JULEGAVETIPS

INNLEGGET INNEHOLDER ANNONSELENKER

Nå er det faktisk ikke lenge til jul! Jeg vet ikke om du er typen som lar deg stresse av julegavehandelen, eller om du syns det er gøy å finne gaver? Jeg syns det gøy å planlegge julegaver og har tidlig en liste på telefonen (ikke hack telefonen min venner) med navn og hva jeg tenker å gi. Selve handelen, det å møte opp i butikk, finner jeg ofte litt mer slitsom og drøyer det til siste liten. Men når gavene først er i hus ELSKER jeg å pakke de inn og lite gir meg mer julestemning.

Uansett, jeg tenker jeg er relativt god på julegaver, både fordi jeg kan parfyme- og kosmetikkfaget godt, fordi jeg kjenner de rundt meg godT (les: jeg snoker i alles baderomsskap og dusjer) og fordi jeg i over ti år har møtt kunder i på taxfree’n og ser litt hva folk flest setter pris på. Når jeg skal handle julegavegaver og ikke har fått spesifikke ønsker, tenker jeg alltid at gavene både skal inneholde noe praktisk mottageren uansett får bruk for OG noe som bare er fint og gøy, typisk noe en ikke unner seg selv. Altså, jeg prøver alltid å inkludere det jeg anser som en typisk forbruksvare, som maskara, dusjsåper, sminkepensler, håndkremer og -såper, sminkefjerner, penselrens, deodorant, barberkrem og lignende, men med en litt spennende, trendy eller lukrativ vri. I tillegg, spesielt til de som syns at sminke, parfyme og hudpleie er litt gøy, prøver jeg å finne noe de vanligvis ikke unner seg selv og som ikke er typisk «nyttig». Det kan være en øyeskyggepalett med spennende farger, en ny parfyme (som allikevel ligner litt på noe de bruker fra før av) ansikts- eller øyemaske, leppestift med en farge de vanligvis ikke bruker, sett med små parfymer, neglelakker i sesongens farger eller duftlys. Jeg velger selvsagt ulike gaver til ulike folk ikke bare basert på kjønn eller alder, men hva jeg vet de vanligvis liker å bruke av parfyme og kosmetikk. Jeg håper tankene mine om gaver og tipsene jeg deler under kan være til nytte for deg!

Til venninnene:

Nå er jeg 32 år gammel og har venninner i 5 års omkrets jeg gir julegaver til. Sånn sett kan du jo selv se ann litt om denne delen for deg er mer passende å kalle «til tanter, døtre eller søstre», men jeg tenker også at de fleste tips her kan passe damer i alle aldre.

Typiske «forbruksvarer» med en vri:

Om dama bruker bodylotion kan det en parfymert bodylotion være en fin gave. Enten en bodylotion som er i samme serie som parfymen vedkommende bruker eller som bare lukter godt. Å gi bort en parfymert bodylotion syns jeg er en god måte å gi litt hverdagsluksus på. Dette er mine favoritter, som jeg gjerne gir bort i gave:

Om dama bruker sminke:

Det kan kanskje oppleves som vanskelig å gi bort sminke i gave, på grunn av både fargevalg og personlige preferanser. Men det finnes noen universale ting som også er typiske forbruksvarer:

Hvem vil vel ikke at sminken skal sitte bedre på? Verdens beste settingspray er en sikker vinner:

Sjangsen er stor for at mottageren kjenner til disse lipglossene allerede, omm ikke er det på tide. Dette er de mest nøytrale fargene:

Maskara er en ordentlig forbruksvare, hvorfor ikke gi bort din favoritt? Om ikke kan du gi bort MIN favorittmaskara:

Denne palettene inneholder leppefarger til alle anledninger, de kan også brukes som kremblush:

Gode sminkepensler er virkelig en gave for den som bruker sminke og ofte noe de fleste av oss ikke investerer skikkelig i selv. En god pudderkost, rougekost eller øyeskyggepensel slår aldri feil, om du ikke vil slå på stortromma og gå for et helt sett (settet under er knallgodt):

Under finne du flere forbruksvarer som i tilegg er mine egne favoritter. Produkter som jeg er så glad i selv vil jeg jo gjerne dele med gode venner:

En god håndkrem som ikke klisser er aldri feil, spesielt i disse dager:

Den eneste leppepomaden som virkelig funker nå på vinteren:

Verdens beste tørrsjampo, funker også på mørkt hår:

En god penselrens, så det blir enklere å ta vare på sminkepenslene (dette er muligens en form for oppdragelse jeg bedriver også):

Det lille ekstra:

Under har jeg samlet noen fine ting jeg tenker mine venninner som regel ikke unner seg selv.ne Til venninnene jeg har som syns sminke er gøy, liker jeg å gi produkter og farger de kan eksperimentere med, det samme med de som liker parfymer godt. Ellers syns jeg highlightere, neglelakker i nøytrale farger, øyeskyggepaletter i nøytrale farger, sheetmasks til alle hudtyper, kapsler fra Babor og gode øyekremer er fine gaver som skjemmer bort mottageren. Legger du ved et deilig duftlys også oppfordrer du samtidig til litt hjemmespa:

Til ungdommen, nærmere bestemt jentene:

Til småsøstre, nieser eller døtre som er interessert i sminke og fordyper seg i emnet på Youtube eller tiktok vil alltid en ordentlig fin øyeskyggepalett fra Urban Decay funke godt! Ellers finnes det flere populære og milde parfymer eller noen pensel- eller neglelakksett:

Til de voksne damene -mammaer, tanter eller bestemødre

Mye av det jeg foreslo for venninner er også gode gave til de mer voksne damene selvfølgelig. Avhengig av om dama i utgangspunkt er opptatt av og bruker sminke, parfyme og kosmetikk kan også dette være gode gaver:

For eksempel kan god hudpleie for voksen hud være en fin gave. Det kan være vanskelig å vite hudtype og preferanser på hudpleie til ansikt, men en god øyekrem, et serum eller en rik nattkrem funker for de aller fleste! For eksempel kapslene og nattkremen for Ecooking du ser over.

Ellers kan du gi bort en god håndkrem for tørre hender, eller hva med håndkrem og -såpe til baderomsvasken? Om du gir håndkrem til bestemor, tenk litt på hvordan tuben er, at den ikke er for hard å verken åpne eller klemme ut krem fra. Denne fra clarins er fin og dessuten veldig god:

Om du har merket deg at mamma, tante eller bestemor lukter godt, kan en eksklusiv parfyme bli godt mottatt. Tenk litt etter hvordan du opplever duften av den du skal gi parfymen til, lukter bestemor rent, lett og feminint eller mer voksent og klassisk? Jeg tenker magefølelsen sier deg om bestemor er en Chanel no 5 type eller ikke. Under finner du noen gode dufter som ligger ,midt på treet av styrke og heller mer mot det klassiske av duft. Om du er usikker, kan du gå for de mindre kostbare "Hair mist" som du finner hos både Chanel og Dior. Det er egne sprayer med duft som sitter ekstra godt i håret, for eksempel fra J'adore:

Til mannfolka:

Til typen funker det alltid å gi en digg duft, det er jo liksom en gave til både han og meg! Under har jeg samlet herreparfymene JEG syns er aller diggest. Alle parfymene som er på rad ligger litt i samme slekt, så om fyren du vil gi parfyme til har brukt én av de vil han antageligvis også like de andre på samme rad. Som du kanskje ser på fargene, er første består første rad av dusjfreshe parfymer, andre rad av varmere og mer sensuelle parfymer:

Ellers et godt hudpleiesett eller god pleie som gjør barberingen litt smidigere være en god gave. En skjeggeolje til de som har det skjegg gjør at skjegget bedre, huden under tas vare på og skjegget blir mykere):

Til ungdommen - Gutta

Til unge gutter som har begynt å bry seg bittelitt om egen hygiene og utseende er dusjsåper, deodoranter og kanskje til og med parfymer aktuelt. JEg prøver å se for meg hva som er kult å dra opp fra baggen i gymgarderoben på skolen men som samtidig ikke lukter bestefar:

Til herrene -pappa, onkel eller bestefar

En god parfyme eller aftershave funker alltid som gave, disse er tidløse klassikere som allikevel ikke lukter altfor heftig:

God hudpleie er gode gaver til til godt voksne menn også, barberingspleie eller en god håndkrem for hender som brukes mye:

Jeg håper du fikk noen gode tips og idéer ut av denne posten, selv om den er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer og relasjoner. Du får tilpasse tipsene til hvordan du kjenner de du skal gi gave til selvfølgelig, men noen av tipsene over er også mer universale basert på bestselgere og egen erfaring fra taxfree’n. Kommenter gjerne under om det er noe du lurer på eller om du har en spesifikk gaveutfordring!

Liker

Kommentarer