Mest för att dokumentera hur mycket hans texter talar till mig. Hur jag aldrig vill tröttna på hans låtar. Hur musiken sjunger rakt in i min själ. Lyssna och se.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Solen skiner idag men inuti känns allting grått. Ett täcke av orosfyllda och jobbiga tankar kramar ur min livslust. Allting känns hopplöst. Utan mening snubblar jag fram, försöker hitta något som inte finns där. Utan en enda person här som jag håller kär så står jag ensam. Alldeles själv och önskar att jag vore någon annan. Det är extra jobbigt eftersom jag hatar mig själv. Både mitt yttre och mitt inre.

Men i denna stormvirveln av känslor försöker jag hitta en lösning. I mitt desperata tillstånd har jag bokat tid med kuratorn. Ångest fyller mig vid tanken att jag ska gå till någon. Jag känner mig löjlig, hur ska den kunna förstå? Vad har den för svar som skulle kunna lösa ett problem jag inte kan formulera? För i ärlighetens namn så vet jag inte vad problemet är. Det är så många som tillslut känns som ett. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Är känslan av längtan, av önskningar och förhoppningar min livslust? Skulle jag utan dem vilja dö?

Likes

Comments

Kära Maja,
Vad skulle jag göra utan dig? Vad skulle ha hänt om jag aldrig träffat dig?

Du har sätt att lugna ner mig. På kvällskvisten är du i mina tankar. Med omsorg så fixar jag dig, för att du ska kunna fixa mig. För att du ska kunna trassla ut knuten som mina tankar är. För att du ska hjälpa mig sova när rösterna i mitt huvud gapar högt. Med dig vill jag dela allt, alla ögonblick och stunder som jag vet du kan förgylla.

Men samtidigt önskar jag att jag aldrig fått känna dig. För dagen efter känns inte allting så himmelskt. Då har du lämnat ett tomrum efter dig, som känns omöjligt att fylla. Då går jag bara runt och andas men lever inte.

Kära Maja, du är min älskling samtidigt som du är min förbannelse.

Likes

Comments

Visst kan det vara svårt. Visst kan man känna vissa dagar att man vill ge upp. Att ingenting är bra och att det aldrig blir bättre. Men är inte livet jävligt underbart ibland? Löser inte allting sig till slut?

Ibland är jag tom. Ett svarthål vill äta upp mig inifrån. Det börjar salt, sväljer och tuggar tills allt jag har kvar är tusen tankar som vill spränga mitt huvud. Men ibland ör jag glad och inspirerad. Samma tankar som i förra sekunden ville göra så att min hjärna exploderar, hittar lösningar på alla problem i världen. Samma tankar får mig att inse vad jag vill och hur jag ska uppnå mina mål.

Jag drömmer ofta. Fantiserar ihop bilder, konversationer och situationer. Dessa drömmar värnar jag om. Dessa drömmar vill jag ska gå i uppfyllelse. På renfen jag sitter på nu, svettig och trött, fantiserar jag om att jag istället befinner mig i en lägenhet. Mitt bland Madrids alla gator i centrum. Musikvågor strömmar utför högtalarna och jag rör mig i takt till dem. I den stunden känner jag inget förutom ren tillfredställelse.

Likes

Comments

Idag snöar det. De stora snöfingorna smälter så fort de når markens yta och förvandlar Madrid till ett hav av människor bärandes på paraply. Idag är jag tom. Tom på känslor, på ord och på tankar. Jag reflekteras i det grå och blöta vädret. Men med bra inställning ska jag inleda veckan imorn. Jag ska börja med att skaffa gymkort och träna imorn. Fortsätta med att plugga lite varje dag, dels för att skolan kräver det ifrån mig men också för jag vill komma in i bra rutiner. Trots att det kanske inte är optimalt för min start så ska jag nog ändå köpa lite gräs idag. Ibland är det det som behövs för att kunna tänka klart. För att kunna känna sig inspirerad och meningsfull. Och visst måste det vara okej lite då och då? Ska dock inte röka lika mycket (varje dag) som jag hitintills har gjort. Saknar inte hemma ett dugg men känner mig inte tillfredsställd här heller. Vill något annat. Vill vara någon annan. Men min tid kommer, snart är det sommar, snart är jag 18 och snart tar jag studenten. Men det dessa "snart så.." tankarna som förstör för mig. Jag måste uppskatta nu:et, leva i det och förstå att allt blir inte som man tänkt sig. Det blir något annat, möjligtvis inte lika bra men bra nog.

När tiden går för långsamt:

* Plugga spanska

* Gå och träna

* Ring emmi

* Skriv

* Åk och shoppa

* Besök nya platser

Bara njut och sluta övertänk allt.

Likes

Comments

Bredvid mig ligger du. Solen skiner in genom fönstret och lyser upp ditt ansikte. Fortfarande drömmer du och jag smyger upp. Sätter på kaffe och går ut på balkongen och tar en cigg. Låter mitt ansikte värmas upp av morgonens solstrålar. Med försiktiga steg rör jag mig tillbaka mot sängen, väcker dig med en kyss. Ren lycka pulserar i min kropp. Vi ligger kvar där och pratar om livet tills det är dags att stiga upp. Går ut, hand i hand, på Madrids smala gator och äter frukost. Tillsammans. Du och jag. Världen är vår och vi är perfekta för varandra.

Likes

Comments

Det är med ett leende läpparna som jag letar fram ditt namn i telefonen. Det är med förväntan jag hör signalerna ringa tills jag får höra din röst. Det är dig jag ringer på morgonen - för trött för att tänka och allt jag vill är att prata med någon. Prata med dig. Det är dig jag ringer på eftermiddag efter skolan - när allt jag vill höra är hur din dag varit. Det är dig jag ringer på kvällen - när saknaden och längtan efter dig gör sig hörd.

Vi på två helt olika platser på jordklotet. Två olika länder med mil emellan oss. Men samtidigt är du bara ett samtal iväg, en flygbiljett iväg. Och under kvällspromenaden med dig i lurarna så känns inte avståndet lika stort längre. Dagarna tills jag får träffa dig inte lika många längre. Det är du och jag. Och tills vi ses igen så har vi filmmys på distans, frukost via facetime, motivation vid pluggning, sleepover över skype osvosv. Barcelona - jag kan inte vänta längre!!

Likes

Comments

Solen skiner. Ger världen utanför lite färg. Längs slingriga vägar och uppförsbackar kör bussen. Näst längs fram sitter jag, med mobilen i handen och musik i öronen. Idag är det måndag igen. Har försovit mig och missat första lektionen. Hann inte tvätta håret men torrschampo är räddaren i nöden. Slutar vid tre tiden och tänker åka till en second hand affär efter skolan. Sedan plugga och träna om tiden tillåter mig. En ny vecka, med nya utmaningar och svårigheter väntar mig. Jag välkomnar dem med öppen famn!

Likes

Comments

​Idag är det söndag. Idag är det exakt två veckor sen jag flyttade till Madrid. Och det är bra, det är det. Men ovant. Nervöst och stelt. Jag måste väl helt enkelt låta tiden få göra sitt. Just nu sitter jag på ett av Malasanas (ska vara sån grej över n:et) många caféer. Har hetsätit en veggie-burgare och nu låter jag mina fingrar dansa över tangentbordet. Hugo sitter framför mig, snäll och rolig men väldigt olik mig. Men som alltid så tar det tid, även om jag inte vill det. Jag vill att allt ska ske på en gång, att band till människor ska bildas på två veckor max och att livet ska vara som en dröm. Men det gör det tyvärr aldrig. 

Har från min ensam tid igår kommit fram till saker och ting. Kommit till insikter. Om vem jag är, vem jag borde vara och vem jag vill vara. Hur kläder är ett väldigt bra sätt att uttrycka sig. Hur mycket jag tänker. Hur skönt det är att skriva. Men livet är fan svårt. Jävligt svårt. Och jag är en kliché​fylld tonåring som försöker vara min egna terapeut. Som försöker hitta svar och lösningar på alla problem. Vissa problem som bara måste få finnas. Som man måste lära sig handskas och leva med. Men ihärdigt försöker jag. 

Nu ska jag i alla fall sätta mig med kultur och idé historian. Fokusera, kämpa och sedan känna mig riktigt nöjd med mig själv. Men fan vad svårt det ska vara att börja. Skriver senare, har nämligen lovat (vet inte om jag nämnde det igår) att minst skriva något varje dag. Det behöver inte vara här, det behöver inte vara långt men något. Allt från brev, till bekännelser, till dokumentation av en dag till allt! Puss och hej ;)

Likes

Comments