Postad i: - by Elvira

Ni har säkert undrat varför det inte kommer någon uppdatering på bloggen? Svaret på frågan är att jag Elvira har en ny blogg. Observera är att detta bara är en blogg under 5 veckor sen är vi back on track på team EA.

Denna blogg driver jag på grund utav skolan då vi i uppgift av skolan fick uppdraget att driva en blogg under 5 veckor. Huvudsyftet med detta är att se hur grejer sprider sig via internet och vad som blir mest populärt. Alla i klassen driver sin blogg om valfritt ämne här på wordpress och det blir nästan som en tävling där vi ska få se vilka som fått mest unika besökare och vad folk vill läsa mest om. Så eftersom denna blogg enbart kommer handla om ridsporten hade det inte varit grymt kul att få visa hur stor ridsporten är. Gå in på bloggen och kommentera ett inlägg eller två och sprid runt den så hade jag blivit riktigt glad. Visst hade det varit coolt att få visa upp vad populärt ridsporten är i jämfört vad dem andra i klassen bloggar om? Jag tycker det iallafall!

Så med dessa ord sparar jag igång detta projektet med målet att få den största bloggen i klassen och massa inlägg väntas i 5 veckors tid!

!In och följ min nya blogg! - ridningbyelvira.wordpress.com

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: - by Annie, Hästutrustning & Ryttarutrustning, New in & Shopping
Racesafe

Har under en period nu verkligen växt ur min säkerhetsväst. Har haft en från steeds innan som jag tyckt om väldigt mycket. Men den har som sagt blivit på tok för liten, märktes tydligt när jag var ute och tävlade, och ni vet när man kommer ut från banan anfådd som en tok,och sen typ gråter man för det gick piss? Hahah, det hände för mig, och västen satt så tajt att jag inte fick luft och mamma fick slita av mig den. Så nu har jag precis köpt en ny väst, en svart racesafe i storlek Child XL. Samma storlek som Elvira, och denhar jag ridit i massor av gånger, lite stor men perfekt om man ska ha något lite tjockare under. Riktigt nöjd. Finns att köpa här.

Kram Annie

Likes

Comments

Postad i: - by Annie, Allmänt & Vardag

Ny vecka, och nu börjar skolan för mig på riktigt. Är inte lika taggad längre, haha.. Iaf händer en rolig grej denna vecka. Våra utbytesstudenter från Tyskland kommer, var från början väldigt otaggad till detta, men nu har jag ställt in mig på att det kommer bli skitkul.

Såhär ser min vecka ut!

Måndag, skola, fixa mitt rum inför tyskland, eventuellt åka upp på stan och shoppa lite.

Tisdag, skola, sjukhus efter, och sen ska jag och mamma till marieberg och shoppa lite höstkläder

Onsdag, skola, hoppträning

Torsdag, skola, sim- & livräddningsprov, fixa det sista inför utbytesstudenten

Fredag, skola, ingen dressyrträning, hämta min utbytesstudent

Lördag, antagligen äta på stan med tyskagruppen, åka till gustavsvik och bada

Söndag, oplanerat, konfaträff på kvällen med elvira

Rätt chill vecka endå?

Kram Annie


Likes

Comments

Postad i: - by Elvira, Ammehoela
Vardagsfix

Det kan inte bara vara jag som älskar att pyssla i stallet nu dem kalla och tråkiga dagarna. Typ mocka boxen sådär supernoga och fylla på med massa spån. Göra ett liniment hjärta på baken och sedan massera hästen noga. Göra rent allt utrustning sådär pedantiskt eller klippa manen. Mitt favorit vardagsfix måste ändå var att göra rent hovarna. Skillnaden blir ju så himla stor;

Innan;

Efter;

Allt jag gör är att diska med vatten och sedan lackar jag med vanligt hovfett. Efter att det torkat in i någon timme "polerar" jag med en svamp. Tycker att det ger hela hästen ett sånt tråkigt uttryck när hovarna kommer skitiga och gråa.

Brukar ni lacka era hästars hovar?

xoxo Elvira

Likes

Comments

Postad i: - by Annie, Allmänt & Vardag

Måndag idag, och är tröttare än någonsin. Somnade efter 12 igår, och började tidigt. Denna vecka har vi karriär vecka i skolan, det vill säga att vi går på en massa föreläsningar om olika yrken, universitetet, gymnasiet osv. Fruktansvärt segt, trodde det skulle vara roligare, men gud vad uttråkad jag blev.

Imorgon, blir det ännu en tråkig skoldag. Ska bland annat ha föreläsning med en spelutvecklare, atlas copco, och försvarsmakten. Kanske lite mer intressant än vad vi lyssnade på idag. Ska iallafall bli skönt att få denna vecka avklarad, och förhoppningsvis med en lite klarare bild över vad jag ska gå för linje på gymnasiet.

Vad har ni för tankar kring gymnasium? Vet att jag är tidigt ute, men är verkligen helt vilse... Kram Annie


Likes

Comments

Postad i: - by Elvira, Ammehoela, Tävlingar & Träningar
Hopptävling på g

På söndag är det äntligen dags för första omgången av div 2. Har blivit så att jag varit med både div 3 och div 2 detta år vilket är kul men det känns lite för mycket. Ville lägga tid på att åka på andra tävlingar också men men det ska ändå bli sjukt roligt. Nästa år vill jag nog vara med endast ett lagtillfälle. Antingen div 1 på våren eller div 2 på hösten.

Hursomhelst som gillar jag verkligen att tävla lag även fast det blir sjukt nervöst. Tävlingen är på söndag hos Glanshammarsryttarna. En bana som är väldigt liten men jag och Holly passar faktiskt bäst på små banor. Hoppar först en Lätt C med bedömning A och sedan Lätt C lagklassen med bedömning A;1.

Denna bild är från vårens div 3. För mig gick det sådär första omgången och skitdåligt andra omgången. Sista omgången dubbelnolla jag och laget vann! Vi kom 2;a i totalen vilket var riktigt roligt. Nu är det lite svårare med Lätt C, Lätt C+5 och Lätt B. Som det ser ut nu så är jag bara med första och andra omgången med lite beroende på mina resultat så får vi se om jag är med sista omgången då det är "kval" då. Vi har haft lagträff med laget och om några veckor har vi lagträning för Anna och sedan en ytterligare lagträff. Detta ska bli riktigt kul. - Elvira


Likes

Comments

Postad i: - by Elvira, Ammehoela, Frågefredag
Vad fastnade jag för med Holly?

Efter några veckors uppehåll är det dags för en liten frågefredag igen. Har ni några funderingar om frågefredag så har jag skrivit ett helt inlägg om det. Läs det HÄR! Idag svarar ja på en fråga från Agnes utan blogg. Skulle bli jätteglad om du ville ställa en fråga till nästa frågefredag, bara att skriva din fråga nere i kommentarsfältet...

Vad är det speciella med Holly, varför fastnade du just för henne liksom?

Jag skulle säga att det speciella med Holly är att hon är så känslig. Hon är oerhört känslig på olika sätt. Känslig på det sättet att hon verkligen inte släpper in vem som helst och inte litar på alla. Känslig och svår i ridningen att hitta men otrolig kapacithet och en sån arbetsvilja.

Vad jag fastade hos i Holly är att verkligen var min typ av häst. Kapacitet jag såg i henne och hennes vilja att kunna prestera på topp. Men framförallt såg jag viljan hur hon vill göra rätt och helt enkelt att hon skulle lära mig så mycket. Kanske inte bästa förstaponnyn när jag fick henne men gud vad jag lärt mig och helt ärligt kan jag säga att jag lärt henne. Gör man rätt blir det rätt även om det är en del jobb för att hitta sättet att göra rätt på.

En väldigt bra sak med Holly som vi också insåg när vi hade haft henne några dagar att hon är en sån otrolig snäll häst. Har med handen på hjärtat aldrig gjort en sur min mot någon varelse.

Min älskade älskade bästavän


xoxo Elvira

Likes

Comments

Postad i: - by Elvira, Ammehoela, Tävlingar & Träningar
Hoppträning 16/8

I förgår tog jag och mamma transporten till Bondsätter för hoppträning. Kan faktiskt säga att det var min bästa hoppträning hittills. Visst alla hinder blev verkligen inte bra och det gick rättså dåligt ibörjan. Men sen asså det var verkligen den bästa känslan någonsin!

Dagens fokus var på lydnad. Vi hoppade en ganska låg bana först där jag red väligt samlat och i ett väldigt lugnt tempo. Gick verkligen skitbra så fast att vi int hade tänkt at hoppa någ högt så hoppade jag en bana dryga metern där jag verkligen inte alls skulle rida tävlingsgallop utan väldigt samlat. Det gick verkligen skiiitbra!!! Vi drog slutsatsen att hon hoppar bättre samlat och i ett låg tempo för då blir hon inte lika springig vilket gör det lättare att hitta distans och tempo. Dessutom hoppar hon upp sig mycket mer och mer med ryggen.

Så jag kan summera passet att det var ett pass med en helt outstanding känsla och ett pass där vi kom på saker som hjälper vår ridning! Skitkul verkligen! - Elvira


Likes

Comments

Postad i: - by Annie

Klockan ringde 06:30, vaknade med ett glatt humör! eller inte

Vaknade verkligen helt utslagen, kunde typ inte slå upp ögonen, men lyckades på något sätt ta mig upp ur sängen. Brjar 08:10, med svenska som första lektion. Men vi ska mer ha som klassmöte, ge ut våra ipads, kontrakt och lite sånt. Vet inte varför, men är så sjukt taggad på att få komma tillbaka. Vet att jag kommer ångra att jag nyss skrev det där om några veckor, men jaja. Dagens outfit blev simpel, men endå fräsch. Svarta kostymbyxor, vit t-shirt och ett par kroko-slip on skor. Verkligen något i min comfort-zone. Kram Annie


Likes

Comments