De säger nej till mens-emoljis. Så sjukt!

Måste ta upp detta med er!! Det finns emojis som föreställer kundvagnar, cd-skivor, plåster och stenhuvud från Påsköarna. Men när Plan International föreslog en mensemoji blev svaret nej. Mens är ju för fan det mest naturliga som finns och som alltid har funnits?! Gäller även tuttar.. har ni sett några tutt-emojis?

Varje dag skickas ca sex miljarder emojis. Med ett knapptryck kan vi på ett lättsamt sätt berätta vad vi gör, vad vi äter eller hur vi mår. Men att du har mens går inte att uttrycka genom symbolspråket. Och det borde det göra, menar Plan International. När hjälporganisationen genomförde en undersökning bland 2 000 brittiska kvinnor i åldrarna 18–34 svarade hälften att en mensemoji skulle underlätta kommunikationen med vänner och partners.

Är det inte löjligt och konstigt att det finns en emoji med ett långnäst troll och en diskettemoji men ingen emoji för mens? Plan International beklagar beslutet, men ger inte upp. I år har organisationen i stället föreslagit en reviderad design som inte sticker i ögonen på internets konservativa krafter: en enkel droppe rött blod?! 🩸 Enligt mig är det inte mens... utan bara helt vanligt blod som alla människor har.

Men är det inte helt sjukt? Efter såhär många år och vi trampar fortfarande på samma ställe år 2020 (snart)?! Jag menar, det är ju tack vare kvinnornas mens och kroppar som vi människor finns. Och vissa tål inte ens att se en binda eller när man säger att man har mensvärk? Det är sjukt. Vart fan är det med våran planet? Vad är det för fel på människor?

Och en gång för alla: MENS ÄR INTE ÄCKLIGT!!! Det är det naturligaste som finns! Då är det så mycket äckligare med män som runkar, tar sig på könet offentligt, folk som äter snor, män med långa naglar, stora sår, operationsrum, män som våldtar/misshandlar/slår sin fru, män som glor på tjejer på gatan med en blick som säger "jag ska knulla dig" osv osv, listan kan göras jäkligt lång. Det jag stör mig mest på är att allt annat här i världen är så jäkla självklart och naturligt och bra... men mens och amning ska hyssjas ner. Liksom kvinnan matar ju en människa så den inte ska dö, så nej jag tänker inte gömma tutten när jag själv kommer att amma i framtiden. Jag kommer slänga upp patten på bordet så det bara sjunger om det, flera gånger om!

Puss

Gillar

Kommentarer

jenniferteresia
jenniferteresia,
Kan bara säga wow. Jag håller med så fruktansvärt mycket. Mens är inte äckligt! Lika naturligt som nästan (!) allting är nuförtiden... En mensemoji hade varit toppen tycker jag.nouw.com/jenniferteresia
Szemlerinterior
Szemlerinterior,
Skönt att fler tänker som jag <3
nouw.com/szemlerinterior
Sigyn
Sigyn,
AMEN! 🙌🏻 Det är helt sjukt, jag blir mörkrädd. Håller helt med. Mens är liksom ett 'sår' inuti våra kroppar. Hade vi haft ett öppet sår på armen, som blödde i flera dagar hade väl folk brytt/oroat sig och inte tyckt det var "äckligt"?
VAD är det med en mens emoji som sticker i ögonen Liksom?
nouw.com/sigyn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Vill du få notis varje gång jag skrivit ett nytt inlägg? Fyll i din e-post!