NYA HUSET - VI ÄR PÅ PLATS


Hej mina vänner,


Såhär såg det ut hos oss för en vecka sen - det är tredje veckan i huset och allt känns så bra! Enkelheten med skola och kompisar till Smilla gör ju verkligen vardagen så mycket enklare - Melvin verkar trivs som fisken i vattnet också. Vi kommer mer och mer iordning, flyttkartongerna är uppackade i huset, även om det står möbler och grejer lite överallt som inte har någon plats och ska skickas iväg, likaså tavlor och kläder. Vi har ganska lite förvaring och behöver fixa en hel vägg med förvaring till ytterkläder och skor, det behöver göras vääääldigt snart om jag ska kunna komma till ro, ha ha, avskyr stök och vill ha koll på vart allting är, just nu ligger det ytterkläder ute i garaget "någonstans i några lådor" och vi kommer knappt in. Oh well, det tar sig ändå, en dag i taget.


I skrivande stund har jag sålt glasbordet på bild och rottingbordet är tillbaka, vi har fått upp lightboxen på väggen och La lampe gras, det är svårt att placera om allting innan vi målat om, men vi behöver få upp det eftersom vi inte har någon yta att förvara alla lampor och speglar på. Min ena mantis fick repor på sig när den låg nerpackad i en kartong som stod öppen i "lekvänlig höjd" och jag gick bärsärkargång här hemma i ilska för ett par dagar sen, då blev det fart på gubben må ni tro, och lampor åkte upp fortare än kvickt.


Fler har frågat varför vi sålde Tandläkarvillan "det som var så fint", ja nog var det det, allting hann bli nästintill som jag ville ha det, och då kastade vi in handduken och flyttade, jag är lite osäker på om jag skrivit om just varför vi valde att flytta? Men vi kan köra det en vända till.

Anledningen att vi flyttade till en mindre ort utanför Västerås från start var pga min bonusson som bodde där med sin mamma, vi pendlade med honom i 5 år när vi bodde inne i stan, när vi fick Smilla kände vi att det blev ohållbart med barnen på olika orter, Melvin mådde under den här perioden inte så bra i och med vår nya familjekonstellation, så jag föreslog en flytt för att han skulle ha både oss och sin mamma nära sig för att få friheten att "gå emellan", och för att han skulle känna sig mer delaktig nu när hans lillasyster kommit, ett förslag som mannen tacksamt mottog, det var han som pendlade med Melvin i alla år ska tilläggas också.


Nu när Melvin närmar sig gymnasieåldern började vi tänka att en flytt med hans gymnasiestart skulle vara bra, då vi skulle vara tre st som pendlade till Västerås dagligen, vi hade missat den lilla detaljen att Smilla började förskoleklass ett år tidigare bara. Så tidigt i våras började vi prata om hennes skolstart och kände att vi nog måste flytta före den för att hon inte skulle rota sig i klassen. Att vi valt den typen av hus nu (kedjehus från 60-talet i ett plan), är också pga att vi haft vår gamla Tandläkarvilla, en gammal 20-tals villa med gigantisk trädgård och stort renoveringsbehov, med källare, vind, kattvindar och andra skrymslen, vi orkade helt enkelt inte ta hand om det samtidigt som vi har barnen och företagen, det har varit för mycket för oss, och när mannen sa "älskling, jag märker att du börjar bli trött nu", kändes det verkligen som att luften gick ur mig, för hur mycket jag än älskade vårt hus orkade jag inte ta hand om det längre, bara att städa det och sköta underhållet tog för lång tid. Att varje helg skulle handla om trädgårdsarbete, städning eller renovering blev övermäktigt. Det var heller inget roligt trädgårdsarbete utan bara "vad ska grävas upp eller beskäras/rensas nu". Barnen fick alltid stryka på foten med det dem ville göra, så när vi tog beslutet kändes det så SKÖNT.


Sen.. har jag vart ledsen såklart, över att lämna mitt hem som varit mitt i så många år, att flytta ifrån min bästis, min svägerska och mina brorsöner, vardagen ni vet.. Det var tufft, jag såg en story från huset häromveckan och då kom tårarna, det har verkligen känts i hjärtat den här flytten, och innan vi får allting som vi vill ha det känner jag mig lite rotlös, men det tar sig, lite i taget.


Men nu vet ni, och vi trivs, och med tiden blir det även hemma här för mig!


Kram MGillar

Kommentarer

Sigyn
Sigyn,
Så starkt av dig att ta beslutet! måste göra så ont att någon annan får njuta av allt blod, svett och tårar man lagt ner på huset.
nouw.com/sigyn
tandlakarvillan
tandlakarvillan,
Tack ❤️ Ja det har inte känts så roligt alls, men vi får försöka ladda om!
nouw.com/tandlakarvillan
Lovisa,
tandlakarvillan
tandlakarvillan,
Juliasager
Juliasager,
Hej!

Jag har nyligen börjat att sälja konst, skulle bli så glad om du ville kika in på min sida ❤️
Instagram.com/Madebyelsaa
nouw.com/juliasager
tandlakarvillan
tandlakarvillan,
Sååklart kollar jag din sida <3
nouw.com/tandlakarvillan
Pirjo
,
Så fint skrivet ❤️