Fritid och nöjen

I lördags hade vi bokat in en middagsdejt med tjejerna. Jag, Hanna, Frida och Michelle :)

Det är inte lätt att få ihop en tid som alla kan träffas på men denna gång lyckades vi! Även om vi inte träffas lika ofta längre så känns det ändå som om man setts igår när man väl träffas ❤️

Nuförtiden har vi ju lilla Stina med i bilden också som charmar sönder oss alla tror jag ;)

Iaf så var det jättemysigt att träffa tjejerna igen! Sen att det blev en kväll med 3-rätters var ju bara extra bonus :D

Måste säga att jag är imponerad över hur @hannaparkkonen lyckas hinna med allt! Önskar att jag också kommer bli en ambitiös småbarnsmamma någon gång ☺️❤️
Bilder på maten:

Jessica

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardagen

Bloggtorkan har varit lite för enorm denna vecka, vad har jag gjort? Ja det undrar jag med! Har försökt fokusera på tvätt och annat trist som bara måste göras.

Utmaningen har funkat sådär då pauserna föll in lite annorlunda än beräknat, men jag kämpar på.

Har åkt runt och hämtat grejer som jag köpt via köp- och sälj annonser, bland annat ett Wii Balance board :D ja och så har vi häntat vårat wii så nu kan jag aktivera mig om jag får tråkigt! Har velat ha wii fit läääänge. Inte så enkelt att få tag i längre..

Det känns som att veckan flugit förbi ärligt talat.

Men jag lever ;)

Ville bara upplysa om läget!

Jessica

Likes

Comments

Funderingar, Vardagen

Nu när mitt liv tog en "ny" vändning så kändes det vettigt att förändra bloggen lite. Egentligen inga större ändringar men jag är så petig på hur jag vill att saker ska vara så ibland kan även ett litet jobb ta väldigt lång tid.

Jag måste faktiskt säga att jag är nöjd över förändringen, så vi får se hur länge det varar ;)

Hur det än är så hoppas jag att bloggen kanske speglar min personlighet lite mer nu. Det är så svårt med utseende och så ibland men när jag väl fått en idé så bara måste jag testa den! Denna gång visade det sig faktiskt fungera :D

Då blir jag glad!

Nytt år innebär vissa förändringar känner jag :)

Jessica

Likes

Comments

Funderingar, Vardagen

Är man missnöjd med något så är ju det bästa att försöka göra något åt det.

Så tro det eller ej, men jag har börjat med hemmaträning. Det är en ”challenge” som jag startat och efter 30 dagar ska man tydligen se resultat. Ska bli intressant!

Iaf så hände något för några år sen som gjorde att jag skjöt upp i vikt. Tänker inte gå in på detaljer men jag vill inte fortsätta uppåt utan jag vill vara stabil. Typ behålla normal vikt :) har ju varit lite si och så med matvanor här hemma ehrm 🙄

Men!

Min tanke är att jag åtminstonde ska försöka ändra lite vanor. Läkare och psykologer har tjatat länge om att ”det är bra att röra på sig” så nu har jag på EGET initiativ påbörjat det- det går inte att pressa mig om jag inte vill, måste själv känna för det.

Vad som händer efter utmaningen vet jag inte men jag hoppas iaf att jag kommer någon vart. Jag gör allt på mina egna villkor och jag är absolut inte strikt, det klarar jag inte!

Trodde faktiskt att jag som vanligt skulle ge upp med detta nya efter en vecka men snart har jag klarat t.o.m dag 15 och det är halva tiden. Har iofs vilodag var 4:e dag men ändå. Det är så underbart att det finns appar till det mesta! Jag har pusslat ihop egna övningar osv så det hjälper ju till lite med motivationen :)

Har börjat känna en förändring iaf och det är att jag verkar få i mig tillräckligt med mat- har uppenbarligen ätit för sällan... är inte lika hungrig längre 👍🏼

Sammanfattningsvis: regelbundet ätande och mer varierad kost + en aning motion så kommer nog till och med detta bli bra!

Att göra det jag vill på mitt sätt och när jag vill- det är det som funkar absolut bäst :)

Skulle ju vara kul att klara av ett större uppsatt mål någon gång i livet...

Lite så 🙈 ändå har inte bilden så mkt med texten att göra.. eller? ;)

Jessica

Likes

Comments

Funderingar

Det här med att be om hjälp ja... när jag skrev till en anhörig och berättade om att jag fått Asperger så fick jag bland annat svaret att jag skulle be om hjälp vid behov.

Problemet är att jag har så svårt att be om hjälp. Ytterst få människor som jag brukar fråga om jag behöver hjälp. Jag vet inte vad det beror på faktiskt. Kanske tycker jag att det är obekvämt att fråga? Eller skäms jag pga stolthet? Jag har faktiskt inget bra svar på det om jag ska vara ärlig! Om någon frågar mig om jag behöver hjälp så kan jag absolut svara ärligt men att be om hjälp, nja.

Dock en vanlig åkomma som många ”lider” av tror jag.

Men jag har sagt att jag ska försöka be om hjälp om jag behöver så vi får väl se om jag blir bättre på den fronten!

Jessica

Likes

Comments

Funderingar, Jag och NPF

”Autismspektrum stödgrupp 1” står det skrivet i min journal. Jag har en diagnos och det är konstaterat atr jag behöver stöd och hjälp i min vardag. Men just den där ettan störde mig lite.. eller ”störde” är fel uttryck, men fundersam blev jag!

Vad innebär det? Att jag inte blir tagen på allvar? Att jag inte får sammarättigheter som andra med AS?

Tanken gör mig orolig.. jag vet ju själv att jag måste ha vissa saker anpassat.

Jag vet så lite om hur samhällets stöd fungerar på just det området!

Det är svårt det här känner jag.

Varför ska jag alltid måla fan på väggen?? (Brukar dock vara lättare att vara inställd på det värsta om man är som jag...)

Jessica

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Jag och NPF

Jag har lovat att ni ska få svar på min utredning och den ska ni få nu. Jag har skrivit ner lite olika situationer som kan vara typiskt mig samt en förklaring på varför det blir så. Alla kommer nog inte förstå men då får det vara så, men det här är jag.


”Men vadå, det var ju logiskt?!” Du kanske tycker att jag är sen på att förstå eller rent av trögtänkt, men det är för att jag i vissa situationer måste tänka igenom det du har sagt. En del saker får jag inte ihop, för att jag helt enkelt inte förstår. Förklara gärna HUR det är logiskt så går det nog bättre. Bara för att det är logiskt för dig så betyder det inte att det är logiskt för mig :)

”Du måste öka tempot, här går det sakta.” Det är för att jag vill vara noggrann med det jag gör och för att jag vill göra dig nöjd! Jag kan inte prestera bra under för mycket stress- låt mig göra saker i min egen takt. Annars blir allt fel och det kan till och med stanna upp och ge mig total black out.

”Nu har du frågat samma sak flera gånger, har du inte lyssnat?” Jo men om du ger mig för mycket muntlig info på en och samma gång så hänger jag inte med. Jag fokuserar på det första och kanske andra, men resten sorterar hjärnan bort. Det är inte med flit, det bara blir så eftersom att jag har svårt att ta in information. Fokus är svårt när det blir för mycket på kort tid. Får jag däremot ett papper med skriftliga, detaljerade instruktioner så fungerar det utmärkt. Eller ta helt enkelt en sak i taget så jag får fokusera på just det.

”Sitter du här själv?” Ja, men när det blir för mycket intryck för mig så blir jag trött och till slut känner jag mig obekväm. Därför kan jag gå undan en stund så att jag får samla mig lite. Jag vill inte framstå som otrevlig, men det är extremt energikrävande med sociala situationer - speciellt om det är mycket folk. Dock så kan det hjälpa mig om du småpratar med mig. Jag är inte så bra på att vara den som inleder en konversation.

”Du är så tyst?” Jag försöker skapa mig ett intryck av dig som person. Ibland kan det vara skönt att inte prata utan bara att lyssna. Har jag inget att säga så är jag tyst, men det kan också vara så att jag är rädd för att säga fel saker. Tyvärr har jag lätt att ”prata först och tänka sen”.

”Vad känslig du är..” Ja men jag känner känslor väldigt intensivt och det finns inget mellanting. Är jag glad- är jag riktigt glad, är jag ledsen så är jag väldigt ledsen. Samma sak om jag är arg- då är jag fly förbannad. Ibland kan jag vara irriterad men när jag känner känslor så är det 100%. Det finns som sagt inget ”mitt emellan” där. Men skulle det vara för negativa känslor så går jag undan. Jag vill inte alltid visa mina känslor utåt men i och med att jag har så starka känslor så är det riktigt svårt att hålla dem inne. Tro mig- ibland skäms jag!

”Men varför blir du så ledsen, världen går inte under!” Nej jag vet det egentligen, men jag har varit inställd på det som ska hända och går det inte enligt planerna så blir jag ledsen. Jag måste förbereda mig ett tag innan så för mig blir det så fel när det inte går som det var tänkt. Försök förstå att det tillhör mina känslor och försök gärna hitta en ny plan som kan underhålla mig. Det jobbigaste du kan göra är att ignorera mig.

”Kan du inte bara ta det som det kommer?” Nja jag har lite svårt för det. Jag blir osäker och nervös om jag ska ”kastas” in i något. Jag vill gärna ha kontroll på vad som kommer hända. Det kanske är svårt att ge mig detaljer, men du kan ju iaf försöka berätta ”vad, vilka/vem, och hur”. På något sätt behöver jag vara förberedd.


Såhär ser det ofta ut för mig. Jag kanske inte visar det utåt men det är svårt att göra det om man inte känner sig 100% med vissa människor. Kemi är viktigt för mig oavsett var jag befinner mig. Dessutom är det här man försöker leva med när man har Asperger. För ja, jag har Asperger Syndrom. Det du tycker är självklart kan jag ha svårt att förstå. Jag försöker att anpassa mig efter situationer men ibland funkar det bara inte. Det handlar inte om att jag inte vill utan det handlar om att jag inte kan. Jag kan förstå om du tycker att jag är konstig, men istället för att dumförklara mig så fråga! Nu har jag nyligen fått den är diagnosen så jag kanske inte kan förklara allt om den, men jag kan förklara hur just jag fungerar. Jag har svårigheter med att uttrycka mig ”korrekt”, det vet jag så väl om... Därför känns det ibland lättare att bara vara tyst. Det betyder inte att jag är sur. Jag försöker vara snäll och artig, det blir bara väldigt fel ibland.

Jag är fortfarande Jessica, det kommer inte att förändras. Skillnaden är att det nu faktiskt finns en förklaring på varför jag är som jag är :)

Jessica

Likes

Comments

Funderingar

Detta är så sjukt, men jag nästan längtar till nästa mentala breakdown... orsak?:

Jag är nyfiken på innehållet. Har en känsla av att jag kommer fälla en och annan tår..

Det låter fel att säga att jag längtar till nästa tillfälle som jag mår piss, men som sagt så är jag nyfiken! Ska hålla ut ett tag till dock :)

Vill liksom inte fuska heller så den får stå där och ”reta” mig tills vidare.


Hämden är ljuv @mammaisa ;)

Jessica

Likes

Comments

Testa nytt/tipsa

Bästa jag har i mitt städskåp! Älskar den i citron när man skurar golv, den luktar riktigt gott :D

Upptäckte den hemma hos en kompis mamma och kände att jag var tvungen att köpa. Det ångrar jag inte!

Jag är påväg att bli en liten grummenörd tror jag...

Varför har jag spenderat massa pengar på diverse kemikalier när grummesåpa och vatten funkar minst lika bra? Det kan man ju undra...

Är det bara jag som har s.k. ”Städskåpsfavoriter”? ^^

Jessica

Likes

Comments

Fritid och nöjen

Min fina @mammaisa var här med sin karl lö-sö och min abstinens är nu lite mer stillad!

Jag fick mer presenter också och jag blev så varm i hjärtat❤️

Brevet (första bilden) som låg i kuvertet vill jag på riktigt rama in! Ska hitta en fin ram bara ☺️


Ibland är helger för korta..

Jessica

Likes

Comments