Mitä some on tuonut mukanaan?

Ensimmäiseksi tulee mieleen samanhenkisiä ystäviä, inspiraatiota, kokemuksia, elämyksiä, taitoja, itsensä ilmaisua, tietoa, oppimista. Kaikkinensa paljon hyvää. Moni on kysynyt minulta, että miksi ”sometan”? Kysymykseen aina aloitan vastaamalla, että miksi en somettaisi! Olen useinkin viettänyt aikaa tämän asian ääressä ja pohtinut, että mikä merkitys tällä kaikella on minulle. Vastaus on kuitenkin aika kirkas. Koen, että olen saanut enemmän somesta asioita kuin mitä se on vaatinut.

Samanhenkiset ystävät ja ihmiset

Ensinnäkin en olen tutustunut ihan mielettömiin ihmisiin sosiaalisen median kautta. Sellaisiin, joihin en varmasti olisi törmännyt kadulla. Uudet ihmiset ovat tuoneet paljon uudenlaisia näkemyksiä, rikkautta, viisautta ja inspiraatiota elämään. Lisäksi olen verkostoitunut sellaisten yhteisöjen kanssa, jotka jakavat samoja tavoitteita ja ajatuksia. Se on tuonut sen vuoksi uskoa ja toivoa siihen, että kaikille meille löytyy täältä maailmasta henkilöitä, jotka jakavat maailmaa kanssamme.

Opetukset

Tiedot siitä miten sosiaalinen media toimii, mikä merkitys sillä on organisaatioille ja ylipäätänsä yhteiskunnalle on ollut hyvin merkityksellistä. Aloittaessani digimarkkinoinnin kurssin yliopistossa, tiesin lähes koko kurssin sisällön etukäteen, koska olin itseopiskellut sen kokemusten kautta. Uskon, että kokemukseni sisällön tuottamisesta, blogin pitämisestä ja somettamisesta ovat merkityksellisiä minulle tulevaisuudessa. Tai näin ainakin toivon.

Kokemukset

Olen päässyt blogini ja someni kautta kokemaan erilaisia tapahtumia, osallistumaan erilaisiin kampanjoihin ja tekemään mielenkiintoisia asioita. Erityisesti mieleeni ovat jääneet monet toiminnalliset PR-tilaisuudet kuten Lumenen pääkonttorille ja tehtaalla käyminen sekä YSL tilaisuus kattilahallilla. Kokemukset ovat myös osaltaan syventäneet ymmärrystä tulevaisuuden ammatistani, ja siitä mitä kaikkea siihen sisältyy.

Summa summarum voin todeta, että en voisi olla kiitollisempi siitä mitä olen saanut kokea blogini ja some kanavieni avulla. Muistan aikoinaan miettineeni todella paljon, että uskallanko aloittaa blogin ja mitä muut siitä ajattelisivat. Muistan myös saaneeni tästä aikanaan kuittausta. Olen iloinen, että uskalsin seisoa omien halujeni takana ja siitä syystä olen tässä nyt- hyvin paljon viisaampana ja kokeneempana kuin ilman näitä asioita. Onnellisena kaikkine kokemuksineen ja oppeineen.

Tykkää-merkinnät

Kommentit