Inga julklappar!

hello bloggen.

Länge sedan jag bloggade sist nu.. har varit lite frånvarande, I know! De senaste dagarna har vi även stått inför ett par större beslut... vilket vi tagit nu. Känns skönt! Spännande, upcoming saker som jag bara längtar efter att få gå ut med offentligt!

Under veckan har jag julpyntat hemma endel... i söndags 1 advent bakade vi även lussekatter som ni sett i mitt tidigare inlägg. Men guuud vad dagarna går fort nu då.. inte för att jag och min man egentligen har något att stressa över nu inför juletider eftersom vi är hos min mans svenska familj den 24e dec och hos min ungerska familj den 25e dec (som varje år) och dom gör det mesta gällande julmat och bjudningar, men vi har andra saker som gör oss stressade här hemma. Det är en sak som vi just nu håller på med och det måste bli klart till innan julen helst! Det blir ju lite tajt när man jobbar heltid och man har har ett pressat schema som man måste hålla sig till. Då får man välja bort serie-kvällarna för ett tag och ta tag i arbetet hemma istället. SEN så har vi inom min familj kommit överens om att vi inte ska köpa julklappar till varandra !! Och det tycker jag är så sjukt skönt. Vilken lättnad, vilken underbar överenskommelse. Finns liksom ingen idé med att önska sig saker av varandra, gå och köpa de sen, samtidigt som man ger en lista till dom andra med saker man själv vill ha. Då kan man ju lika gärna gå själv och köpa de man vill ha! Onödigt att bara "byta" klappar med varandra när man lika gärna kunde köpa själv.. vad är vitsen. I min familj har vi sagt att vi lägger det på viktigare saker.. som t.ex min ena bror och hans sambo behöver alla pengar de har nu till deras husrenovering/växthusbygget, samma gäller oss också. Kan avslöja att vi nu framöver/i framtiden kommer att ha väldigt mycket utgifter, så det känns skönt att inte behöva slösa massa pengar på julklappar den här månaden. Plus så hatar jag att shoppa dagarna innan jul, för då är ju halva sverige i samma butik som jag haha ....puh! Det värsta med att köpa julklappar är också den ständiga frågan om VAD SKA MAN KÖPA? Vad vill alla ha? Vad vill ens 43-åriga bror ha liksom? Näää, kors i taket att jag slipper de hädanefter! Självklart kommer allt vara som vanligt annars i min familj. Mys, julmusik, ungersk julmat, ungerska julbakelser o.s.v. Så inget är förändrat, förutom att vi bara struntar i paket.

Jag & min man prata om det så sent som i morse om hur vi ska göra med julklappar till varandra. Har inte bestämt oss än, men vi sa båda att egentligen är det bara onödig, för jag köper ändå jämt de jag vill ha både till mig själv och till hemmet och han också så vi sa att det skulle vara mycket trevligare och bättre ifall vi la de pengarna på som sagt våra framtida utgifter som vi håller på att planerar nu i dessa månader/veckor.

Har någon av er inom eran familj kommit överens om att inte köpa julklappar till varandra?

Imorgon torsdag ska jag upp till Stockholm på bloggmöte. Måste kolla tåg... förhoppningsvis åker jag både dit och hem med min man som kör tåget. Skulle vara kul! BYE så länge....

xo. alexa

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Muggen, vart är den ifrån 😊? nouw.com/seagullcrying
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Vill du få notis varje gång jag skrivit ett nytt inlägg? Fyll i din e-post!