Header

Det känns så konstigt att skriva det, känns väl egentligen som ett torrt tråkigt skämt snarare än sanningen. Men okej, här kommer de; (eftersom jag ändå gillar att saker ska vara tydliga och ärliga)jag kommer sluta blogga för just nu och jag kommer inte tillbaka hit som det ser ut nu.

Och ni undrar vad som händer?
Livet mina goa läsare, jag varken hinner eller prioriterar att blogga just nu. Jag vill lägga 100% i stallet, i sadeln eller bara på att vara lycklig. De betyder inte att vi aldrig mer ska ses eller höras, kan vi bara göra de klart?! Mig kommer ni kunna möta i stallet på strömsholm, kommer alltid vara tillgänlig att skriva till om man har frågor och dessutom kommer ni se mer av mig i framtiden, så lätt ska ni inte får glömma mig *haha*.

Mitt liv är bra nu, livet går bra nu. Skolan är enkel - allt löser sig. På kvällarna/eftermiddagarna/helgerna är jag hos hoppstipendiaten Malin Ronell och hjälper till med allt jag kommer över. Älskar att vara  i de stallet, för alltid lär man sig något nytt, har haft turen att få hänga med på några tävlingar och ser det som en grymt bra möjlighet till att bygga på erfarenheten i tävlings sammanhang eftersom jag knappast kan räkna in någon vidare erfarenhet på den fronten egentligen. Hästarna är riktigt trevliga och goa, människorna är snälla de också om jag ska säga något mer om det.

Bor på nya plugghästen och trivs väldigt bra där - "nya" är ju ändå bäst! 😉 Min klass är bra rolig den med, för även om vi alla är väldigt olika så brukar vi inte få något större  psykbryt på varandra i vanliga fall. I skolan rider vi både hoppning och dressyr, allt är väldigt grundligt och kopplat till att vi ska få bästa möjliga sits. Jag är väldigt nöjd över att jag hamnade här, på ett av Sveriges hästcentrum ihop med massa bra hästar och bra människor som får en att skratta även den mest regniga måndag. Livet kunde utan tveckan vart värre...

Men jag kan väl ändå inte lämna er utan några ord att ta med, tills vi syns igen?
Okej, sätt mål och slutför dem, jag personligen tror på att man får drömma om vad man vill - om man sedan väljer att göra verklighet av dem eller rakt av göra de uppoffringar som krävs för att nå dem är upp till dig. Antigen väljer man att se det som omöjligt eller så försöker man i alla fall, tror du kommer närmare vad gäller det senare alternativet. Och låt ingen få dig att tro att de inte går, för de vet ju ändå inte hur du känner inför det? Right?

Kram Ida

Ps. vill man ha tag på mig personligen så går det att skriva till mig på fb (Ida Öberg), Instagram @obergida (in och följ) eller Maila mig på iidaoberg@gmail.com. Inga frågor är dumma och dessutom är det bara att skriva, jag är ju inte död bara för att jag lämnar den här bloggen!

Tack för de här åren och tack alla läsare för allt ni varit med på, från dröm till verklighet och för att de funnits folk som lyssnat på mina åsikter. Grymma är ni! Och på riktigt stort tack till er och min underbara inspirerade blogg kompanjon Julia Wallin.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är påväg hem från strömsholm efter närmare 3 skolveckor hemifrån, var tvungen att kolla upp om det var 2 eller 3 veckor som gått för jag har totalt tappat tidsuppfattningen. Men jag ÄLSKAR mitt liv för tillfället - strömsholm känns mer och mer hemma för varje dag som går och den ångest som jag ibland vaknade med förut finns inte mer.

I skolan har vi börjat komma igång ordentligt i de flesta ämnen, även om vi knappt har några läxor alls. I veckan red vi två ridpass (måndag och tisdag) de ena gick helt okej och de andra var det jag själv som lyckades klanta till det regält och blev väldigt besviken. Men jag ska jobba stenhårt på det, för är det något jag vill är det att bli bättre. Punkt😉. Annars så har jag gått omkring med träningsvärk, suttigt och kollat på tv halva kvällarna, käkat kladdkaka tills jag mådde illa och levt strömsholms livet *haha*. Bästa stället på jorden!

Under början av veckan har jag även brännt många timmar i stallet hos hoppstipendiaten. Där får jag borsta, sköta av, göra iordning, putsa läder och promenera/beta hästar så längre jag orkar och vill i princip. Tycker det är jätte kul att pyssla med allt i stallet och är så glad att jag blev tipsad och fick möjligheten att hjälpa till där, ångrar det inte en sekund!

I helgen blir det till att vara med familjen, träffa kompisar och längta tillbaka till strömsholm 😜. Dessutom ska jag passa på att äta tills jag rullar fram; även om jag kan laga lite mat så är det mamma och pappa som är de riktiga kockarna - inget snack om saken.

För att sammanfatta: jag är taggad på livet och känner mig så äkligt glad. Kommer vara tillbaka på strömsholm snabbare än jag hinner räkna till 10...
... eller nästan så i alla fall.

// "borttappad" Ida på tågstation //

Likes

Comments

Efter mycket tjat från olika håll ang. att jag borde uppdatera om läget sitter jag då här uppflygen på sängen i mitt rum på strömsholm. Strömsholm...  Ett av Sveriges hästcentrum, numera ett andra hem mer eller mindre oavsett om jag vill det eller inte (haha). Närmare två veckor har gått sedan skolstarten och livet är sig inte längre likt. Alla ettor har blivit bombarderade med info från alla hålla, massa nya ämnen ska läsas under året (jag hade då i alla fall inte naturbruk som ett ämne på grundskolan och inte heller ridlära 😜).

Andra veckan var långt mycket bättre än den första, även om de fortfarande finns morgonar jag vaknar och har halvt panik över allt... Saknar både kompisar, hästarna hemma (eller de hästarna som fanns hemma) och familjen, även om jag försöker focusera på det som är bra HÄR och inte hemma. Kan man egentligen änns skriva hur dessa två veckorna varit? Tror inte orden räcker till på långa vägar...

Får sammanfatta det med att jag i alla fall vet vart saker finns på anläggningen, jag har börjat hjälpa till i stallet hos en av hoppstipendaterna, har suttigt på läktaren och kollat på mängder av både hästar och ryttare på olika nivåer och ridigt en uteritt på en av gymnasie hästarna under lektionstid. Är väl ungefär 1 % av allt som hänt kanske...

Nu i helgen är det tävlingar på strömsholm, i eftermiddag ska jag upp och greja lite i stallet och imorgon söndag ska jag med på ponnytävling som hästskötare. Jag saknar de mesta men är fast besluten om att stanna. Punkt. Är också väldigt besluten om massa andra grejer men de får vi ta någon annan gång, okej?

//Pinemang "mange" en av hästarna som står hos stipendiaten//

Likes

Comments

Ni läste rätt, jag, Julia, kommer nu ta en bloggpaus ... Hur länge eller om det blir för alltid får jag se, men som ni märkt har jag åtskilliga gånger nämnt om min svaga blogglust. Och just nu är jag i ett läge där jag inte känner för att dela med mig av mitt liv i samma utsträckning.

Min instagram kommer fortfarande uppdateras om hästarna julia__wallin och min youtube kommer även ibland uppdateras med hästklipp ifrån tävlingar och träningar. Men bloggandet kommer jag lägga åt sidan för ett tag, men vem vet kanske är jag tillbaka om en vecka, en månad.

Ida kommer iallafall fortsätta, och om hon kommer skapa en ny blogg får hon bestämma tids nog. Men vi kommer såklart fortsätta hålla kontakten ❤️

Har inte uppdaterat er så mycket gällande hästarna, men Putte har känts konstig på sista tiden och vi ska därför ta honom till veterinären den 6 september. Detta är såklart skittråkigt, och större delen utav mina tävlingsplaner har nu gått till spillo. Även detta har bidraget till att jag nu tar en bloggpaus.

Ta iallafall hand om er och om ni har, era hästar !!

Likes

Comments

Ligger atm på hotell rummet och vilar lite efter en rätt intensiv dag innan vi ska dra iväg för att käka middag i Västerås. Har både hunnit med att lasta av grejer på mitt rum + kollat hur de ser ut och blev positivt överaskad - älskar mitt rum! Dessutom svängde vi förbi några affärer för att fixa de sista grejerna till rummet. Största lyckan har hittills varit när jag insåg att jag HAR ETT EGET BADRUMS SKÅP *haha*, jag är knäpp men nöjd. Dessutom är hela rummet väldigt ljust, högt till tak och dubbla fönster. Snacka om skillnad med tanke på att bott i "källaren" hemma där de alltid kännts så grått och mörkt. Sjukt glad!

// bild från strömsholms hemsida, väldigt likt men jag ska fixa det lite mer personligt //

Likes

Comments

Räddslan för att bli lämnad utanför, att inte vara som alla andra och att vara totalt otillräcklig. För lång, för ful och för billig. För tyst, tråkig och konstig. Hatar den känslan,  den räddslan. Tänk om de hatar mig? Känslan som funnits i mitt huvud hela livet, fan du misslyckades. De pratar om att det är super härligt med total omstart, och ja, jag är lycklig över att smälla igen kapitlet om det som var. Vill bli ny, fräsch och lysande. Vill bli omtyckt, vara modig och glad.

Din värsta fiende är dig själv, läste jag en gång. Och ingen kan ha mer rätt vad gäller mina tankar. Är så himla rädd att jag ska bli mött av otrevliga människor, hamna utanför och inte passa in. Men än' sen då?

Jag vill inte vara någon dålig kopia, jag vill skratta högt och säga det jag tycker. Jag vill inte vara begie, jag vill vara klargul. Självklar och ta min plats. Märkena på utrustningen kan slänga sig i väggen - det är ändå prestationen och drivet som ryttare som ränkas. Right? De kommer finnas ryttare som är duktigare, men det betyder inte att jag blir sämre. Måste slänga räddslorna helt i soptunnan, när jag lämnat av dem där de hör hemma kan jag gå vidare. Det handlar om att tro att allt ordnar sig och jag ska rocka möjligheten jag fått, som en hoppryttare rider ett ärevarv.

Likes

Comments

// Fatta va bra de där två ihop är - galet! Stort grattis, blir spännande att se mer av dessa två på banorna i framtiden, detta lär bara vara början//

---------
Förutom denna glada nyhet som verkligen fick jag att bli lite piggare så är jag trött. Riktigt trött. Städat och packat non stop HELA dagen och är så sjukt slut... Imorgon åker vi iväg och jag ska få se mitt rum på nya plugg för första gången. Drömmar kan bli verklighet tydligen (!!!).

Likes

Comments

Slut spurt med allt vad packingen heter, idag ska allt bli ner tryckt i lådor, jag ska ge lådan en omgång tejp och som la finale grande ska lådorna bäras upp för trapporna. Dagen styrketräning(om vi nu ska vara på de humöret).

Ute regnar det och är grått, inne är det varmt och har riktig mys feeling då de doftar nybakt bröd i hela huset (mamma bakade igår kväll). Blev inte sämre av att korten jag beställde till mitt rum nere på ströms kom idag, eller rättare sagt igår, men jag kolla posten idag 😜. Sjukt fina bilder blev det även om några är lite oskarpa, vilket kan bero på orginal kvalitén, men sjukt nöjd i alla fall och tror de kommer passa så bra ihop med resten av grejerna jag köpt till rummet.

En mindre bra är att jag har ont i tänderna och är tok less på gummibanden jag fick av tandläkaren igår, har typ träningsvärk i käkarna (låter troligen sjukt och ser rätt sjukt ut) men får väl trösta mig med att jag kommer få riktigt snygga tänder sedan och dessutom är det bara ett år kvar som jag ska leva som "järn käften"  *Hehe*. Nej, nu borde jag ta tag i dagen arbete och avsluta mitt inlägg, alltid svåraste då jag kan skriva 10 sidor om ingeting när jag väl är inne i ett bloggar moode 😄.

// bjussar på en riktigt glad järnkäften bild, jag slutade nian och de var en glad dag, även om jag trotts allt saknar det lite ❤ //

Likes

Comments

Hade en grymt bra kväll med mina kompisar igår, vi käkade super god middag, käkade annat onyttigt (vräkte i mig godis) och bara hängde med världens bästa människor. Så otroligt glad över att ha dem i mitt liv! Och så lyxade vi till det med att ta ett dopp i de 25 gradiga och turkosa vattnet under en lila himmel, så sjukt härligt 👇.

// poolen och andra bilden försöker jag mig på nåt slags hopp - ser mer ut som en pigvin som försöker flyga 😜//

När det väl blev dags för att kanske sova liite slutade de med att jag och en av mina kompisar hamnade framför tv och fastnade där ett tag. Friidrott och sånt där som jag egentligen inte brukar kolla på, men det är ju trotts allt bara sommar OS var fjärde år så man får se på det så länge de varar, de var i alla fall min motivering när jag insåg att jag skulle hinna sova tre timmar innan de var dags att gå upp för tandläkar besök kvart över åtta. Gissa om jag var taggad? 😅

Men efter att delar av oss sedan runt tolv tiden käkat frukost, jag gjort mitt vanliga jobb som flätare av allas hår och några andra käkat brunch på Max. Då vare dags att säga hejdå. Faaan, rakt ut sagt vad jobbigt de var, hatar att säga hejdå och de blev inte enklare av att jag har känslan av att jag sårar dem när jag åker. Kommer på riktigt sakna dem något sjukt, varenda en av dem och är så sjukt glad att de kommit in i mitt liv. Och gjort de bättre. För jag hade inte mått så bra som jag gör idag om de inte varit inblandade i mitt liv - ni är bäst och ni vet vilka ni är! ❤

Var även förbi lill eleven med ett paket, kan säga att tårarna rann när jag gick. Var droppen av att säga hejdå för denna dagen, för även om jag försöker vara glad och positiv så finns det en gräns för allt. Som om inte de varit nog har jag haft full rulle vad gäller packingen hemma, med bara imorgon kvar innan vi åker och har så sjukt med grejer som måste packas ner - är inte klar än på långa vägar. Dessutom känner jag att tre timmars sömn börjar ta ut sin rätt, misstänker att de blir enkelt att somna idag... 😉

// Bästa man kan ha //

Likes

Comments

... om man faktiskt måste välja? De markerade är mina val.

Rida ponny / Rida stor häst

Hoppsadel (är ju ändå uppväxt i hoppsadlar 😉) / dressyrsadel

Brunt läder / svart läder

Dejta en dressyrryttare / hoppryttare (håller du på med hästar så skiter jag i 😂😜)

Testa köra trav / precisions körning

Alltid hamna på andra plats / aldrig mer tävla

Bara äga fuxar / skimmlar

Döpa en blivande stjärn häst till Rosa-maj / Littel bitch (de är väl ändå ingen ko?) 

Åka och jobba i ett hoppstall i Tyskland / England

Lindade ben / senskydd

Äga en ridskola med bara welsch ponnys / Gotlands russ (Sviker mina favvos men whelsar finns ju i lite större storlekar 😕)

Glömma sadeln till en tävling / glömma tränset

Tävla dressyr i färgad kavaj / svart eller grå kavaj

Bara äga enkla läder grimmor resten av livet / bara äga i syntet grimmor


Likes

Comments