Som bilderna avslöjar så är det väldigt varierat med vad vi sysslat med under sista delen av januari. Men det finns lite återkommande teman. Det första är att vi har lagt på ett par kol i arbetandet på övervåningen. 14 februari kl 14:00 är besiktningen. Trappan kom på plats igår och nu är det full fart för att försöka bli färdiga. I helgen ska vi spackla och måla massor på övervåningen. Förhoppningsvis så kan vi kanske bli färdiga med två rum iaf så snickaren kan sätta listerna på plats efter helgen. På söndag kommer kakelsättaren och vi ska innan dess hämta upp kakel som räcker till ett helt kompani. Det är mycket kakel eftersom vårt badrum är på 14kvm. Det blir ljust kakel och på golv och väggar men vi vet inte riktigt vad vi ska ha för dekoration i duschen. Vi har letat soffor för övervåningen och börjar nog hitta lite fina grejer som vi ska ha där uppe.

Jag är fortfarande sjukskriven och kommer vara hemma till bebisen födds. Det gör att en del dagar är bra andra dagar är mindre bra. Jag har haft några bra dagar senaste veckan med mindre smärta verkligen något vi njutit utav. Idag är en halbra dag. Jag har ont men inte så ont att jag måste gå på kryckor men jag försöker ändå ta igen mig. Jag har pressat på ganska mycket senaste med barnen och med jobb runtomkring huset. Jag bär ingenting, jag gör inte rörelser som ökar smärtan men jag gör det jag kan så mycket jag kan det. Det gör att jag snabbt blir helt slut under dagarna nu.

Rensandet stannade av lite eftersom vi har fått packa ner mera saker igen för att det inte ska komma byggskräp på det. Vi har rensat ut flera kartonger med saker. 7-8 kartonger med papper, kläder, sängkläder, småsaker och då har vi inte gått igenom alla kategorier som vi har i vårt hem. Men nu blir det paus några veckor för jag orkar inte och vill inte bli sämre i kroppen igen just nu. Måste tagga för att ta hand om mig själv. Frukost på sängen är ju inget som skadar precis. :D


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det finns en anledning till att jag inte lagt ut bilder på vårt hem efter vi flyttade in. Det beror inte på att jag inte är stolt över vårt hus eller att det inte är fint. Det beror faktiskt på att det är ett kaos med våra grejer. Vi flyttade hit allt i tron om att vi skulle ha tillgång till övervåningen efter ungefär en månad. Detta blev inte fallet och 5 månader senare är min frustration stor. Spräckt budgeten och en hel del försening. Jag avskyr den delen med detta. I och med att det dragit ut på tiden så har jag tappat lusten för att organisera upp och göra ordning. Jag orkade helt enkelt inte. Det blev för mycket saker, hantverkare här hela tiden, förseningar på leveranser pågrund av så konstiga orsaker. Mitt tålamod försvann och jag blev bara rent ledsen. Att jag sedan blev gravid ungefär 1 månad efter vi flyttade in gjorde inte saken lättare. Jag har mått dåligt konstant under denna graviditet. Misslyckandet har känts enormt. Hur kan man må dåligt under en hel graviditet, släppa taget om sitt hem och inte ens kunna röra sig i sängen för illamående, foglossningar eller sura uppstötningar. Visst låter allt väldigt patetiskt.. Men vid jul och nyår hann jag ladda om. Mitt måendet är i princip detsamma men lite mindre illamående. Höfterna har blivit värre och min man får ibland dra upp mig ur soffan för att jag överhuvudtaget ska kunna komma upp.

Vid nyår bestämde jag mig för att ta tag i vårt hem. Det måste börja rensas ut. Det är ingen idé att skjuta upp det hela tiden utan nu tacklar vi en zon åt gången. Jag vill hellre ha ett lätt städat hem och mindre saker när bebisen kommer. Jag vill kunna ägna varje sekund åt min familj istället. Så igår bestämde jag mig för att jag ska samla ihop allt utav en kategori t.ex papper och rensa igenom varenda papper vi har. Kontorsmaterial som en kategori. Köksprylar som en. Barnkläder som en, skönhetsprodukter. inredning. Förhoppningsvis kan vi sälja en del av de saker vi rensar ut och få in en liten större kassa till inredningskontot. Även om jag måste sälja 5 saker för att kunna köpa en annan sak så betyder det ju ändå att det blir mindre saker här, mer lätt städat och vi har till slut enbart saker som vi verkligen vill ha eller behöver.

Problemet är att jag kan inte alltid ens vissa dagar förflytta mig en meter utan en oerhörd smärta så min man får dra fram sakerna och sedan går jag igenom dem sittandes så det kommer ju ta lite mera tid men å andra sidan så kommer jag spara in städtid när det är färdigt.

Så när jag inte pluggar eller tillbringar tid med min familj så kommer tiden nu gå till att rensa för fullt. Tänkte faktiskt skriva om mina framsteg här lite gällande rensningen så ni får se hur den går till. dagens projekt är att fortsätta med alla papper. Igår gjordes en lätt rensning av alla papper som inkommit sedan vi flyttade hit. Idag ska pärmarna gå igenom och några lådor med gamla skolpapper. Om det skulle råka bli färdigt så får det faktiskt bli julsakerna som får sitt efter det då vi fortfarande inte hunnit få bort alla julsakerna ännu. Kan behöva rensa lite bland dem också.

Likes

Comments

Just nu är det många projekt som snart är i mål. sista terminen av T5 är slut på fredag. Vår övervåning är färdig om ca 1 månad. Bebisen är färdig i maj. Min kropp kändes färdig för flera månader sedan men det är ju en helt annan sak.

Idag är det daxs för mig att gå upp och opponera på två andras uppsatser. Jag tycker sådant är roligt eftersom jag är bra på att argumentera men det är ändå lite nervöst. Imorgon ska vi fixa med att göra våran diva publiceringsbar och samt lämna ett dokument till de vi opponerar på som de får gå igenom för egen del.

Imorgon ska jag också på läkarbesök gällande mina foglossningar. De har blivit väldigt illa denna graviditeten och jag vet inte riktigt hur jag skulle kunna klara av den sista (väldigt självständiga) praktiken i T6 med mina höfter. Jag har svårt att stå upp och laga mat eller ens att resa mig ifrån toaletten. Det kan alltså bli en liten utmaning. Jag vill därför träffa en läkare och se om en sjukskrivning är möjlig och sedan jobba på som attan med sjukgymnastik. Min sjukgymnast föreslog att jag ska använda mig av en motionscykel för att jag inte får gå upp för mycket i vikt denna graviditeten. Så får jag en sjukskrivning så blir det "hårdträning" Övningar ifrån sjukgymnast, eventuellt möjlighet till vattengymnastik och cykling. Allt för att ge mina höfter en så bra chans som möjligt. Tidigare har jag haft foglossningar med barnen men inte i närheten av denna smärtan. nåja..

Nu har jag lyckats äta upp min frukost så är nog bäst jag borstar tänderna och beger mig till skolan. Har en dunder förkylning i kroppen så längtar hem till sängen igen och få sova ikväll. Kl är 07:49 och jag längtar redan till nattsömnen.. Usch då..

Ha en fin dag!


Likes

Comments

Detta året känns spännande och intressant. Jag vet dock inte alls hur upplägget kommer bli men det kan bli väldigt intressant. Just idag känns det som vårkänslorna är på väg. Jag hoppas verkligen att det kan få vara så nu. Jag har massa foglossningar och det gör mig lite fast inomhus då jag inte riktigt fixar att gå mer än det jag behöver. Men jag har sådan längtan efter att bara få städa huset varje liten vrå. Sedan bara sitta ner och njuta av mitt fina jobb men kroppen är inte riktigt överens om det med att röra sig.

Nu ska jag plugga och göra färdigt våra sista redigeringar på vår c-uppsats sedan kan jag lägga termin 5 bakom mig.


Likes

Comments

Mycket har hänt sedan jag sist skrev här. Vi flyttade in i vårt hus den 17 juli. Det har varit en väldigt turbulent tid med inflytten och vänja sig vid det nya livet. Vi flyttade in på nere våningen men övervåningen är inte färdigt. Den kommer bli färdig i slutet av januari. Vi har haft strul med många olika delar där men nu ser det ut att vara på rätt håll. Allting känns så tillfälligt i huset när möblerna inte står på rätt ställe och jag inte kunna inreda huset precis som jag tänkte mig ifrån början men snart så. Men när jag säger det låter jag ju väldigt bortskämd så ska nog inte säga något mer om det.

Jag har iaf hela kvällen legat och tittat på inredning till huset och alla fina saker jag skulle vilja köpa. Nej jag kommer inte köpa allt men drömma och kommer leta lite second hand så klart.


Likes

Comments

I torsdags fick vi vårt kök. Dock var golvläggningen lite försenad så det blev ett otroligt bök med att flytta runt ett helt kök och tvättstuga. Som bonus kom badrumsmöblerna i fredags också. Haha:) vi har iaf fått ordning på golvet nu. Vi har monterat merparten av alla stommar till köket och tvättstugan så nu är det lådorna, dörrarna och allt det pysslet kvar. Vi mådte såga en del också för att få plats med hällen i skåpen ocj dylikt. Spännade men ojoj. Tänk om man haft flera timmar på dygnet eller flera personen som kundehjälps till.

Lite uppdaterande av bilder

Likes

Comments

Varför är det så tyst här inne?? Hmm..

Jo det är så att vi har haft så mycket och göra och är så sällan inomhus att det inte riktigt blir något bloggande. Somnar runt 22 och går upp vid 06. Däremellan är det barnen, huset, lägenheten, jobb och träning som tar plats.

Vårt hus går framåt otroligt bra. Vi har haft en del förseningar men ska ha flyttat in inom någon månad iaf. Det är i sluttampen nu. Målning, spackling, kök, tvättstuga och badrum. Uppe är det mera kvar att göra men vi har försökt jobba på så fort vi kan. Huvudsak är att vi får mycket tid med barnen och kunna njuta tillsammans som familj. Vi är lite nyfikna på vad hösten kommer betyda för oss och det får vi se vad som händer. Jag är färdig med fjärde terminen på sjuksköterskeprogrammet och efter sommaren börjar c- uppsatsen.

Det har hänt så mycket och jag har så lite batteri kvar på datorn att allt går inte sammanfatta men i stora drag.
Efter midsommarhelgen ska vi titta på en bil en minibuss som är väldigt smidig för oss. Ekonomiskt är det också möjligt så vi ser fram emot att eventuellt kunna köpa den.. Det är en 7 sitsig bil som är 3 år gammal och gått 7000 mil. Lite lite för dyr egentligen mot vad vi hade önskat men vi har tittat på den modellen ganska länge och sett att priset är ganska rimligt.

Stora pojken var lite dålig igår så vi får se om vi gör något ikväll eller om vi bara tar en hemma kväll. Jag har mycket pyssel jag vill hinna göra för nästa vecka börjar vi packa ihop vår lägenhet och innan dess behöver jag pyssla med lite så det ska bli fint i huset ganska snabbt när vi flyttat in. Vill ha lite guldkorn direkt i huset.

Jag har satt som litet mål att försöka springa 2-3 dagar i veckan och lite övningar varje dag i 4 veckor. Orsaken är för att jag har så fruktansvärt ofta ont i kroppen och behöver balansera detta mera. Om jag lyckas gå ner lite under tiden så vore det så klart jätte skönt.


Likes

Comments

En snabb uppdatering. Nu håller de på med målning och fönster och dörr som ska i. har städat huset efter jag gjorde en tenta på morgonen och om 5 min ska jag åka till min praktik och ha praktik till kl 21:30.. Jag är taggad och hoppas på en riktigt bra kväll ikväll. Så skönt att vara ute och städa lite när man suttit med tenta och ändå inte kan hämta barnen eftersom jag måste åka innan Gabriel kommer hem och då skulle jag inte kunna lämna dem någonstans. Så jag har städat och hjälpt till med massa pyssel. Alla papper på banken är färdiga nu. :D

NU kör vi praktik på infektionsavdelningen & öron, näsa och hals avdelningen. två veckor kvar sedan är det dags för psykiatri i 5 veckor och en examinationsvecka eller något därefter har jag tydligen sommarlov. mycket konstigt.. Hmmm men vad jag ska njuta...

Likes

Comments

Det har hänt en hel del. Vi har dock lite bräder till att måla och sätta upp. Denna veckan blir lite lugnare på byggfronten. Vi ska försöka jämna ut mera på tomten och takpannorna ska på.

Familjen. Imorgon är jag hemma med barnen för det går så mycket magsjuka och vägrar bli dåliga igen. Eftermiddagen imorgon åker barnen till farmor och farfar för att hålla barnen borta lite till ifrån föris så får vi hoppas att de är över på torsdag och de kan gå som vanligt igen. Hade magsjuk pojke i onsdags så. Nu börjar intensivt plugg för att få ihop det med tentorna och sedan kunna njuta av sommarn i sommar på riktigt och ladda batterierna med lugn utan att ha massa omtentor.
Hejja er alla som läser och hoppas ni får bra vecka.
Kram

Likes

Comments

Denna förmiddagen har jag passat på med min familj åkt till tomten och planerat hur trädgården ska se ut och passat på att städa ihop alla brädor och gipsdelar som legat runt huset. Det var 15 minuters plock. Stora pojken har haft lite feber under helgen men idag feberfri så vi hoppas det håller sig så. Nu äta lite lunch och sedan åka till praktiken som börjar om 1,5h och slutar vid 21:30-22:00. Spännande praktik. Imorgon har jag en hel del plugg men ska tillbringa morgondagen med plugg och sedan försöka få massa telefonsamtal och papper i ordning. Det är även viktigt att jag fixar inför fotografering av lägenheten. Nej men hej hopp.

Likes

Comments