg men har lite problem med att hitta rätt ridning och utrustning på henne då hon är så extremt känslig. Det kommer med tiden

Och jag då? Jag har mått väldigt dåligt den senaste tiden och min enda motivation har varit hästarna. Det är P & T som fått mig att vilja fortsätta kämpa. Familjeproblem är inget att leka med, för vissa hade den här situationen varit en peace of cake, men inte för mig. Jag vill dock inte gå ut med allt offentligt då det är känsligt för alla parter. Det har nått till den punkten då jag tänkt på att hoppa av skolan, för att slippa pressen som är. Efter att ha pratat ut med mentor och några lärare känns det dock lättare och jag känner att jag kan få den hjälpen jag behöver just nu. Jag menar, det är inte ens ett och ett halvt år kvar till studenten. Sen kan jag inte heller säga att det kommer vara så att jag inte hoppar av.

Både hopp-&-dressyrträningarna har dragit igång nu. Både jag och P tycker det är för tråkigt inomhus, men vi kommer aldrig någonstans om man ej börjar där. Förra tisdagen var det dressyrträning och hon har aldrig varit så fin, och jag har nog inte ridit henne så bra heller för den delen. På alla hjärtans dag var det hoppträning och det gick helt okej, avslutade med en bana på 90cm/1m, och hon försökte verkligen trots att hon var trött, så nu ska vi jobba mjölksyra, styrka och kondition, så kommer vi vara fit 4 fight!

Idag är det fredag vilket innebär 3 hästar! Wiho! Pamira ska ridas i skogen, vilket jag tror hon uppskattar. Troccen ska också ut i skogen och skrittas/travas och Saje ska ut i skogen och skritta i fyrtio minuter.

kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag händer det som jag längtat efter så mycket sedan den 16 oktober. Pamira och jag ska göra våran första träning tillsammans för instruktör, även min första på två år. Förstår nog inte riktigt vilket dreamteam jag, P och min tränare Elli kommer bli tillsammans! Hon har hjälpt mig med Troccens utbildning från 0-100. Det tog sin tid men jäklar vad nöjd jag är med våran utveckling tillsammans, och jag hoppas att det kan bli ännu bättre om det nu är möjligt med P.

Ligger i sängen och laddar upp nu, skulle egentligen rida 17:30 men tiden blev flyttad till 19:45 vilket har både för och nackdelar. Istället för att ta en nap, som jag bara blir trött av, funderar jag på vad jag ska ha för outfit, that's the real struggle! Ska be mamma filma lite och håller på att ladda kameran så ska även be henne fotografera lite!

See ya tonight!

de översta bilderna är från 2012/2013, och de understa från 2015/2016.

Likes

Comments

Hej på er!

Har haft en rätt tuff period, mycket känslor, mycket tankar och dålig sömn. Så jag har bara kunnat fokuserat på mig själv, skolan och hästarna. Idag är det måndag, och jag skulle till skolan. Det slutade med att jag stannade hemma efter en och en halvtimmes sömn inatt. Har så satans ont i huvudet men ska plugga lite är tanken..

I vilket fall, imorgon har jag och Pamira våran första träning ihop! Varannan tisdag, jömna veckor ska vi tröna dressyr för min all time favorit tränare Ellinor Hjalmarsson! Hon har tränat mig och Troccen sålänge jag kan minnas, och nu drog säsongen igång igen, så då var det dags! Även varannan onsdag ska det tränas, då ojämna veckor, för en hopptränare jag aldrig tränat för! Iza Wallin, har hört mycket gott om henne och hennes syster har en häst från samma uppfödare som vi köpte Pamira av!

Likes

Comments

Idag red jag Pamira i ridhuset på nya bettet idag, wow säger jag bara. Hon tycker om sitt bett, det märks, sen var hon extremt pigg också. Nästa månad ska jag nog köpa ett likadant utan pelhamstång. Hon lyssnade väl både framåt och bakåt och jag kunde vara lugn i handen hela passet! Så skönt!
Var även på Ica och hämtade ut ett paket som jag köpt, begagnat faktiskt! Det var ett schabrak och lindor till Pamiras garderob som vi ska inviga imorgon!

Likes

Comments

I måndags var jag fortfarande ledig och Pamira fick gå i ridhuset, backen utomhus är ju stenhård nu.. Vi hoppade i vilket fall så hennes klagomål märktes inte av. Vi hoppade en linje med två studs, sedan fjorton-femton meter till en oxer och likadant avslut. Studsen låg på 50-60 centimeter hela ridpasset och oxern låg på 70 cm till en början. Hon lyssnade bra så vi höjde oxern, det slutade på 110 centimeter och det absoulu högsta jag och Pamira har hoppat någonsin. Eftersom hon inte är så mycket hoppad i sitt liv valde jag själv att stanna på den höjden, även om jag kände att vi kunde höjt mycket mer! Lever fortfarande på det passet då hon bjöd på runda och fina språng utan att jag flög till himlen, så helt enkelt var vi båda i fas! Superskoj :)


Igår var det tisdag och det resulterade till vilodag för Troccen och Pamira skrittades ut. Mamma och jag hann även åka till våran favorit hästbutik, travshopen! Vi köpte en ny ridväst till mig, sedan fick vi även med oss ett nytt bett hem till Pamira. Efter rekommendation utav butikspersonal efter en beskrivning utav häst och anledning så fick vi med oss ett Sweet Iron Pelham, även kallat för amerikanskt pelham hem! Det är ett sötvattensbett med kopparringar och även koppar på sötvattnet. Ska trimma henne på det på torsdag och sedan är tanken att vi ska ha det i hoppningen och eventuellt terrängen på Pamira i framtiden, om hon accepterar det och det funkar bra! :)

Likes

Comments

HEJ!

Det är Lisa här, jag och Filippa har diskuterat lite fram och tillbaka om varför det ej blivit några inlägg. Filippa tappade helt enkelt gnistan för bloggen och jag har haft rätt stora familjeproblem. Vi behöver inte gå in på detalj för allmänheten, men det har varit riktigt jobbigt för mig att bearbeta, så därav min närvaro här. Jag och Filippa bestämde att jag skulle få ta över bloggen och om Filippa fick tillbaka suget så ska hon få komma tillbaka! Så nu blir det blogg med bara mig!

Vad har hänt när vi varit borta?

Pamira har blivit mycket finare i arbetet, dock har hon bjudit mig på en ordentlig flygtur över halva stora ridhuset ungefär. Vi har fått hem hennes nya hoppsadel, en Equipe Expression, SÅ NÖJD! Kontrollen kommer mer och mer, och vi klickar bara bättre och bättre.

Troccen har börjat sättas igång liiiite hårdare, så nu travas han ca 1,5 minut/ridpass. Framgång!

Vi har även börjat planera lite träningsmässigt óch tävlingsmässigt inför våren och sommaren, så nu är jag mer än redo för vad 2018 har att ge mig och Pamira!

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt för min frånvaro från bloggen idag. Har velat skriva hela dagen, men just idag finns det inte så mycket att berätta om tyvärr. Inget intressant som har hänt heller för den delen. Började skolan vid tjugo i tio, vilket var extremt skönt. Slutade vid 15, åkte hem och käkade. Mamma var snäll och tog hästarna så jag kunde plugga, vilket var välbehövligt. Har en svenska uppgift som ska in på fredag och en Historia uppgift som ska in på söndag., och sedan dagen innan jag slutar för ett jul break så har jag ett seminarium i psykologi. Usch vilket träsk.. Tänkte skriva ett inlägg om mina planer med Pamira, men kom ju på att jag in princip redan har berättat dem.. Hehe, ibland hänger inte hjärnan med..

Är det något speciellt ni vill läsa om eller se mer utav? Kommentera!

/Lisa

​​B​​​ilden är från min och Troccens bästa runda i LA:1 med hela 69,97%.

Likes

Comments

Året börjar dra sig mot sitt slut och även skolterminen. Just nu är det bara lite för mycket! vi har så mycket inlämningar nu på slutspurten och Ollie har fått komma i andrahand den här veckan, tyvärr. Någon som kan relatera?

Snart är det äntligen jullov och jag ska rida massor. Den 30e åker jag upp till Lisa i några dagar och vi ska bland annat fira nyår tillsammans. Då vi bor långt ifrån varandra kan vi tyvärr inte ses oftare än lov, men när vi ses så är det mycket intensiva dagar!

Vad ser ni fram emot på jullovet? Berätta!

Slänger in en härlig sommarbild såhär i mörkret och kylan


​Kram Filippa

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw