Jag är en samlare...
Bla så älskar jag mönsterböcker, tidningar och dyl inspirationskällor!

Sista tiden har jag fått lust att sticka mönster, både en- och flerfärgat.

Jag tittade i min samling
och fann jag en alldeles underbar bok!
😃

Gissa om det började klia i sticklingarna? ☺️

Tur jag har samlat på "lite" garn också... Så det är bara att sätta igång. 😀

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Väva mattor är så himla roligt och snacka om återvinning! 😀

Likes

Comments

Julen är min bästa högtid och som vanligt så lägger jag de flesta projekt åt sidan... Förutom sticksömmen, min ständiga kompis vid tvn, vid kaffepausen eller varför inte ... I bilen! 😀☺️

Nu passar jag på att sticka tjocka lovvikatofflor, perfekta till "våra kalla golv" för gäster eller gårdsfolket, presenter eller kommande julklappar! 😃 För tack och lov, så är det ju snart bara 9 mån tills jag får börja plocka fram julsakerna igen! ☺️😉

Likes

Comments

Nu ska det klippas och sys lite julklappar. Så därför får inget tyg vara med på bilden! ☺️
Tordagmorgon,
Kaffe, lite julmusik och snön som faller utanför fönstret.
Det är en typ av vila...
Ha en bra dag där ute!
😊👍

Likes

Comments

Ett av två kuddfodral till kökssoffan är klart! Känner mig supernöjd! Jag har alltid gillat detta mönstret och i år beslutade jag mig för att slå till när tygaffären hade 20%.

Så nu blir det både nytt på soffan, stolsdynor och kuddar. Få se om det blir för mycket av det goda?! 🤔

Likes

Comments

Den här tiden på året är det många julmarknader. Jag tycker det är så mysigt med dessa tillställningar. Även om jag inte själv köper så mycket varje gång, så är det en fröjd för mig att se alla fina hantverk. Vare se det är textila, i trä eller bakverk, så är det en kreativ ådra hos den som har skapat.

Ofta, ja alltför ofta, hittar jag olika stickade, virkade, sydda osv saker som är sååå fina men ofta, alltför ofta tänker jag då, nej, jag kan inte köpa det, jag kan ju göra det själv... som om jag inte kan köpa det, när jag kan åtstadkomma det själv... så tokigt, så dumt... jag ska ju kunna köpa det färdigt, även om jag så skulle kunna göra det själv. För jag hinner ju inte göra allting som jag ser... ;-)

I söndags när det var skyltsöndag, så var jag på en julmarknad med mina stickningar, virkningar, sömnader... det är riktigt roligt, jag blir alltid så inspirerad av att de de andras alster.

'En del säljer ungefär samma saker som jag, andra kakor eller andra hantverk. Det finns nåt för alla.

Där jag sitter slås jag av en tanke... undra hur folk ser på oss, som är på marknader... är vi här för att roa en publik, tillfredställa en publik eller ?? Hur ser folk på det vi säljer... är hantverk lika "fint" som konstverk? Jo jag tycker det. Men inte alla ... åtminstone inte mannen som fick ner mig på jorden igen...

Bland annat hade jag med mig några "Snuttefiltar" som jag sålde, i några olika färger. En liten grupp av människor kom fram till mitt bord. En mamma tog upp en snuttefilt och gav den till sin flicka som pappan bar på. Flickan blev förtjust i den och ville inte lämna tillbaka den, så mamma säger att hon köper den. Men då säger farfar: Jag betalar! Vad kostar den? 75,- säger jag. Å det var dyrt, säger han. En sån skulle jag kunna göra själv. Mitt leende stelnade och jag försökte säga vänligt; Då får du göra det!

Mamman tyckte nog att det blev pinsamt, så  hon säger att hon ska swisha över pengarna, smen då kastade farfadern fram en hundralapp på bordet framför mig och sa: Här! 

Jag kände mig riktigt illa berörd och ledsen över att bli behandlad som om jag försökte lura på dem nåt som han inte alls tyckte var värt att betala för...

Han fick mig att känna mig så liten och dålig där jag satt. Jga försökte försvara priset på snuttefilten, så jag sa: Du får trösta dig med, att pengaerna går till vårt fadderbarn! 

 Att han då svarade: Jaha, då blir det en annan sak! det gjorde mig bara mera upprörd. Å vad jag ångrar, att jag inte sa, att flickan kunde ha fått snuttefilten gratis...

Jag tycker väl inte om allt hantverk jag ser... men jag behöver väl inte trycka det upp i ansiktet på den som tillverkat det.

Nu ska ju inte en människa få en att tappa fotfästet... men visst är det så, inom alla områden, att det är ju den där ende, som kanske är otrevlig, oförskämd, oborstad som man minns. Men nej, han ska inte få ta av mig glädjen av att få skapa med tyg och garn.

Nej, nu när jag har beklagat mig klart, så kommer jag ihåg alla som passerade mitt bord och som sa att de tyckte mina alster var fina! Det är ju er jag ska minnas. Tack, det gjorde mig så glad! :-D


Likes

Comments

Jag behöver verkligen lite nya kläder. Så jag har bestämt att under december månad, ska jag bara sy åt mig själv och göra julklappar!

Den här tunikan är i bomullsviscose, med två ordentliga fickor fram och en längd som gör den användbar som klänning också.

Det känns som om jag kommer att trivas i den. 😀

Likes

Comments

Min Sysax är helig, märkt med ett band, för att ingen ska kunna ta fel och klippa i den med papper. Sista tiden har jag märkt att den har hackat lite när jag använt den, men tröstat mig med att den går att vässa.
Sist jag stod vid en disk i tygaffären såg jag på en ny... blev snål och tänkte... den går att vässa...
Nu idag, när jag skulle klippa ut en tunika som jag ska sy åt mig själv, kan jag berätta; det blev att "gnaga" av tyget med hushållssaxen, för min gamla sysax gick inte att vässa ... inte med mina kunskaper i varje fall.

Likes

Comments

Den kom helt spontant, känslan och tanken att jag skulle börja blogga igen. Men det känns kul, även om det också är enormt spännande och kanske lite skrämmande.

Välkomna att följa mig i mina tankar om skapandet, om det jag får inspiration av, glädjen och nyttan av att sy, sticka, virka... ja, allt som har med hantverk att göra...

+

mina tankar om livet som sådant,

för även om jag ägnar stor del av min tillvaro åt mitt stora intresse hantverk,

så har jag ju enormt mycket mera som ligger mig varmt om hjärtat;

Jag är ju trots allt också, maka, mor, mormor och medmänniska!Likes

Comments