Babyshowern i babyblått

För ett par veckor sen rodde jag ihop en babyshower för en av mina närmsta älsklingar, min svägerska. Det faktiska datumet som var ett par veckor fram när jag skickade ut inbjudan ändrades kvickt då hennes syster var på besök så istället för några veckor fram så bokade vi om babyshowern – tre dagar innan den gick av stapeln – gott om tid med andra ord.

Men vad gör det? Jag älskar ju 1: presenter 2: pynt 3: party. Planeringen är det väl si och så med. Vår barnlediga helg spenderades med att dekorera muffins, köpa blått godis och presenter till nykomlingen, som jag tror, poppar ut vilken dag som helst nu.

Dukningen var enkel med babyshowerservetter, vita rosor och lite blått krafs.

Vimpel till den lille från Newbie/Kappahl och babyblå ballonger från Partyland

Tror ni man har roligt åt någon som står och sållar bort alla färger utom blått och grönt vid lösgodishyllorna? Ha ha.. Blocket är från Newport – där hade jag fyllt i lite om babyshowern, en fin låttext och så alla kunde gissa datum o lite annat kring födseln, och ge namnförslag.

Temat var luftballong – för det fanns på precis allt. På kort, på små söta byxor, moln på pläd och pjamas från Livly så jag slängde ihop en luftballong så vi kunde spela på det temat. Mycket enkelt och lyckat! Luftballongen gjorde jag av en korg och rislampa fr Ikea och köpte bambupinnar på Blomsterlandet, petrolfärgad jutesnöre hade jag hemma.

Vin till en höggravid är kanske inte det man tänker ska passa? Men jo, den här gravida kvinnan har längtat efter Perfect Day rose så självklart ska hon poppa den när han är ute. Ett stort glas till behövs efter nio månader.

En överraskad och rörd Anna, med min fina mamma i bakgrunden. Vi hade såklart en hemlig liten kupp bakom hennes rygg och när hon ”spontant” passerade mitt hus på promenad med hela sin familj som var på besök satt ju jag av en slump på trappen och bjöd in dem på kaffe ;-) Väl inne fanns det närmsta vännerna för att överraska henne.

Och så grinade vi lite..

Och öppnade presenter, en liten svart luftballong från Newport att hänga ovanför sängen.

Tidsbristen gjorde att fantasin fick ta fart istället. En blå prinsesstårta från Ica Maxi fick ny skepnad med babyfigurer från Partyland och blå kristyr där det står ”Annas babyshower”, ett litet helvete att skriva och få till snyggt men med skrivstil räddar man det mesta.

Och fikat gick såklart i blått. Utom chokladbollarna, det blev för trixigt.

Ingen babyshower utan lite bebisar, Ella var där..

Och Isak, med Annas två systrar.

Och så fikade vi, pratade, grinade lite till och skrattade. En riktigt mysig stekhet eftermiddag i Augusti för en av mina kära. Nu längtar vi efter att lilla Ludvig ska komma.

Gillar

Kommentarer