UTFLYKTSTIPS I VÄSTMANLAND


Kan ni förstå att en här lilla tuffingen börjar skolan om några veckor?Hej mina vänner


Jag är så glad att ni tittar in hos mig - tack! <3

Smilla har en kompis över och leker, mannen jobbar (hrmm hrmm "semester" är en annan innerbörd här hemma förstår ni, när tror ni jag kan förvänta mig en kompensation för alla semesterdagar som går i stöpet pga arbete? ;-))


Så jag passar på att titta in till er, med lite pics från gårdagen. Vädret igår var lite ostadigt, molnigt med regnskurar och runt 22 grader, jag kände mig ganska rastlös och ville hitta på någonting (Så jag slapp se tvätthögen växa och dammet blåsa fram, hehe) Vi bestämde oss för att ta en tur till Norberg för att fika och kika runt lite, i den lilla byn.

Som många vet finns ju Elsas konditori som dem byggt upp igen efter branden, jag har inte varit där sen dess, så vi tog med vår lilla fika-tant och begav oss.


Mina älsklingar - dem fick ställa upp på en bild, vi har en likadan från sex år tidigare, då var den där spänstiga sexåringen en sexmånaders liten gosebebis.

Dem har byggt upp konditoriet som det såg ut innan, så bra att dem inte moderniserat det för mycket! Ska vi kika in? Det gör vi..

Dörren. Så vacker, i en perfekt grön nyans - får rys av sådana detaljer. Efter dörrarna finns två rum att sitta i, framför en liten lekyta med äldre möbler för de minsta.

Det här blå rummet heter "Linnea"-rummet, och ni kan ju tro att vår lilla (Smilla) Linnea blev lite mallig, rummet leder ut till glasverandan där vi satt med vidöppna fönster mot den lilla gågatan som vetter mot gamla trähus i rött och gult med grönskande trädgårdar. Rummet bredvid hette "Alexandra".


Någongång, ska jag ha en kakelugn hemma. Det får bli i våningen i stan.

Vi slog på stort med gräddiga bakelser - en bananbakelse, en napoleon och en prinsesstårta.

Jag, som egentligen inte gillar bakverk så mycket, tog några skedar sen var jag nöjd. Har lite svårt för det där supersöta, men måste ändå alltid prova något som ser roligt ut (den här gången blev det bananen)

Smilla har förövrigt gjort det till en sport att antingen se superglad eller jättesur ut på bild, nedan kör hon på sistnämnda.

Loppis direkt efter Elsas - vem hade kunnat ana? ;-) Dock inget att hänga i julgranen så det är inget tips att lägga tid på direkt men ändå kul att poppa in och ut genom lite butiker, ibland kan man ju hitta något alldeles extra.

Röda staket, vackra grindar och tvätt som torkar av vinden, finns det något somrigare än så? Smultron på strå kanske.

Så vi promenerade runt, bland små röda hus, prunkande trädgårdar, smidesgrindar och den lilla ån som rinner igenom det allra mysigaste av områden, tills vi kom fram till en grusad innergård mellan några faluröda hus med ochrafärgade pardörrar, med en hemmaknåpat skylt.

"Trädgårdscafe"

Perfekt.

Smilla var ändå trött i benen.

Och vem vill inte sitta i den här trädgården, på loppade pinnstolar mellan gjutjärnsurnor och svampkorgar.

Här landade vi, i mitten av allt det vackra, med en svalkande isglass mellan pelargoner och hundkex.

Det blev en rätt fin dag ändå, trots att vi inte gjorde så mycket, men det är väl det som är semester antar jag. Att samla lite minnen att värma sig med någongång i November när det är som mörkast.


Norberg alltså, ett litet tips från en Västmanlänning.


Kram på er


#nouwtips


Gillar

Kommentarer

Pirjo
Pirjo ,
Så fina bilder 👍☺️❤️!
tandlakarvillan
tandlakarvillan,
Tack mammis 🥰
nouw.com/tandlakarvillan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229