allmänt
#metoo är till för utsatta kvinnor som varit med om nån slaggs sexuell trakaseri i olika allvarligehts grader. Jag blir så oerhört sårad när killar i tånnåren tar denna tagg på skoj och skämtar om det, skickar långa hemska texter om exakt hur dem ska våldta sin tjej. Visserligen så menar dem ej alvar men själva grejen är att dem här händelserna som är kopplade till #metoo är pårikyigt.

Många kvinnor inklusive jag har samlat sig mod till att dela våra historier för att andra kvinnor ska kunna rellatera och förstå att det är fel.

När jag gick på lågstadiet började killarna i klassen dra av mig tröjjan och skrek "puppor, puppor"

När jag gick i mellanstadiet blev jag slagen av killarna i klassen, mina vuxna släktingar sa att killarna säkert var kära i mig.

Jag blev även kallad fjolla för att jag började gråta när dem slog mig.

Jag går på högstadiet och man kan tro att killarna börjar mogna lite mer men nu börjar det gå till överdrift. Nästan varje dag i skolan blir jag kallad för hora, jävla kärring, fittjävel, bigg ass, boobs. Jag blir även tafsad på och dem här killarna säger till mig #ihave hahahahahh" bara för att skämta.

Detta är ett fåtal av dem händelserna som hänt bara mig, det är så många kvinnor och unga tjejer som är med om detta och mycket värre saker. Vi måste få ett stopp på detta.

Alla män i inte såhär så om du vet med dig att du inte är skyldig till något liknande så behöver du inte ta åt dig. Men till dig som vet med dig att du är skyldig. Vill du verkligen få skulden för att den kvinnan du trakasserat skär sig så att hela kroppen är full av ärr? Vill du att hon ska känna en skam hela sitt liv för att hon inte hade ett val, för att just DU tvingade henne? är du redo att se på nyheterna om självmord och känna igen namnet som på den du våldtagit? det kan räcka med en sån liten sak som tafs på rumpan för du vet inte vad som tidigare hänt henne!

Om du har chansen att stoppa det oförglömliga gör det då!

Alla våldteckts brott måste slutföras och männen borde hamna bakom galler.

Det är hemskt att män har så mycket makt när en stor del av dem är skit.

i måste hjälpas åt och få stopp på allt, få världen att vakna till.

~WOMEN SUPORT WOMEN~


puss och kram,skumbana<3

Du är viktig, du har en röst. Du har rätt att säga nej. Ett NEJ är ett NEJ och inte ett JA. Din kropp det är du som bestämmer. Det är viktigt att du inte känner skam för det är inte ditt fel.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

summer, sea, bouttrip, insperation, natur, 2017
Kollar igenom mina bilder och längtar verkligen tillbaka till sommarens segelsemester.

Vi seglade från Karlstad, genom Göta-älv och sen ut i Kattegatt.

Båten är är verklig mitt andra hem samtidigt som det kan vara jobbigt ibland. Jag har panikångest som gör det svårare för mig i vissa situationer som till exempel trånga utrymmen men det hindrar mig inte från att få uppleva dem fina solnedgångarna eller simturerna i det glimrande havet. Är så tacksam att få se det med mina egna ögon, simmande delfiner bredvid båten. Få se olika platser i Europa. Våra solkyssta ben vandrar genom byar och nya städer. Fler bilder kommer upp med tiden.


puss och kram , skumbanan<3


Likes

Comments

allmänt
Den här tiden på året när allt känns lugnt. När man vaknar på morgonen och mörkret ännu finns kvar, så man är "tvungen" att tända doftljusen. Det börjar bli kyligt ute men ändå inte så kallt . Den här tiden på året när man går ut och ser alla underbara varma färger överallt. Att gå en promenad med systemkameran på hösten är nog det bästa jag vet. När alla natur bilder passar perfekt till instagram feedet. Netflix listan börjar ta slut för att dricka te framför en serie är inte helt fel.

men det bästa med hösten är ju halloween, höjdpunkten på året.

HÖSTEN ÄR ÄNTLIGEN HÄR!Puss och kram skumbanan<3

256256260256256209 FLYTTA TA BORT

Likes

Comments

Det var länge sedan jag skrev ett inlägg på min blogg men nu är jag tillbaka med lite comeback. Jag undrar vad ni vill läsa , vad ni vill att jag skriver om. Det kommer bli en hel del med feministiska texter och aktuella ämnen, men även lite tips i höstens vardag. Kommentera gärna vad just du vill läsa om.


puss och kram, skumbanan<3 Likes

Comments

allmänt, 2k17, vegetarian, spring

Jag är inte vegetarian av ett specifikt skäl. Jag har många saker till varför jag valde att inte länge äta kött.

• jag är inte så förtjust i djur rent generellt och har många fobier, fobi för spindlar, fåglar,katter,älgar osv.

• även fast att jag inte gillar djur så tycker jag inte att dem förtjänar att bli uppfödda för att inte ens få leva ut. Istället bli slaktade några månader senare.

• jag tycker att kött konsumtionen är för stor, och det påverkar vår jord. Jag vill ha en fin framtid, och det innebär inte bara bra betyg och utbildning de betyder också miljön.

• växthuseffekten- kött produktionen påverka växthusgaserna mycket. Och jag tycker de är onödigt när man lika gärna kan äta grönt och hålla naturen grön.

Nu har jag varit vegetarian i va 1,5 år och jag trivs med det. Jag skulle inte bli frestad att äta chickennuggets ifall jag skulle få dem framför mig. Jag ser kött som onyttigt och äter MYCKET häller vegetariskt. Det är väldigt fräscht och nyttigt.
Dessutom ger kött ökad risk för lever sjukdomar och det vill man ju såklart inte få. Så det är inte bara nyttigt för att de är grönt utan också för kroppens bästa.

Såklart är det svårare att äta ute, för en FIN middag innehåller ofta en stek eller "god köttbit" men det brukar "oftast" finnas ett vegetariskt alternativ.
Ibland när man frågar på restaurangen om att få byta ut kött i en beställning till vegetariskt så säger dem att man får gå någon annanstans.
Jag tycker att de borde finnas mer vegetariskt på stora resturang - kedjor och i matbutiker//mat affärer.

"Keep calm and stay vegetarian"

Puss och kram skumbanan<3

Likes

Comments

Allmänt, beauty, vardag, 2k17, skönhet, Wommen

Feminism är för mig en självklarhet. Att alla borde vara stolta att kalla sig feminister. Att vara feminist betyder inte att man är manshatare, att vara feminism är inte bara till för kvinnors rättigheter utan också för mäns rättigheter. Helt enkelt ett jämställt samhälle.

Att en kille också ska få utrycka sina känslor utan att anses som svag
Att en kvinna inte ska behöva gå med pepparspray när hon går en promenad och klockan slagit 7. För att skydda sig mot voldtäcktsmän. Att kvinnor måste behöva tänka på vad dem kan/och inte kan ha på sig för att inte bli våldtagna eller sexuellt trakasserade.
Jag tycker de är förjävligt (ursäkta mitt språk) att en man kan ta sig frihet och tro att de är okej och kalla en tjej med kjol för hora?
Det finns såklart kvinnor som våldtar också men de är vanligast att män ger sig på.
Jag vet inte varför vissa inte kan stå upp för jämnställdhet, sig själva och andra.

Jag själv har blivit sexuellt trakasserad på en festival, jag anmälde inte för jag tänkte att det inte var så stort. Men jag skulle ha anmält mannen som tafsade på mig. Då kunde jag inte kalla mig feminist för jag visste inte så mycket om det. Jag kunde heller inte stå upp för mig själv.
Men jag är nu heller inte påläst , men fullt medveten om att kvinnor också är människor och är lika mycket värda, jag kan med stolthet säga att jag är feminist. Jag kan också med stolthet säga att kvinnor är sjukt grymma, att vi tillsammans är ett team. Vi kvinnor borde inte ses som sex objekt, vi borde inte bli smutskastade.
Vi lever inte på 1600-talet där männen var starkare än kvinnor för att männen har en annan muskelbyggnad . Vi lever i år 2017 och vi är lika starka som män, vi borde tjäna lika mycket lön, vi borde inte behöva vara oroliga för att bli våld tagna. Och vi borde inte se ner på oss själva.
Vi borde ha samma politiska,sociala, juridiska och ekonomiska möjligheter som män!

I vissa delar av världen är det helt okej att våldta en 12-åring och få henne gravid, Och de är bara äckligt. En 12-årig tjej har inte vuxit klart än? Hon är bara ett barn! Och vissa tror att de inte är våldtäkt ifall kvinnan sover//drogad? Allt det här får mig att undra "vilken värld lever vi i egentligen?"

Att alla kvinnor blir lärda att vara försiktig på gatorna, försiktig vad hon har på sig för att inte bli våldtagen istället för att faktist lära män att inte våldta.
Varje kvinna borde vara stolt över sin kropp. Inte låta män bestämma över den. Din kropp är det finaste du har, den har burit dig hela ditt liv. Du bestämmer över din kropp, kvinna som man.

Jag är en stolt feminist, jag vill kunna gå ut på promenad utan min pepparspray, jag vill kunna ha på mig det jag vill utan att vara orolig. Jag står upp för mig själv och alla andra kvinnor. Jag står upp för jämställdheten att både kvinnor och män ska kunna gråta. Att både kvinnor och män ska kunna sminka sig.
Att alla är lika mycket värda!

Och jag tycker de är hemskt att kvinnor måste ha en egen dag att uppskatta sig själv . För de borde alla göra varje dag , det borde vara en självklarhet!Puss och kram skumbanan<333
,

Likes

Comments

fashion, beauty, vardag, Allmänt, spring, skönhet

Hur snygga outfit för kommande våren är inte det här?

Den där fluffiga jackan är så go, har ingen själv än men det är ett planerat köp.

Kostymbyxor är min grej, jag älskar dom som är högmidjade så att man kan ha en snygg kropptop till. Perfekt till sommaren.

Vad tycker ni om overknee-boots, jag tycker att dem är väldigt fina, men det känns som att man måste ha smala och långa ben för att bära dem? Jag personligen passar inte i overknee-boots men tycker att dem är sjukt snygga. Passar väldigt bra till en midje-kjol men även slitna jeans och en over-size tröja:)

Jackor är något jag har för mycket av, och mina favoriter är kapporna, dem gör hela outfiten elegant O stilren. Passa också nästan till allt.

Puss och kram, skumbanan <333

Likes

Comments

Allmänt, beauty, Personligt, vardag, fashion, skönhet

Nu är jag tillbaka i Karlstad från en kort weekend i Sthlm.
Och känner direkt att jag vill flytta dit, i Stockholm var alla så glada. Och jag fick nån energi och kände att livet var på top.
Innan jag åkte har jag tänkt söka in på juridisk linje, för att utbilda mig till advokat. Men jag fick sådan inspiration till att få en fancy framtid. Resa mycket utomlands , träffa nya människor och såklart tjäna pengar. Men framförallt den där bussnies känslan saknar jag i mitt liv just nu. Att inte ha den där rutinen utan att varje dag är unik och packat schema.
Men här i Karlstad känns det ganska omöjligt, jag tappade nästa all energi och längtar tills om 1,5 år när jag ska välja gymnasium och efter det gå på högskola i Stocholm.
Tack för den här gången Stocholm!

Puss och kram,skumbanan<3

Likes

Comments

vardag, beauty, fashion, hud och hårvård, skönhet

Idag har jag praoat hos Jepe production. Företaget ägs av Jennie birgmark och Petter hoie. Vi pressfotograferade Isabella Löwengrip, för hennes produkter. Vi fotade nya bilder till sommaren, och höstens design. Isabella Löwengrip är ju känd för att vara Blondinbella, hon har också Skandinaviens största blogg. Hennes varumärke heter Löwengrip Care & Color .

Puss & kram ,skumbanan <33

Likes

Comments

we were born to be real,not to be perfect

Instagram@tealindahl