DOER

Luin tässä hiljattain Helsingin Sanomien artikkelin mikä käsitteli näkemystä naisten jalkapalloon kohdistuvien sponsorointien ja pääoman tuottavuuden mahdollisuuksista. Takerruin todella vahvasti artikkelissa haastateltuun Katja Hakalan näkemykseen siitä miten rahan ja sponsoroinnin ruinaaminen sen ehdolla, että koska muutkin saavat niin meidänkin pitää, on naurettavaa. Tästä käynnistyikin pitkä ajatusvyöyry siihen, että aloin miettimään sitä, kuinka paljon meillä on maailmassa potentiaalia toteuttaa erilaisia asioita, mutta emme kuitenkaan käytä näitä voimavaroja siihen vaan usein valittamiseen ja vertailemiseen. Palkkakeskustelut ovat usein ainakin oman subjektiivisen kokemukseni kautta semmoisia mitkä herättävät kiukkua ja monesti ajautuvat siihen, että valitetaan kuin omassa ammattiryhmässä palkkataso koetaan harmittavan pieneksi. Valitsemme siis uhrin aseman sen sijaan, että voisimme muuttaa asioita teoin, toteuttamisen ja vaikuttamisen kautta.

Takerruin tähän teemaan yhä vahvemmin ja löysin jälleen itseni pohtimasta aina silloin tällöin mieleeni pulpahtavaa ajatusta positiivisuudesta ja energian keskittymisestä. Olen jo pitkään ollut kiinnostunut positiivisesta psykologiasta, jossa tutkitaan onnellisuutta, optimismia, subjektiivista hyvinvointia ja henkilökohtaista kasvua. Viitaten tähän artikkeliin ja siitä johtaneeseen pohdintaan ihmisten tavasta reagoida kehitettäviin asioihin valittamalla, aloin miettimään kyseistä asiaa positiivisen psykologian kautta. Miksi ihmiset eivät pyri tekemällä vaikuttamaan asioihin? Ei vaan sanoin. Miksi ihmiset eivät keskity vahvuuksiin ja pyri rakentamaan sitä kautta parempaa huomista? Miksi näemme ympärillämme vaan huonot asiat ja kaikki se ilo sekä valo eivät saa elämässämme usein huomiota?

Päädyin myös selaamaan youtubea josta löysin Les Brownin videon siitä miten oma mieli on avain onnistumiseen. Suosittelen katsomaan! Videon ydinpointtina omasta näkökulmastani oli se, että ihmiset juurikin keskittyvät negatiivisiin asioihin ja sitä kautta toivovat myös niitä itselleen. Eli saat sitä mitä ajattelet. Lisäksi videossa höpötettiin siitä miten juuri käyttäytyminen versus sanat ovat täysin eri juttu. Voit sanoa toista mutta jos teet eri tavalla, ei sanoilla ole merkitystä. Monia hyviä pointteja, jotka olivat itselleen valmiiksi tuttuja, mutta hieman unohtuneita.

Olen itse tässä viikon ajan urputtanut siitä kuinka muutamat kurssit vievät minut hengiltä. Ja niinhän ne on melkein sitten vienytkin. Huomaan nykyisin hyvin herkästi kun stressitasoni alkaa nousta ja siitä seuraa unettomuutta ja muita fyysisiä oireita. Kuitenkin tämän artikkelin myötä havahduin pitkästä aikaa ajattelemaan jotain muuta kuin kursseja ja lopulta tein itsellenikin pitkästä aikaa hyvän muistutuksen elämästä ja hyvinvoinnista. Tänään herätessäni aloin selaamaan ihan eri asioita kuin juridiikkaa tai markkinointia. Perehdyin positiiviseen psykologiaan ja todella havahduin siihen mitä olen meinannut tehdä itselleni viime aikoina. Hukuttaa itseni hengiltä keskittymällä asioihin, jotka saavat minut tuntemaan kaikkea muuta kuin iloa, onnellisuutta ja mielihyvää. Siksi tämä postaus onkin muistutus minulle siitä, että pyrin etsimään jokaisesta asiasta jotain nautintoa mikä pitää huomioni positiivissa asioissa.


Tykkää-merkinnät

Kommentit