Adios, hasta luego Barcelona!

Ihmeellistä, että vaikka reissumme Barcelonaan kesti vain muutamia päivä, tuntuu kuin olisi ollut pidempään poissa. Mulla on yleensä jokaisen reissun jälkeen tosi orpo olo. Mitenköhän sopeutuisin arkeen monen kuukauden reissun jälkeen?:DBarcelona oli kaunis, viihtyisä, menevä ja maittava. Maittava siinä mielessä, että tuli käytyä monissa erilaisissa paikoissa syömässä. Rakastan espanjalaista ja etelä eurooppalaista ruoka kulttuuria. Musta on ihanaa nähdä kun perheet ja ystävät käyvät viikonpäivästä huolimatta yhdessä ulkona syömässä. Tämän tietysti mahdollistaa myös edullisempi hinta taso. Silti toivoisin joskus Suomeen samanlaista meininkiä. Tai sitten mun täytyy muuttaa tämän perässä jonnekkin muualle.Marraskuussa matkaaminen Barcelonaan mietitytti aluksi. Lämpötilahan on tähän vuoden aikaan 10-18 asteen tienoilla ja sadetta on tietysti paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin kesällä. Suosituimmat kuukaudet matkustaa sinne ovat keväällä, kesällä ja alku syksystä. Olimme Maijun kanssa kuitenkin puhuneet pitkään, että haluaisimme mennä juurikin kyseiseen kohteeseen. Toisena vaihtoehtona oli Lontoo, missä en itse ole koskaan käynyt. Eniten meitä mietitytti sää ja olisiko kaupunki mukavampi kokea silloin kun on lämmintä. Pitkän pohdinnan jälkeen valitsimme Barcelonan. Päätös oli loistava.


Marraskuussa Barcelonassa ei tosiaan ole sesonki aika. Ihmisiä on paljon vähemmän monissa nähtävyyksissä, eikä ravintoloihin tarvitse varata pöytää, mitä ilmeisesti kesällä joutuu tekemään. Vihaan itse turisti tungoksia ja mielelläni koen nähtävyydet silloin kun niihin ei tarvitse jonottaa. Marraskuu on siis oiva kuukausi matkustaa sinne jos haluaa saada mahdollisimman paljon irti kaupungista. Sääkään ei loppujen lopuksi ollut huono vaikka niin oli aluksi luvattu. Mitään rantakelejä on turha odottaa, mutta voi sitten ehkä suunnitella rantaloman kaukomaille missä varmasti lämpöä piisaa.


Yövyimme Maijun kanssa aivan ytimessä H10 Madison hotellissa. Hotellilta oli lyhyt matka kaikkialle, mikä oli erittäin iso plussa. Kattoterassilta näkyi kaunis Barcelonan katedraali ja useat muutkin nähtävyydet olivat aivan vieressä. Voin suositella hotellia kaikin puolin jokaiselle.


Kaupunki on täynnä aivan ihania kahviloita, ravintoloita ja terasseja. Yksi kahviloista jäi parhaiten mieleen – Citizen cafe. Tässä paikassa on ihanan espanjalainen fiilis, henkilökunta aivan super huippuja ja ruoka taivallista. Söimme paikassa aamupalan, mutta listalta löytyi myös esimerkiksi burgereita.

Kaikin puolin matka oli jälleen onnistunut. Tällä kertaa vältyimme kaikilta kuopilta ja mutkilta, mikä on toisaalta välillä ihan kivakin. Ilman niitäkin saa paljon kertomisen arvoisia tarinoita. Pääsin vihdoin puhumaan hieman espanjaa, mitä olen muutaman kuukauden opiskellut. Lisäksi teimme skipidi-challange tanssin mistä ehdinkin laittamaan jo pienen klipin instan puolelle. Lopullisen version lupaan laittaa vielä jossain vaiheessa.

Tykkää-merkinnät

Kommentit