Header

Efter SM blev det vila för både oss och hästarna. Men nu har vi tagit nya tag inför nästa säsong.

Hästarna är igång igen och nu består träningen mest av konditionsträning i skogen blandat med dressyrpass i ridhus.

Har även tagit tag i träning själv också. Så nu är det gruppass på gymmet som gäller ett par gånger i veckan. Även blivit mer noggrann med kosten. Så gott som allt socker och bröd är borttaget. Och även andra kolhydrater är minskade rejält. Är mycket piggare och ett antal kilo har försvunnit så känns bra inför nästa år.

Hästarna har fått en genomgång av både veterinär och fysioterapeut och alla känns fina. Vi börjar så smått planera nästa års tävlingar. Återkommer med det när vi bestämt oss.

Hästarna har jobbats mest i par ett tag nu och vi börjar få hyfsat klart vilja hästar som ska gå var.
Julafton innebar lite vila för hästarna. Men idag har Winston, Ville och Elton jobbat i enbet i skogen. Resten får jobba imorgon. Regnet har öst ner nästan hela dagen så var rätt blöt efter 3 svängar i skogen, mockning av hage och ligghall. Var rätt skönt att komma in o torka lite innan det var dags att svettas lite på gymmet.

Lite mat i soffan framför tv:n innan det är dags att gå ut o ge kvällshö.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fy vad dåligt uppdaterat det är här!
Luften gick helt ur mig när SM var över och därmed tävlingssäsongen för i år.

Men vi lyckades med en bra sista tävling och tog därmed guldet i årets SM!

Hästarna har efter det fått inte välförtjänt vila och lite sent bete. Den här säsongen tog på krafterna men nu är både hästarna och snart även jag igång igen. Ska bara repa mig från en tråkig förkylning nu.
Hästarna har fått gå och mest vara hästar. Fokus kommer under höst och vinter nu vara på att alla hästar ska bli starkare och jämnare.

Vi kommer köra några deltävlingar av hjulkul som är en sorts inomhusmaraton fast bara med enbet. Så nu laddar vi för Åstorp sista helgen i oktober.

Vill tacka alla som hjälpt oss under denna säsong!
Stort tack till Nisch häst som sett till att hästarna haft snygga och bra täcken och Tailor Store som sett till att vi fått fina skjortor till dressyren.

Likes

Comments

Vi nådde inte riktigt målet för detta året, att kvala till VM.
Tyvärr har vi ju haft både Elton och Mini skadade/sjuka under säsongen vilket säkert spelat in.
Kan erkänna att jag är lite besviken men ändå rätt nöjd med att vi tagit oss igenom flera internationella tävlingar och lärt oss massor genom att vara ute.
Det är stooor skillnad på att tävla internationellt och i Sverige.
Nu laddar vi för SM första helgen i augusti. Och nu är alla hästar friska o pigga. I början av säsongen önskade jag lite mer tryck i hästarna, tyckte inte jag hade dom riktigt framme på bettet.
Nu är dom där! Det har tagit tid att bygga upp styrkan och nu är det stor skillnad på dom. Inte så konstigt egentligen att dom inte är där förrän nu, förra året körde vi LA så dom har klättrat snabbt.

Stort tack till alla som hjälpt oss!!!
Och stort tack till Nisch Häst som hjälpt oss med täcken.
Och även Tailor Store som gett oss fina skjortor till dressyren och precisionen.

Likes

Comments

Vill återigen tacka alla som hjälpt oss!!

Vi är nu på plats i Nebanice och resan gick bra ner. När vi åkte till Polen blev vi ju stoppade både här o där av polis och vägtullar men denna gången flöt allt på utan ett enda stopp 😁
Jo självklart planerade stopp för att ta ut hästar och äta o sånt men inga oplanerade stopp.

Nu laddar vi för vetchecken idag kl. 13.
Innan dess ska vi ut o köra 4 av dom och sen blir det en tur till senare så alla hästar får röra på sig ordentligt efter resan. Igårkväll var dom bara ute o promenerade.

Likes

Comments

Har varit dålig på att uppdatera här.
Årets första tävling var Dorthealyst i Danmark. Vår första internationella tävling! Kändes bra att bara behöva åka till Danmark.
Framkörningen till dressyren kändes bra, men problem med tömmarna precis när vi ska köra in gör att själva programmet inte går så bra tyvärr.
Maraton med superpigga hästar, jag är inte riktigt van att dom är så på så vi fastnar tyvärr i hinder 1 och groom av. De andra hindren flyter rätt bra.
Precisionen 2 bollar ner och lite tidsfel ger vinst där.

Nästa tävling var Boguslawice i Polen. Lång resa med en massa stopp på vägen med bl.a. Poliskontroller. Hästarna verkar ändå ta resan bra.
Veckan innan vi ska åka så är Elton halt så han får stanna hemma. Och då får vi ändra om spannet helt. Ivan går in på sektorns plats i dressyren och gick väl tyvärr lite öppen hela programmet vilket drar ner en del. Men vi klarar oss på 64,3 straff vilket innebär ett VM-kval.
I maraton får Ville gå med. Problem med en trasig snabbkoppling gör att vi tappar tid och får lite tidsfel på sträckan. Annars hyfsat flyt.
Precisionen o Ville får gå med som förlöpare, tyvärr studsar han mest uppåt och det blir jättesvårt att styra så en massa tidsfel och 4 bollar ner.
Men en jättefin tävlingsplats och en massa erfarenheter rikare blev vi.

Tyvärr fick vi problem med lastbilen när vi ska åka därifrån vilket gör att vi får stanna ytterligare en natt innan vi kommer iväg hemåt. Som tur är var det inget allvarligt fel vilket gör att vi kommer hem ett dygn senare än beräknat bara.

Vi har lärt oss massor på att åka ut o tävla. Först när vi kom hem var vi helt slut och tänkte väl aldrig mer! Men när vi fått smälta allt o sova ifatt så kändes det ändå bra.

Nu laddar vi för nästa tävling sista veckan i juni i Nebanice, Tjeckien.

Stort tack till våra duktiga groomar/hästskötare som hjälpt oss.
Och tack till Nisch häst för fina täcken till hästarna.

Likes

Comments

Vi har varit på träningshelg i Åstorp helgen som var. Det var upplagt som en träningstävling med dressyr för domare på lördag fm, koner på em och maraton på söndagen.

Vi började lördagen med fystest för oss kuskar 😜
Vi samlades i Åstorp kl 7 och körde ner till Helsingborg där vi fick göra ett flertal fysiska övningar. Avslutades med lite löpning. Kändes rätt ok. Men finns en del o träna mer på. Men bra att veta lite hur man ligger till.

Självklart hade hästarna sina gosiga fina täcken från Nisch Häst.

Tillbaka från fystestet var det bara att ladda upp för dressyrprogrammet. Banan var riktigt tung så dom fick jobba rejält. Kändes ändå rätt ok. Tyvärr funkade inte ryggningen nåt vidare. Vi har annars tränat ryggning i stort sett dagligen och tycker det brukar funka bra. Men får väl skylla på det tunga underlaget. Dom ryggade några ministeg iaf.
Men ändå bra o veta hur dom blir för det kan ju faktiskt vara så tung bana på tävling.

Lite lunch o sen dax före en ganska trixig precisionsbana. Nikke som var med som stånghäst har aldrig gått nån precision så försökte köra ganska lugnt runt men Elton taggade igång ordentligt och kickade tom. i en sväng. 2 bollar ner o lite tidsfel. Laddade om och körde en gång till, lite snabbare nu och bara 1 boll ner!

Söndag morgon framför ett av maratonhindren.

Vi körde 4 hinder och fick köra varje hinder 2 ggr. Fick ett bra flyt i alla hinder och hästarna, speciellt Elton var taggade. Dom kändes jättefina i alla hinder. Hoppas vi kan hålla i den känslan även i Danmark, som blir första tävlingen.

Likes

Comments

Hade sett fram emot vår men nu blev det vinter igen. Inte mycket snö än men kallt att köra igen.
Par o enbet funkar bra att köra men blir så fruktansvärt kallt om händerna när man ska köra spann eftersom man inte kan ha värsta tjocka handskarna då.

Har tränat på bra med alla hästar nu och alla har även gåtts igenom o fått massage och LED-ljus regelbundet nu. Ska iväg o kolla alla hästarna hos landslagsveterinär Barbro på Huntley på fredag. Bra o få en check på att alla hästar är ok.

På torsdag blir det träning hos Tomas med ett par. Har inte bestämt vilka hästar vi tar med denna gång än.

Träns har vi äntligen hittat som passar oxå. Hittade faktiskt på rea hos Horze o chansade o beställde hem och dom passade, även käkremmarna 😃

Likes

Comments

Idag har Quickis åkt till sitt nya hem. Hatar verkligen att sälja hästar, tycker det är jättejobbigt när dom åker. Även att jag vet att han kommer få det bra hos sin nya ägare. Och antagligen få göra mer än han gör hos oss nu.
Det är verkligen en toppenponny och enda anledningen att vi säljer honom är att han funkar bättre som enbetsponny. Han blir lite stressad i spannet och tävlar med dom andra hästarna och drar då hela vagnen själv.
Nu kommer han till en tjej som kommer köra honom i enbet så tror det kommer bli kanon.

Nikke är igång igen efter lite vila. Tror det var bra för honom. Han känns mer framåt och säkrare i vagnen. Han är dock fortfarande lite spänd när man spänner ifrån honom. Men vi jobbar för fullt med det.
Elton har vi bytt bett på och han känns både lugnare och mer nöjd nu.
Träning för Tomas på onsdag igen. Blir Ville och antagligen Winston som får åka denna gången.

Likes

Comments

Planeringen inför tävlingssäsongen är i full gång. Igår hämtade vi hem vårt nya större släp från Österlens hästtransportcenter. Stort tack för ett JÄTTEfint släp! Var riktigt stort så där ska vi väl få rum med allt!! Tanken är att groomarna ska få bo där under tävlingarna oxå.

Träningen av hästarna går framåt. Vi var hos Tomas o tränade med Mini och Ville i par i torsdags. Ville behöver bli starkare o stadigare men det går framåt. Tomas tyckte vi skulle prova o byta sida på dem så det gjorde vi idag och det blev snäppet bättre.
Blir träning hos Tomas igen om knappt 2 veckor.

Har kört Elton och Ivan i par lite nu och bytte även sida på dom idag då dom lätt blev lite inåtställda. Det var stor skillnad att köra dom idag.
Likes

Comments

Har kört lite mer dressyr både enbet, par o fyrspann nu. Och då kommer funderingar kring vilken häst som ska gå var för att det ska bli så bra som möjligt. Vi provar lite olika för att försöka hitta rätt.
Vi har även bytt bett på några hästar o än så länge känns det snäppet bättre.

Funderar på nya träns till tävlingssäsongen. Ska ju främst användas vid veterinärbesiktning så vill ha hyfsat enkla träns. Men tycker det är svårt att hitta bra träns i rätt storlek. Tycker alltid käkremmen är för lång. Nån som har tips om träns med lagom käkrem? 😊

Likes

Comments