dåligt med sömn..

Kom hem runt 21 i går kväll och var så trött, är alltid en lång och jobbig resa hem från Väsby.. Vill inte behöva åka hem därifrån då jag trivs så bra, men var såklart skönt att komma hem till mina hundar. Men annars gjorde jag inte så mycket i går mer än att åka tåg samt duscha när jag kom hem, försökte lägga mig och sova i tid men kunde inte somna fast jag var jätte trött.

Så idag var jag hemma från Miroi eftersom jag sovit så dåligt och hade huvudvärk, efter att jag sovit några mer timmar på förmiddagen så kunde jag iallafall bege mig mot tandläkaren där dom tog tandsten, när jag kom hem därifrån så kom Emma och Tommy efter en stund så har bara suttit i köket och pratat med dom hela eftermiddagen. Så nu tänkte jag försöka hitta motivationen till några NW sök med hundarna, men jag har ingen energi till någonting egentligen.

När jag är i en sån här dipp i mitt mående så orkar jag verkligen inte med livet som hundägare, i alla fall inte valpägare. Önskar ibland det kunde finnas någon som kunde hjälpa mig dom här dagar att aktivera Alma då jag bara blir frustrerad och det inte blir så bra träningspass. Har mycket jag vill göra med hundarna men orken är som bortblåst, vet inte om jag ska kämpa för att komma dit eller om jag behöver ge upp drömmen om att tävla bruks och lydnad med Alma samt ge henne någon annan förare som kan ge henne det jag ej kan ge henne just nu. Vet ju själv att jag hade kunnat ge henne det hon behöver om jag bara kommit ur mitt svarta hål och haft orken till att jobba, men just nu har jag ingen ork alls och tycker så synd om henne som vill göra någonting hela tiden.

Men ja, det var lite funderingar jag har just nu och inte har några bra lösningar på, skulle behöva prata med någon som förstår mig mer i en sådan situation där jag inte känner att jag räcker till.


  • tove

Gillar

Kommentarer

Varganess
Varganess,
Förstår vad du menar med hundträningen! Så bra med folk som erkänner att man inte alltid orkar vara 110% investerad, gå milslånga promenader Och träna varenda eviga dag med hundarna... Vart man än vänder sig så pratar folk om "understimulans", men jag tror att många hundar snarare är överstimulerade ibland... nouw.com/varganess
Törresvoll
Törresvoll,
jo men precis, sen är det att ha en 6 månaders brukshund som vill jobba men inte fått gjort nått alls på ca 1,5 vecka hon håller på att exploderar av energi.

men håller absolut med dig i att dom flesta hundar är nog mer överstimulerade än understimulerade.
nouw.com/törresvoll
Varganess
Varganess,
Ah förstår grejen, har ju varghundar så de har nästan samma energi... ^^; Du har inga tankeleksaker och liknande som hon kan pyssla med utan så stor ansträngning från ditt håll, men som håller igång hennes hjärna? Eller köra igenom ett lydnadspass kan ibland kännas lättare än att behöva plocka fram grejer osv som för NW tex 😊

Jo, det är så lätt att vilja överprestera när man ser vad alla andra gör, men det är sällan folk skriver om sina vilodagar vilket ju får det att se ut som att de konstant jobbar med sina hundar. Men alla djur behöver vila, inklusive vi människor!
nouw.com/varganess
Törresvoll
Törresvoll,
Sånna saker har jag och sedan vardagslydnad kör vi varje dag på promenaderna eller i skogen, NW gör jag mkt pga att det är något jag tycker är kul 😊 nouw.com/törresvoll
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229