Noe å bryne seg på

INNLEGGET INNEHOLDER ANNONSELENKER

Øyebryn er et tema som generer mye spørsmål i min innboks. Vi har alle sterke meninger om hvordan egne bryn skal se ut: stramme, bustete, smale eller tykke. Samme hvilken stil vi foretrekker, ønsker vi gjerne litt farge i brynene, naturlig eller ei. Har vi farge i brynene rammer det inn øynene og åpner opp. Med farge i øyebrynene defineres nedre del av pannebenet og noen ganger blir effekten at det henter frem benstrukturen i resten av ansiktet, som kjeven og kinnbenet. Om vi ikke er helt fornøyde med utgangspunktet og kan vi bruke ulike produkter. Jeg har testet mange type produkter på både meg selv og andre, i dag vil jeg dele en liten oversikt over de forskjellige. Jeg deler også hvilke spesifikke produkter som er mine favoritter og hvorfor.
Før du går videre kan det være lurt å ta stilling til følgende:

- Hva er ditt utgangspunkt? Har du fyldige eller tynnere bryn? Har hårene godt med farge eller er de naturlig lysere?
- Hvilket resultat er du ute etter? Liker du brynene mer bustete og fyldige? Foretrekker du de mer grafiske og strammere påtegnet? Eller er du bare ute etter å tilføre litt lett farge til dine naturlig bryn?

Når du ser klarere for deg hva dine behov og ønsker er kan det være litt enklere å finne frem i jungelen av ulike brynsprodukter. Jeg håper også den litt guiden jeg har laget kan hjelpe:

Øyebrynsblyant og - stift: For tynne bryn, kan gi lett fylde eller stram definering

Blyanter og stifter er kanskje noe av det vanligste å bruke for å definere bryn. Øyebrynsblyanter og -stifter skiller seg egentlig ikke så mye fra hverandre annet enn innpakningen. Men ofte er blyantene litt hardere i teksturen og gir derfor svakere farge på, mens stifter er mykere og gir mer intens farge selvom maner lett på hånden. Blyanter og stifter er spesielt godt egnet for tynnere bryn, altså for deg som ikke har så mange hår i brynene og ønsker mer fylde. Teknikken er nemlig å bruke blyant/stift til å tegne inn små streker med farge der det er «hull» i brynet, ved å være lett på hånden og bruke små bevegelser. Se for deg at du skal tegne inn hår for hår, i vekstretningen, der du tenker det mangler fylde. Denne teknikken definerer brynene på en myk og lett måte.

En annen teknikk er å tegne lengre linjer i konturen av brynet, langs med brynet over og under, i tillegg til å fylle inn hårløse områder. Dette gir en mer grafisk look og strammere definering.

Min favorittstift er helt klart Dior sin «Dior Brow Styler» fordi den er myk å påføre, men allikevel gir den ikke for mye farge av gangen. Det gjør at jeg enkelt kan fylle inn bryna for et mykt resultat. Jeg bruker farge «001 Universal Brown».

Øyebrynsskygge: Perfekt for tynne til fyldige bryn med lite farge, gir et soft resultat

Øyebrynsskygge er rett og slett farget pudder til bryn. Øyebrynsskygge er spesielt godt egnet for bryn som er alt fra tynne til fyldige, men hvor hårene har lite farge. Det er fordi øyebrynsskygge fester seg godt til selve hårene og til huden, slik at du farger både de lyse hårene og eventuelle bare flekker samtidig. Jeg har i mange år vært glad i å bruk brynsskygge fordi det funker godt på mine naturlig blonde bryn og gir et soft uttrykk. Mitt favorittskrin er for tiden «Double Down Brow, Brow Putty» fordi det inneholder to farger slik at jeg kan forme brynet mer naturlig og det følger med en god applikator. Jeg bruker fargen «Taup Trap».

Øyebrynsmaskara: Farger brynshårene kjapt, godt egnet til medium fyldige til fyldige bryn

Øyebrynsmaskara er flytende farge til brynshårene som påføres med en maskaralignende applikator. Jeg elsker øyebrynsmaskara fordi det går fort å applikere og det farger mine lyse brynshår perfekt. I tillegg har de fleste øyebrynsmaskaraer evnen til å fiksere, de gjør brynene stive slik at de ligger på plass hele dagen. Øyebrynsmaskara farger ofte ikke huden godt, derfor er det ikke førstevalget for deg med tynne øyebryn som ønsker å fylle inn tomrom med farge.

Min favoritt for tiden er «Pump´n´brow» fra Dior, jeg bruker farge 004. Dette er favoritten fordi den i tillegg til å farge brynhårene tilfører den mikrofibre som gjør at bryna ser fyldigere ut. Den bygger rett og slett tykkelse på hvert hårstrå. I tillegg syns jeg den fikserer godt, uten at øyebryna føles ubehagelig stive. Fargen er også veldig matt og pen.

Øyebrynsstain - Ideelt for tynnere til medium fyldige bryn, med mulighet for et stramt definert resultat

I mangel av et godt norsk synonym kaller jeg dette produktet øyebrynsstain. Det er rett og slett et produkt som kan ligne litt på en flytende eyeliner, men som kommer i svakere pigmenterte farger mer passende for øyebryn. Med dette produktet kan du jobbe på samme måte som med øyebrynsblyant, ved å tegne inn hår der det er bare flekker i brynet. Jeg har blitt ordentlig glad i å fylle inn brynet med en stain for et strammere og mer presist uttrykk, perfekt når jeg har litt kraftigere øyesminke. Resultatet kan nesten se litt microbladed ut om du vil.

Du kan også bruke en øyebrynsstain til å tegne konturen langs med brynet for et kraftig grafisk og ryddig resultat om du ønsker det. Min favoritt er uten tvil «Brow blade» fra Urban Decay, som dessuten i tillegg til «Ink stain» i den ene enden av pennen har en vannresistent stift i den andre enden. Et to-i-ett-produkt. Jeg bruker fargen «Taupe Trap»

Blank øyebrynsgelé - for å temme bustete bryn

Det jeg ALLTID har i sminkepungen er en brynsgelé uten farge. Om jeg farger og fyller inn øyebryna mine med øyebrynsblyant, -stift eller skygge avslutter jeg alltid med å gre brynshårene slik jeg vil at de skal ligge med en blank brynsgelé. Det gjør jeg fordi brynhårene min har en tendens til å peke nedover eller være bustete, jeg grer hårene oppover for å gi øynene et løft. Når jeg grer øyebryna på plass med gelé ligger de på plass hele dagen. Selv de dagene jeg ikke bruker noe annen sminke kan jeg bruke øyebrynsgelén, fordi det alene gir et løft og gjør at jeg ser mer våken ut når øyebrynshårene peker opp og ut.

Det finnes flere gode øyebrynsgelér, jeg er veldig glad i MAC sin og «24-hr Brow setter» fra Benefit.

Jeg mener alt er lov med sminke, det gjelder også øyebrynssminken. Derfor vil ikke jeg gi noen direkte anbefalinger på for eksempel farge. Jo nærmere fargen er din naturlige brynsfarge, jo mer naturlig vil selvsagt resultatet se ut. Jo mørkere farge du velger, jo tydeligere defineres både bryn og panneben. Så gå for fargen du liker best selv! Under kan du se hvordan jeg bruker både en øyebrynsstift og brynsgelé sammen:

Jeg håper du syns denne lille guiden var nyttig, still spørsmål i kommentarfeltet om det er noe du lurer på. Flere applikeringsvideoer kommer på Instagram fremover: https://www.instagram.com/taxfreehanne/

  • SMINKE

Liker

Kommentarer