En uppdatering om tävling

I söndags 30/6 var dagen jag bävat för i flera veckor nu, vi startade vår första officiella rallylydnadstävling. Var så fruktansvärt nervös i flera veckor innan, jag trodde vi inte skulle klara det. Men vi åkte dit, vi gick in på banorna och vi övervann min rädsla över att tävla.

Första rundan va matte inte så trygg med vad vi höll på med vilket gjorde att Bessy inte ville vara med, men vi slog till med 63 poäng på våran debut bana och jag är så lycklig över hennes och min insatts. Försökte peppa henne med röst, lek och godis innan vi skulle in men hon tappade det, vet inte om hon tyckte jag blev tjatig eller hur det nu va. Men nu vart det som det blev och jag vet att vi behöver skaffa en stabilare startrutin.

Nästa runda drog vi till med 72 poäng och ett kvalificerat resultat, känslan i den banan va hur fin som helst. Matte gjorde en tabbe vid slalom så det blev missförstånd men alltså denna tjej gör mig så lyckligt. Vid denna start fick hon bara ha sin favorit boll att tugga, bära och leka ensam med innan vi skulle gå fram till startlinjen, tog av henne den strax innan vi klev in på banan och hon jobbade på hur fint som helst.

Så det jag lärde mig av detta är att jag inte ska interagera så mycket med Bessy förens jag känner mig trygg på platsen och inte göra så mycket med henne alls innan vi ska in på planen, men jag är så stolt över oss båda. Nu blir det lite mer träning, fixa en bra startrutin och sen ta nya tag för nästa tävling.

Min älskade fjäril 😍

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229