VALENTINES DAY: GAVER TIL HAN

INNLEGGET INNEHOLDER ANNONSELENKER

Valentines day nærmer seg med stormskritt og akkurat i år syns jeg det er fint å benytte anledningen til å gjøre noe fint for noen jeg er glad i! Jeg har tenkt på flere ting jeg kan overraske typen med og som samtidig gir oss litt kvalitetstid og kos sammen. Jeg tenkte å dele noen av idéene, sammen med noen spesifikke gavetips, med deg i tilfellet du har lyst på litt inspo. Så her kommer de:
OVERRASK MED DEILIG FROKOST:

Siden Valentines day i år faller på en søndag, er det jo ikke noe mer naturlig enn å kose seg med en sen og lang frokost. Her i gården er amerikanske blåbærpannekaker en hit, sammen med litt frisk frukt, appelsinjuice og kaffe. Til frokosten hadde jeg passet på å servere en liten gave også, nemlig en parfyme som lukter like digg som pannekakene. Det er ikke enkelt for meg å velge én favorittduft til herre, men jeg har klart å samle en topp 3 diggeste herreparfymer:
Zadig & Voltaire, This is Him er en krydret og treaktig duft, den lukter utrolig varmt og maskulint, men allikevel mykt. Den lukter av pepper og røkelse som gir det mørke og mystiske til duften, mens sandeltre gir den gode dybden og varmen. Vanilje pakker alle disse ingrdiensene inn i et fløyelsmykt teppe og hele parfymen er avhengighetsdannende, jeg må bare lukte mer og mer!
Dior Homme er en mer blomstrete treaktig duft for herre, klassisk maskulin men også moderne og myk. Lukten av lavander gjør paryfmen ren men også lett pepret, mens iris tilfører noe pudrete og mykt. Kakao, vetiver og patsjuli gjør duften fantstisk mørk, jordaktig og sensuell. Nok en parfyme jeg aldri bli lei av å lukte på!
L'Homme Prada kan minne mye om Dior homme, men er hakket mer energisk og lys. Den har nemlig appelsinblomst og korianderi toppnoten som tilfører noe sirusaktig og grønt energisk til duften, mens iris, fiol og geranium tilfører noe såpete og klassisk. I bunnen ligger patsjuli, seder- og sandeltre som gjør parfymen mystisk, dyp og varm sensuell. Denne parfymen lukter klassisk, stilfull og pen mann, kanskje i dress til og med.

Om du eller han foretrekker litt lettere og mer sporty parfymer, vil jeg anbefale å sjekke ut Bleu de Chanel eller L'Homme fra Yves Saint Laurent. Bleu de Chanel er en dusjfresh sitrusduft men med digge maskuline bunnoter, en ordentlig manneduft selvom den er fresh. L'Homme fra Yves Saint Laurent er hakket mer søtlig, fruktig og saftig. Den gir vann i munn, mye på grunn av sitrus, ingefær og basilikum, men tonakabønner tilfører det vaniljeaktig søtlig som er vanskelig å motstå. Fresh og saftig, men med en treaktig og mer krydret bunnote.

Å gi parfyme til kjæresten er jo egentlig en liten gave til meg selv, for det er jo tross alt jeg som skal lukte på han. Men en kul ting å gi på Valentines day, er en parfyme vi kan dele. En unisexduft utrykker noe annet enn tradisjonelle kjønnsroller i parfymeindustrien, de uttrykker ofte en mer universal følelse og opplevelse. Det er noe veldig intimt og fint med å dele samme duft og et koselig morgenrituale å spraye seg med parfyme sammen. Jeg har tre favoritter blant unisex parfymer, den reneste av de er CK Everyone fra Calvin Klein. Den lukter appelsinolje, te, musk og patsjuli, den lukter rett og slett nydusja og ren hud. Musk og patsjuli sørger ikke bare foren viss dybde og varme, men gjør også at duften varer på huden.

En annen favoritt er Voyage D'Hermes. Den er langt varmere og rundere, en treaktig duft. Allerede i toppnoten lukter den kardemomme og annet krydder, i bunnen ligger trenotene og musken. Parfymen lukter som en varm trebenk i sommersola og litt fersk bolle. Det høres kanskje ut som en kombinasjon for spesielt interesserte, men jeg er ikker på at denne parfymen vil falle i smak hos flere. Den er lun og krydret, men allikevel ren, en parfyme som kan passe alle som vil ha en sann unisex duft som allikevel har dybde.

TaxfreeHannes amerikanske pannekaker:

2 dl laktosefri yoghurt naturel

2 egg

160 g glutenfri lys melblanding

1 ts natron

1 ss rapsolje

Frosne blåbær

Skill eggene. Bland eggeplommene og yoghurten godt, rør inn melet og natronen. Visp eggehvitene med en klype sukker, til de er ordentlig luftige. Bland de så forsiktig inn i røren med en slikkepott. La stå i 10 minutter, før du forsiktig rører inn ønsket mengde frosne blåbær. Stekes på lav varme, serveres med lønnesirup.

(det er bare å bytte ut laktosefri yogurt naturell med vanlig og glutenfri melblanding med hvetemel)

Overrask den aktive typen:

For den mer sporty typen er kanskje en dag med aktiviteter ute en god idé! Overrask med en liten tur på ski eller med en tur i slalombakken. Å dra frem skøytene kan også være gøy, men bare en fottur i byen eller marka er også veldig fint!

En del av overraskelsen kan også være et par gode produkter for den som er mye ute, også nå på vinteren. En god leppepomade, kuldekrem og håndkrem er smarte gaver som vil hjelpe til med å unngå tørr, sprukken og vond hud. Det finnes flere ordentlig gode alternativer spesielt ment for menn, produkter som ikke lukter for mye eller føles for klissete ut på huden. Ellers er en fresh dusjsåpe og deodorant en fin gave, som forlenger følelse av en fresh dusj etter en aktiv dag.

Dette er mine favortter for herre:

Leppepomade fra La Roche-Posay

Clarins fuktighetskrem

Sett med avkjølende dusjsåpe og deodorant fra Bad Norwegian

Håndkrem fra Ecooking

Dusjsåpe og sjampo i étt fra Kiehl's

(Trykk på bildene for lenker)


Selv om denne posten inneholder mange tips til både gaver og andre type overraskelser, mener jeg ikke at man må ta helt av til Valentines. Det er så lite som skal til for å overraske og lage en fin dag, det er jo ikke så dumt å feire kjærligheten en gang i blant! Så jeg håper denne posten er mer til hjelp enn den skaper press! Jeg er tilbake om ikke så lenge, da skal jeg tipse om overraskelser til morsdagen!

Liker

Kommentarer