Att jobba så nära gränsen mellan liv och död som jag gjort i snart fyra veckor har verkligen öppnat mina ögon för hur skört livet är. Ett liv kan ta slut så fort. Jag ser dagligen människor som får åka hem till sina familjer friska och glada men jag får också möta ögonen på de som kommer till vår avdelning för att säga hejdå. Deras tårar skär i mitt hjärta men jag vet att jag inte kan haka upp mig på det. Jag får anstränga mig ibland för att inte tänka för långt och för mycket. Alla "tänk om det var jag"- tankar som smyger sig på måste jag mota bort. Jag fokuserar min energi och mina tankar på de patienter som får åka hem, de lyckliga sluten. 

Den tacksamhet som jag får ta emot varje dag är underbar. Allt jag gör är att koka kaffe och servera mat som andra lagat men ändå kommer det fram människor som tackar artigt för maten och som säger fina saker som lyfter mitt humör till toppen. Varje dag får jag se nya mirakel. Att gå från sängen till toaletten är för några som att bestiga ett berg och när de kommer för att hämta mat på lunchen berättar de gärna om sina nya framsteg. Jag får se människor utvecklas, jag får se hur de får tillbaka sina personligheter och jag får se dem åka hem till sina familjer. Lyckan hos de som får återvända hem är något jag kommer att bära med mig. Att få se dem gå ut genom dörrarna med sina kära i handen värmer mitt hjärta. 

Glöm inte att ta hand om dig och de som står dig nära, du vet inte hur länge de är här. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Wow, det här året bara springer iväg. Om en vecka är det sommarlov och frihet. Det är galet hur fort denna termin har gått. Vi har gjort allt från vår underbara föreställning, sjungit på operan och såklart kämpat oss igenom de nationella proven. Jag tror att sommaren kommer bli helt underbar! Inte bara för att jag fyller 18 och förhoppningsvis har ett körkort när jag återvänder till skolbänken men också för de härliga traditioner som tillhör sommaren. Vi åker till Varberg och bränner oss i solen, fryser till is när vi badar i havet och spelar den årliga minigolfsrundan. Jag längtar till de sena sommarkvällarna på altanen vid havet och att få bo under samma tak som de mest underbara människor jag känner. Jag längtar till att få jobba och jag längtar till daglägret i slutet av sommaren som är fullt av så mycket kärlek och skratt. Snart är den här, sommaren, det vi längtar efter hela året. Snart är den här!

Likes

Comments

Varför sitta och skriva ett tråkigt tal  när man kan skriva ett blogginlägg? Suck. Det är mycket i skolan nu, allt på en gång, som vanligt. Alla lärare inser att det inte är så långt kvar på terminen och att vi har massor kvar att klara av innan det härliga sommarlovet. Inte nog med att nationella proven är runt hörnet men vi ska skriva uppsatser, tal, redovisningar och utvärderingar i nästan alla ämnen. Det enda ämne som vi inte har något skriftligt i är matten men tro mig, det är inte läxfritt där ändå. Mitt i alltihop har jag ett körkort som jag vill ta i sommar. Det är mycket på en gång men det känns ändå som något som går att klara av, än så länge. 

VÄRME. Det var så underbart väder de sista dagarna på påsklovet! Jag satt ute på altanen i linne och kollade på serier i timmar och bara njöt av solen. Jag lyckades bränna näsan för första gången detta året, ett klart tecken på att sommaren snart är här. Något klassiskt som hände var att jag hade tänkt plugga matte under lovet men inser på fredagen att jag inte ens har med mig böckerna hem... Bra jobbat Erika. Jaja, sommaren är snart här och min motivation för plugg är inte på topp, det är därför jag sitter och skriver det här inlägget, men det mesta känns ändå rätt gött! Det enda jag kan tänka på är att snart är det sommar och på söndag ska vi ha kalas och då ska jag äta morotskaka. 

Likes

Comments

Jag kommer ihåg när jag var liten och gick på föreställningar i aulan. Jag drömde om att få stå på scenen och få sjunga. Det är galet när drömmar faktiskt slår in! Idag stod jag på just den scenen och sjöng solo inför flera hundra barn och det var så roligt! När jag några år senare gick på musikal på operan vågade jag inte ens drömma om att få stå på den stora scenen men om bara en månad kommer jag stå där. Denna gången tillsammans med den största kören jag någonsin sjungit i. Wow. Drömmar blir verklighet och det är så häftigt!

Denna vecka har varit underbar, och den är inte slut än! Vi har haft våra två första föreställningar idag och det är verkligen hur roligt som helst! Nu när jag ligger i soffan känner jag hur trött jag är men i aulan känner man inte av det, man lever som i en bubbla, en teaterbubbla. Höjdpunkten igår var helt klart när vi skulle sminka alla killar! De var så rädda för allting men de blev väldigt snygga måste jag säga. Det roligaste var att de var tvungna att gå till matsalen i allt smink! Blickarna de fick alltså...

Det känns så häftigt att jag står på scenen nu och får vara någons idol, någons dröm. Drömmar blir verklighet och det är så häftigt! 

Likes

Comments

Våren. Alla blommor som kommer upp från deras mörka gömmor och blommar i alla möjliga färger. Våren då allt får liv igen, en nystart. Jag vill vidare och börja leva. För att göra det måste jag släppa taget om det förflutna men vad jag inte räknat med var att det förflutna hade så svårt att släppa mig. Det är svårt att kunna komma vidare när det hela tiden är något som drar mig bakåt. När jag tagit ett steg framåt kommer du och drar tillbaka mig igen. Jag orkar inte mer. Jag vill gå vidare och för att kunna göra det måste jag släppa taget. Jag är redo. Jag ska börja leva igen och jag ska börja nu! 

Enda sedan vi hade en lektion när vi skulle skriva låttexter har det dykt upp lite rader då och då. Jag har skrivit ner de flesta av dem och igår kom en rad som ligger som grund för detta inlägget och beskriver hur jag känner just nu. Den går såhär:

"Öppna mina bojor, låt mig bli fri
Låt mig gå så jag kan läka inuti" 

Nu börjar ett nytt kapitel än en gång. Vart jag hamnar kan bara livet bestämma. 

Likes

Comments

Det är galet hur mycket jag tycker om att åka på läger. Det jag gillar mest är att på läger är alla välkomna och du får vara precis som du är. På läger finns inget rätt eller fel och allas åsikter räknas och lyssnas på. Det är som en paus från det stressiga samhälle vi alla måste kämpa oss genom varje dag. På läger finns inga fördomar, gränser och inga blickar eller suckanden. Jag har lärt känna så många underbara människor under de här tre dagarna. Innan det senaste  lägret var jag nervös för jag kände nästan ingen men så fort jag satte mig i bussen släppte allt och jag lämnade lägret med nyfunna vänner och minnen.

Likes

Comments

 En helg full av äventyr. Så skulle jag sammanfatta helgen som varit. I fredags återupplivade jag och Hanna traditionen med kladdkakafredagar med kladdkakamuffins med apelsinfrosting. Vi gjorde såklart dubbel sats med muffins och herregud vad många det blev! Men det kan väl aldrig bli för många muffins? På kvällen åkte jag med Sofia till kyrkan och min kväll fylldes av skratt, lovsång och en känsla av lugn. Det var precis vad jag behövde efter en vecka full av träning och skolarbete. Jag blir alltid så lugn av andakter. Det är något speciellt med stämningen där som gör att tankarna känns klarare.

Idag var jag ute på årets första fotopromenad i det fina vädret och tog lite vinterbilder. Har inte använt min fina kamera på allt för länge och kände att det var dags att damma av den och bli lite kreativ. Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från helgen. 
Likes

Comments

Livet går upp och ner och så kommer det alltid att vara. Ibland är man sådär sjukt lycklig att man blir rädd för att ramla ner, för att allt ska försvinna. Just idag känns livet helt okej. Jag har spenderat dagen med mina underbara systrar som alltid får mig på bra humör. Vi åt god mat, skrattade, tog massa bilder och slutade kvällen med charader på Guldheden. Och att servitören serverade mig mojito och Louisa cola får vi inte glömma! Kan det bli bättre?

Åh, jag känner mig sådär underbart taggad på livet och framtiden! Jag vill träna och leva och vara glad. Jag vill och jag ska! Godnatt vänner, hoppas ni är lika mätta som jag!

Likes

Comments

Första veckan i skolan är avklarad och jag känner mig.. trött. Tanken på min mjuka, varma säng är helt underbar och jag undrar lite varför jag inte redan ligger där... Känner mig väldigt nöjd med dagen. Tränade igår för första gången på några månader och jag märker verkligen hur mycket energi det ger mig. Jag har varit på Maxi med storasyster, gjort en kladdkaka, pluggat ikapp matten och börjat på historiauppgiften. Nöjd helt enkelt. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar och sen bär det av till Göteborg för att ge Louisa hennes efterlängtade födelsedagspresent. Det blir tapas på Mañana och mys hela kvällen. Perfekt helt enkelt! 

Måste passa på att säga tack till dig som läser det här. Det vore inte alls lika roligt att skriva om ingen läste det så tack! 

Likes

Comments

 Wow. Nytt år, nya möjligheter! Jag har ett löfte till mig själv detta året, ta that körkort! Hoppas att jag om ett år har den där plastbiten i min hand. Om jag ska se tillbaka på året som har varit så måste jag säga att det har varit helt underbart! Det är galet hur mycket som kan hända på ett år... Jag undrar verkligen vart jag kommer vara om ett år när jag sitter här, 18 år gammal och med hela livet framför mig. Förhoppningsvis vet jag lite mer vad som ska hända efter gymnasiet för helt ärligt, jag har ingen aning. Förhoppningsvis har jag hittat tillbaka till mina fina vänner och träffat nya, spännande människor och förhoppningsvis sitter jag här om ett år och skriver om allt mellan himmel och jord. 


Taizé

Italien


Likes

Comments