Idag fick Misti ett härligt pass i skogen, vilket var minst sagt uppskattat från oss båda. Misti tuffade snällt på och skuttade, frustade och pep när hon äntligen fick galoppera lite. Behöver jag ens säga hur skönt det är att slasket äntligen är borta? Blöta grusvägar i skogen är något utav det bästa jag vet!

Imorgon är planen att jag skall rida igenom programmet och hoppa några språng. That combo, haha. Men har inte veckan tillräckligt många dagar får man helt enkelt make it work.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag hade jag planerat en härlig uteritt i skogen som tack för ett bra träningspass igår. Göteborg hade helt andra planer. Med snö på tvären och snöklampar i hovarna fick jag snällt konstatera att ridhuset inte var en så dum idé ändå.

Innan ridpasset började jag och en stallkompis att diskutera normer, ideal och hur man egentligen vet att ett förhållande är något att satsa på. Tiden flög iväg och när jag nästa gång tittade ner gjorde Misti perfekta fattningar från skritt och frustade oavbrutet. Att låta kroppen jobba utan hjärna inkopplad är inte fel alls.

Likes

Comments

Gårdagens träning var verkligen ett steg tillbaka, men också tre steg framåt. Min tränare började med att analyserade min sits då vi konstaterat att jag gärna hamnar bakåtlutad när Misti börjar ta i, och detta gör bara att hon tar i ännu mer och inte att hon tar mina halvhalter. Med instruktioner om att tänka som att ryggraden sitter mot en flexibel vägg som hela tiden skapar rörlighet i ryggraden skrittade jag iväg, och direkt kom bogarna upp och Misti började frusta. Ibland är lösningen inte svår direkt, haha.

Passet gick ut på att försöka hitta den samlade traven och galoppen eftersom jag har lite svårt att sätta henne tillräckligt. Jag måste vara noga med att verkligen känna vilket bakben jag sitter på, och på att skänkeln hamnar långt fram och blir drivande i Sadelgjordsläget. Vi red mycket i den förvända galoppen där jag verkligen kan komma åt henne och få henne att bli rak.

Likes

Comments

Trodde Misti skulle vara trött efter gårdagens bestyr; men inte då. Hon har idag roat sig med att hoppa över staketet i hagen och leka jage med stallpersonalen. Sa jag att hon var 15 år?

Jag klarade att vara lite sträng mot henne i ungefär 0,2 sekunder innan det vanliga pussandet och bebissnacket drog igång. Vi gick en härlig promenad i snön och Misti verkade nöjd med livet. Imorgon står dressyrträning på schemat igen och jag hoppas på att kunna gå igenom det som inte satt i helgen. På söndag åker vi till Ale jennylund och jag ser verkligen fram emot att få ett nytt försök inne på banan!

Likes

Comments

Dagens tävling gick inte alls son jag tänkt mig. Jag var helt säker på att Misti skulle vara spänd, och hade helt lagt upp min plan utifrån detta scenario. När jag sedan satt upp och möttes av en avspänd, rund och harmonisk häst blev jag lite tagen på sängen och istället för att rida på den fina känslan blev jag passiv.

Inne på banan visade vi upp byten, taktsteg i skritten, tappade stigbyglar och travsteg i de enkla bytena. Synd bara att det inte var det domaren ville se. Flera dyra RYTTARmissar drog ner procenten rejält, men jag är ändå riktigt nöjd med vissa delar och känslan över lag. Lite mindre skit i sadeln nästa helg så kommer procenten matcha den fina känslan, det är jag övertygad om.

Likes

Comments

Sedan träningen i torsdags har vi hunnit med ett tömkörningspass i paddocken igår och ett 20-minuters joggingpass i ridhuset med lång fram och avskrittning ute i skogen. Och jag känner mig lite mer hoppfull inför morgondagens tävling iallafall. Som en härlig tjej i stallet så fint jämförde: första tävlingen är som första pannkakan, den blir sällan bra men måste göras för att nummer två ska bli bättre.

Jag har spenderat kvällen i stallet trots att jag red och mockade imorse, och helt enkelt bara umgåtts med Misti. Ben och svans är tvättade, hårremmen blänker efter ihärdig ryktning och allt är packat och putsat inför imorgon. Nu ska vi se till att ha riktigt roligt imorgon, och bara ta det för vad det är. Jag vet att vi kan egentligen.

Likes

Comments

Dagens träning var väl allt annat än bra. Tyvärr. Även om det är mycket som är bra, och hon stundtals är helt fantastisk så är det också mycket som är riktigt dåligt. Känslan när hästen skenar i samlad galopp, alltså galopperar samlat men är helt okontaktbar är inte något att sträva efter. Och den känslan kommer tyvärr igen i typ hela galopp-programmet. Fan. Att det skall vara så svårt.

Jag vet också att jag har extremt höga krav på mig själv, och att jag inte nöjer mig med något annat än perfektion. Och som min tränare sa idag, när jag fick ett riktigt psykbryt, är det inte lätt längre. Att rida på medelsvår nivå i dressyr är ingenting man bara gör, utan det är någonting man får kämpa för. Jag vill så himla gärna bli bra på det här, och ibland tror jag att det är just viljan som sätter krokben på mig själv. För jag vill så mycket att jag tappar bort glädjen och känslan på vägen.

Bryt ihop och kom igen. Imorgon är en ny dag, och söndag är ju faktiskt flera dagar bort.

Likes

Comments

Idag promenerade jag och Misti 50 minuter på asfalt i raskt tempo, cirka 5 km. Jag tror det är så viktigt att variera underlaget för hästarna, och mistis återhämtningsdagar brukar därför bestå i just skritt på fastare underlag - grusväg eller asfalt. Jag passade även på att massera igenom och stretcha rygg, hals, bog och mankmuskulatur. Misti stod nöjt och gäspade när jag var färdig.

Imorgon står dressyrträning på schemat igen och vi skall rida igenom programmet inför söndagens tävling. Det skall bli riktigt roligt! De första starterna för säsongen ser jag alltid som träning, och eftersom vi nyligen tagit steget upp på msv-nivå gäller detta verkligen mer än någonsin. Fokus inför söndag är därför att hitta en härlig känsla, glädje och ett bra flyt i programmet.

Likes

Comments

Årsmöte på klubben idag, och det resulterade i en fin utmärkelse som årets dressyrryttare baserat på resultat. Glad över att representera en så härlig och fin klubb som verkligen tar hand om sina ryttare.

Mötet på mountain horse gick väldigt bra, och jag hoppas att kunna berätta mer snart! Fick dock klartecken att tävla i ett par av de stövlar jag testar nu på söndag, och nu är verkligen min outfit on fleek.

Likes

Comments

Började morgonen med ett dressyrpass på Misti, med framskrittning och avskrittning ute. Jag upplever verkligen en stor skillnad när hon stått med back on track över natten, hon är mjuk redan från start! Idag var planen att fokusera på uppridningar, galoppdelen i msv C:1 och skolorna. Efter ungefär halva passet drog en oplanerad hoppträning igång i ridhuset, så särskilt många uppridningar blev det inte men vi hann med många enkla byten, skolor och förvända galopper. Hon kändes riktigt bra, även om hon tyvärr spänner till när jag börjar spänna bågen. Men vi närmar oss. Jag upplever en stor skillnad när jag sänker vänsterhand i fattningarna till höger, hon startar väldigt trevligt då.

Provade även mina nya sporrar idag, som har en rund trissa bak på. Tyckte jag fick en riktigt trevlig effekt av sporren, och hon "lyfte sig" istället för att springa framåt när jag la på sporren. Tror det kan bli riktigt bra!

Nu är jag på mountain horse för ett möte. Spännande!

Likes

Comments