​Är det sant att man kan komma från olika världar och ändå kan falla för varandra och leva med varandra livet ut? Hur gör man då? Ena partner kanske kommer från en drog/alkohol familj medan den andra kommer från en familj med strikta regler och bra uppväxt. Hur hittar man varandra när man är så pass olika? Hur kommer man överens? 

Med egna erfarenheter har jag lärt mig att man kan träffas ungefär var som helst men inte fatta att ni kommer från olika världar för ens det kommer upp på tal. Min partner kommer från en mindre bra familj och jag kommer från en familj som har gett mig en bra uppväxt. Frågan kommer upp i min hjärna minst 3 gånger per dag. "Passar vi ihop? vi är så olika". Jag har inget svar att ge er eftersom att jag vet inte själv hur jag ska göra eller ta mig till. Det står still i mitt huvud. Jag älskar min partner och jag vill vara med han, men allt det här gör det så svårt. Jag har alltid spelat fotboll i mitt liv och tränat. Det är en sådan stor motsats mot min partner, som aldrig satt sin fot på en fotbollsplan och inte egentligen heller ett gym eller dylikt. 

Vad pratar vi om när vi är med varandra? Jo, vi pratar i första hand om det han vill prata om. Och det är saker som jag inte är fördjupad i men visar ändå intresse att lära mig eftersom att han bryr sig så mycket om det. Men får jag någonting tillbaka? Nej. Så fort jag drar upp något som han inte har intresse av så förminskar han mig och lyssnar inte alls. Vad ger det mig för känslor? Ilska, tårar och känslan att inte ha något intressant som händer i ens liv. 

Vad gör vi när vi är med varandra? Vi sitter vid telefonerna, ser serie eller myser (utan prat oftast). Det är inte så jag vill tillbringa min tid med honom. Jag vill att vi ska komma överens om saker som båda är intresserade av och prata om det. Jag vill inte leva i ett förhållande där folk förminskar en för att en pratar om det som är intressant för en. Jag vill inte heller leva i et förhållande där man är orolig att det dåliga som hänt i sin partners uppväxt ska komma tillbaka och skada. Fast det gör det redan, även om hon sa att det är över och det är slut. Det är inte slut alls och det känns inte som att det är nära heller. Jag vill inte bli ihop blandad med det, men det gör min partner glad så ska man ta bort det som gör ens partner glad för att man själv känner sig lite orolig för vad folk ska säga om vissa saker som man vistas i samma rum som? Jag anser inte att man sätter sig själv först där. Men det kanske är smartast att göra det. 

För att halvt knyta ihop detta inlägg så kom vi fram till att det går att komma från olika världar och falla för varandra. Men frågan är: vad händer sen? Hur ska man kompromissa? Det är frågor som kommer stå utan svar tillsvidare. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har alla tjejer nu för tiden tappat sin respekt för sin egen kropp? Det skickas naken bilder hit och dit minst flera gånger per dag. Visst är det bra att man vågar visa upp sin kropp och hur man ser ut, men man ska nog tänka efter en extra gång innan man lägger ut en opassande bild på sociala medier. Det är dags att man lär sig vad som är okej att lägga ut för bilder och vad som inte är okej. Jag kan personligen inte tycka att det är okej att lägga ut en bild när man står och visar hela bröstet, för det kan man faktiskt få dåligt respons på och då kan man inte skylla på att man är "feminist". Alltså ursäkta, men vad står feminister för egentligen? Samma rättigheter? Att man ska få lägga ut bilder när man står naken framför sin spegel? Att man ska behandlas lika? Att en kvinna ska kunna gå topless på en strand för att män får det? Det finns kanske mer viktigare ämnen feminister borde diskutera än att om en man kan visa sig naken kan en kvinna det också. Eller är det bara jag? Feminister borde kanske dra ner på trycket de skapar i detta samhälle med all nakenhets. Det är mer viktigt att jämna ut alla rättigheter och att alla behandlas lika. Slutligen så tycker jag att kvinnor ska få tillbaka den respekt för sin kropp som var och en kvinna förtjänar att ha.

Likes

Comments