Hur gick det?

Igår åkte jag och Alma in till Gävle för att träffa Sabina och Nitro, hundarna fick först leka i hundrastgården sedan så åkte vi ut till hundungdom och tränade sök med några tjejer där. Var första gången båda valpisarna testade på sök och dom tyckte det var hur kul som helst så det är verkligen nånting jag kommer fortsätta bygga på när det gäller inom brukset.
Alma sökte hur fint som helst, var en sväng hon fick leta lite längre för att hitta figuranten i skogen, men hon gav inte upp hon sökte igenom hela rutan för att hitta figgen. Längtar redan till nästa träning, det kommer inte bara bli sök på dom träningspassen det kommer vara att vi kommer testa på och se hur allting inom brukset går till och se vad hundarna tycker är kul.

Men planen nu är iallafall att gå en sökkurs med en utbildad instruktör för att utveckla både mig och Alma inom dessa grenar, jag är ju helt grön inom det mesta som har med bruks att göra men det är så otroligt roligt att lära sig nya saker och sedan börja träna inför tävlingar.

Idag har jag inte gjort så mycket på förmiddagen och kommer inte göra så mycket alls på hela dagen då jag är förkyld, men har haft lite tricks träning med Alma så nu har hon lärt sig "tass" det sitter ju inte helt än men det är iallafall en otroligt bra början och hon är så otroligt lättlärd.

Så nu blir det ta en värktablett och sedan vila i soffan en stund innan Bessy ska få göra nånting beroende på vad hon orkar då hon förmodligen är dräktig (jag tror nästan helt 100 på att hon är det).


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229