TÄVLING

Nu har jag kommit hem från Kiruna och hunnit landa. Resan hem gick bra, tackar som frågar. :)

Jag tänkte gå igenom dagarna i Kiruna eftersom att jag inte hade tid eller ork att göra ett inlägg per dag när jag var där.


Jag kom ju dit på onsdag förmiddag. Jag gjorde inte så mycket på onsdag, jag packade mest upp allting, hälsade på alla i familjen och på hundarna osv.

På torsdag var det veterinärbesiktning och förarmöte på slädhundsklubben så jag, Åsa och Kajsa (som har tagit hand om mig hela tävlingshelgen) åkte till besiktningen & besiktade alla hundar, sen åkte vi hem & chillade ett tag medans vi väntade på att förarmötet skulle börja. Sen kom Åsa och hämtade upp mig och så åkte vi till förarmötet. Efter mötet tog jag det mest lugnt och laddade upp inför helgen.

Fredag var det första tävlingsdagen. Jag vaknade vid 6 och fixade mig och åt frukost. Klockan 8:20 blev jag hämtat av Kajsa, vi åkte till Kalixfors (en by utanför Kiruna) och vattnade hundarna, lastade hundarna i bilden och packade in selar och slädar osv. sen åkte vi till tävlingen. Jag och Kajsa (som också tävlade) startade inte förrän ganska sent så vi packade ut alla slädar och rastade hundarna, sen kollade vi mest bara på när alla startade. Vi hjälpte också några vänner till start. Jag körde Yoga och Rea i led och Willow och Eira (Znyggs mamma) i wheel. Det var otroligt hårda och fina spår. Rea hade varit skadad sen jul så hon har inte kunnat träna något, alltså var hon ganska otränad. Rea är också en sån hund som gärna tvärstannar och bajsar. Det blev då ett bajsstopp men annars gick det ganska bra. Fast hon var otränad och stannade så var hon ändå så otroligt duktig som hon alltid är. Efter att jag och Kajsa hade kommit i mål åkte vi till Kalixfors och tränade de hundar som inte tävlade. När jag kom hem duschade jag och åt middag, sen gick jag och la mig.

Foto: Dharma Johansson

Lördag gick jag också upp 6 och blev hämtad 8:20. Vi gjorde samma sak, åkte till Kalixfors, vattnade och lastade hundar osv. När vi kom till tävlingen gjorde vi också samma sak som igår. Dag 2 var det lite för varmt enligt mig. Spåren var inte alls lika snabba och hårda som dag 1. Det snöade också ganska mycket när jag körde. Rea stannade igen och det blev trassel... Är fortfarande lite arg på mig själv för att jag visste på ett ungefär vart hon skulle stanna så jag borde vart mer beredd.. Jag var tvungen att ankra och lösa trasslet. När vi var ute på en myr såg jag inte spåret, jag var tvungen att lita på att Rea & Yoga skulle hålla sig till spåret. Helt plötsligt kom det en sväng som nog varken jag eller hundarna var beredd på, Rea och Yoga sprang rakt fram ner i djupsnön. Det blev ett dikesröj där som hade kunnat sluta med att jag hade tappat spannet. Som tur gjorde jag inte det men där tappade vi ganska mycket tid. Inte så bra dag... Lördagkväll var det mushersdinner! (förklarade vad det är i förra inlägget) Jag åkte dit med Åsa, Kajsa och några andra, otroligt rolig kväll, som alltid på Kiruna Slädhundklubbs middagar.


Söndag, sista dagen!! De tidigare dagarna hade jag vart i mitt "tävlingsmode" så jag har inte hunnit njuta, men på söndagen kom jag verkligen på att jag måste njuta av att få tävla och få köra släde eftersom att det är ganska svårt att göra det i Borensberg. Så jag bara njöt och var så glad hela dagen. Första start var 1 timme tidigare på söndagen så jag blev upphämtad 7:20. Lite lösa spår men hårdare än i lördags. Det gick otroligt bra sista dagen. Tidsmässigt var jag snabbast dag 1, logisk eftersom att hundarna var piggast då och spåret var hårdast. Men i helhet gick det absolut bäst sista dagen. Inga problem, inga stopp eller någonting! Sjukt nöjd. Det var prisutdelning på söndag så ungefär 1 timme efter sista målgång var alla som hade tävlat på prisutdelningen. Tävlingen var inte bara SM utan också Kiruna Open, så det var två prisutdelningar. Jätte fin prisutdelning som jag tyvärr inte fotade. När jag, Åsa & Kajsa åkte till Kalixfors så packade vi ur bilen, satte alla hundar i hundgårdarna, städade boxarna i bilden osv. När jag kom hem var jag helt slut så jag gjorde typ ingenting.

Foto: Åsa Nilsson

Det var min andra SM-helg! Jag kom på en andra plats och fick då en silver medalj! Gud vilken rolig helg jag har haft.

Tack Kiruna Slädhundklubb för ett otroligt fint SM🧡


Ps.

Otroligt tack för all hjälp denna helg Åsa & Kajsa. Deras hemsida: HÄR

Tack Wilma (willy) för allt stöd❤️

Tack också till Elliot för all hjälp, guldvärt!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

INFO, TÄVLING

Är så otroligt taggad på ihelg!
Det är nämligen SM i Kiruna och jag ska dit!🤩
På söndag (11/2) fyller också alla Z-valpar 1år!

Tänkte gå igenom lite snabbt helgens planer. Det kommer antingen komma ett inlägg varje kväll när jag är i Kiruna eller ett nästa vecka på tisdag när jag har kommit hem där jag berättar om hur allt har gått osv.

På onsdag (idag) kommer jag till Kiruna med flyget kl 10. Jag har inga planer idag förutom att packa upp och sånt. Tror det mest kommer bli en lugn dag så att jag är utvilad till tävlingen.
Torsdag är det veterinärbesiktning, invigning och förarmöte så då kommer jag vara på slädhundsklubben hela eftermiddagen.
Fredag, lördag och söndag är det tävlingsdagar. Det är en 3 dagars tävling så jag kör alla dagar. Lördag kväll är det också ”mushers dinner” (mushers dinner är när dom som vill från tävlingen får komma och äta middag, lyssna musik, prata osv.) Sen på söndag är det prisutdelning 1 timme efter sista målgång.
Måndag åker jag hem på eftermiddagen.

Jag kommer då inte tävla mina egna hundar detta SM, utan jag kommer låna hundar. Jag hade jätte gärna viljat tävla mina egna hundar men jag har bara en hund som kan tävla just nu. Jag har aldrig kört det spannet jag kommer att köra ihelg, men jag kör mest detta SM för att jag ska få lite erfarenhet och för kul. Är dock jätte glad att jag får möjligheten att tävla detta SM fast jag inte har egna hundar.

Ska som sagt försöka uppdatera här så mycket som möjligt ihelg men vi får se hur slut jag är efter varje dag.😂

Znygg vill också följa med😂🐾

Likes

Comments

ABZOLUT ZNYGG

Välkommen till Team Abzolut blogg!🐾

Tjena alla kära vänner!⭐️

Så detta inlägg kommer då handla om min lilla pojke Znygg, 9 månader.

När jag började köra in han hade jag ganska mycket att göra med Stripe inför SM. Så han sprang bara några gånger innan jag var tvungen att sätta han åt sidan igen så att jag kunde fokusera på Stripe. Efter SM kunde jag sätta igång med att börja köra in Znygg med Stripe igen och herregud vilken naturbegåvning han är!

Han visar sånna extrema framsteg varje träning. Fast han redan är så självsäker med det han gör så tar jag det ändå väldigt lugnt med han. När man har en hund som är så duktig på det den gör så kan man bli lite blind och skynda på utvecklingen för fort och råka förstöra hunden. Det har jag gjort en gång men lyckades rädda det. Så jag tar det väldigt lugnt med han.


När jag börjar tävla med Znygg kommer han att springa själv, eftersom att jag bara får tävla med en hund i barmark. Han har blivit inkörd med min komandoledare och tävlingshund Stripe, men gud vad jag längtar tills jag börjar köra han själv. Som sagt så tar vi det lugnt.

Idag tog vi nästa steg i inkörningen, jag körde Znygg och Stripe tillsammans men för första gången utan nacklina! När jag börjar känna att han börjar känna sig säker att springa med Stripe utan nacklina så kommer jag och testa att köra han själv. Znygg börjar också förstå lite höger & vänster, känns extremt bra!

Likes

Comments