Header

Veckans ämne

Nu har som dom flesta vet sommarlovet tagit slut och det är därmed dags att hitta tillbaka till vardagsrutinerna. En rutin som innebär främst skolan för min del men också vänner, handboll. Jag har precis börjat andra ring på Östra Real, det året på gymnasiet som sägs ska vara jobbigast och fylld med stress. Bara ordet "stress" får mig att må illa, då jag vet att ordets betydelse har gett mig ångest tidigare.

En ångestkänsla som drabbar många nu såhär i skolstart, men varför skapas ångest?. Den där känslan som inte ger en någon nytta i livet, eller helt enkelt bara gör vardagen svårare. En känsla som oftast uppstår när man inte helt räcker till. "Ångest är stark oro och rädsla", detta är vad ångest oftast brukar definieras som och en känsla som många troligen har upplevt någon gång i sitt liv. Såklart så finns det olika grader av ångest( svår, "lättsam") men man ska aldrig glömma att all typ av ångest är dåligt för en.

Jag har själv haft ångest ett antal gånger, främst pågrund av stress som jag egentligen oftast skapar själv genom att inte vara nöjd med det jag hinner. Innan jag började på Östra Real så gick jag på Vrg Jarlaplan, en skola som inte passade mig då jag upplevde stress hela tiden eftersom jag inte hann med allt. Så man kan säga att alla uppgifter och de jag aldrig hann göra med mina vänner blev ett berg . Ett berg som jag väljer att kalla ångest. I nuläget har jag valt att acceptera att man inte kan hinna allt, man måste välja att lugna ner sig när det exempelvis kommer till skolan och försöka njuta av det som gör livet roligt istället. Då jag anser att om man har roligare i livet så löser sig skolan/allt annat av sig själv.

Så om ni någon gång känner att ni är Påväg att få ångest lugna ner er och försök sortera tankarna, gör något som får dig att må bra istället för att bygga upp ett "ångestberg" av saker man inte hinner med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resor & äventyr

Sent på tisdagen anlände jag i Sicilien och har sedan dess haft fantastiska dagar här i otroligt vackra samt varma Italien. Då jag inte är här med polarna så har det såklart blivit en annan typ av resa än exempelvis Palma men det har faktiskt varit väldigt skönt, främst eftersom att jag tror min kropp fortfarande behövde vila ut lite efter palmaresan ;D.

Så hittills har vi strosat runt i fina Taormina och bara chillat vid stranden/poolen och såklart jobbat lite på brännan. Resans bästa händelser just nu är gamla stan och dess fina arkitektur med bland annat färgglada stenhus och såklart den helt magiska utsikten uppe från toppen av berget.

Sicilien är verkligen en fantastisk ö som man bör uppleva någon gång innan man dör! Då det finns det mesta här: god mat, fina stränder, värme men även otrolig kultur och trevlig befolkning. 

Likes

Comments

Veckans ämne

Nyligen så var det Pride i Stockholm, som jag hoppas nästan ingen missade!<3 det bjöds på en glad stämning bland befolkningen, tycker i alla fall jag :D. En dag som fick mig att tänka en hel del på att de verkligen inte spelar någon roll vilken sexuell läggning man har eller identitet, vi ska kunna älska vem vi vill och vara den vi vill. 

Oberoende vem man väljer att älska och vara så borde alla vara okej med de. Tyvärr så ser inte vår värld ut så ännu och präglas av individer som slänger hat på dom som inte lever efter de som vissa anser det "normala". För dessa som tycker att det "normala" är att bara kunna älska enligt heteronormen är de fan dags att vakna upp och inse at vi inte lever så längre ( 2000 talet nu!).

Så såklart var jag tvungen att ta del av Pride, för att själv demonstrera för att alla ska kunna få vara den dom vill och älska vem dom vill i vårt samhälle Sverige men även i resterande världen . Något som inte är en självklarhet för alla ännu :/. Därför är det så viktigt att resten av oss står enade och vågar bevisa att kärlek och solidaritet slår ut allt hat. Genom att exempelvis ta del/ställa upp i festivaler som Pride och motbevisa hatarna. 


Likes

Comments

Min vardag

Nu är jag äntligen nästan helt återställd efter en hektisk vecka i Palma med tjejerna. Väl hemma i Sverige så tyckte mamma att jag borde följa med henne upp till landet för att vila lite och ta det lugnt ett tag, för typ första gången så sa jag ja direkt då jag kände att jag verkligen behövde ta en liten "paus" från storstan.

Mitt landställe ligger mellan Gävle och Falun i den lilla men mysiga hålan Hofors. Mina föräldrar har haft detta ställe sen jag var 3 år och kollade i detta område främst för att pappa faktiskt är uppväxt här och mamma har också släktingar i Hofors. Som yngre älskade jag att vara här då det inte direkt är ett "vanligt" landställe då det är lite som ett kollektiv då man äger en ganska stor lägenhet som ligger ihop med tre andra i ett gammalt likt bullerbyhus. Så man har liksom lärt känna grannarna väldigt bra eftersom lägenheterna ligger så pass nära i huset, därmed har jag även vänner här vilket är väldigt skönt då det annars hade varit kanska dött här.

Så man kan alltså säga att jag tog en recovery vecka haha men jag ville också åka upp hit för att träffa lite vänner som bor här och bara blocka ut storstans sus. På sommaren är landet helt underbart då man kan sola och chilla vid bastun men också grilla och bjuda in mycket folk på "fester". Något som händer ofta här uppe och resulterar i något roligt varje gång eftersom man kombinerar så många olika typer av människor.

Jag känner faktiskt nu när jag kollar på alla dessa underbara bilder att jag måste uppskatta mitt landställe mer då jag är så otroligt lyckligt lottad att jag ens har det.

Likes

Comments

Resor & äventyr

Nu är det snart dags att lämna detta paradis! Dagarna har verkligen gått så fort, troligen för att vi har maxat varje dag här. Något som har resulterat i lite sömn oftast... men aja sova kan man göra i graven. De flesta dagarna här i Palma har vi börjat med att vara på stranden för att sedan dra ut och dansa. Dock har vi helt vänt på tidsrytmen då nattlivet inte drar igång förens runt kl 2 och slutar vid kl 7 på morgonen.

Däremot så har vi såklart vilat upp oss på stranden sen men jag känner verkligen att det ska bli lite skönt att komma hem, då min kropp är helt död efter denna fullspäckade vecka. Igår vaknade vi lite sent så vi valde att shoppa istället för beachen, något som såklart blev många kassar hem för en shopping galning som mig, hehe.

Idag har vi hittills chillat på stranden och fångat dom sista soltimmarna och ikväll blir den slutliga utgången till grabbarna grus. Igår hände faktiskt även en liten sjuk grej då jag mötte på några killar från vårt gamla högstadium påvägen till en närbutik. Så även dom ska joina till grabbarna grus ikväll och förhoppningsvis hjälpa till att höja stämningen ännu ett snepp vår sista utekväll.

Likes

Comments

Resor & äventyr

Hej från varmare breddgrader!!! Nu är jag äntligen i Palma med några av mina tjejkompisar<3333. Vi anlände igår runt kl 4 och började direkt utforska våra härliga områden lite, vi har verkligen haft så tur med läget då vår lägenhet ligger väldigt centralt vid hamnen och nära nattlivet! Däremot så är det en liten bit till stranden vilket vi idag fick lite problem med då vi åkte till en lite för död strand för vår smak men det går ingen nöd på oss då vi ska på Steve Aoki ikväll. 

Så just nu sitter vi på 1,5 euros bussen och är Påväg hem för att chilla lite vid hamnen och på vår glassiga balkong innan det är dags att sätta på sig något fräscht och börja tagga ut. Hoppas livet är bra med er också och att ni verkligen njuter nu av sommaren och dom som jobbar, kämpa på och tänk på pengarna som rullar in!

Likes

Comments

Mode

Söder är det stället i Stockholm där jag trivs bäst! Troligen för att nästan alla mina polare bor där men också för att jag själv såklart är uppväxt där. Därför kanske det inte heller är så konstigt att min klädstil ofta är vad man kan kalla "söderstil" då södersjälen lever inom mig ;).

Igår träffade jag en av mina närmsta killkompisar men också söder polare, Dennis! Eftersom att han också bor för det mesta på söder så är han också en klädmedveten söderkis<333. Något som är så sjukt nice med Dennis som person då han verkligen vågar ha sin egen stil och blir därmed lite mer unik pågrund utav det, bra där Dempan!

Så igår gled vi två runt på söder och kikade på second hand kläder men nu när jag tänker efter så hade både jag och Dennis lite "söderkläder". På bilderna är jag klädd i en randig klänning från Hm, svarta birken, ett midjebälte från second hand samt en silvrig väska från Monki. Sen tänkte jag att ni såklart även vill veta vad Dennis har på sig! Han är klädd i en cool skjorta inköpt på en second hand butik i Berlin, ett par fräscha levis jeans, nike skor och acne brillor (kopior).Likes

Comments

Veckans ämne

Om 5 dagar är det dags att helt ta ansvar själv i ett främmande land och inte längre tryggt följa efter mina föräldrar. På måndag kl 11:10 lyfter planet för första gången från min säkra hemstad in i en otrygg men ändå så spännande tillvaro i Palma. Dock kan jag ju inte helt säga att allt ansvar lämnas helt till mig själv angående resan då jag faktiskt åker tilsammans med fyra stycken tjejkompisar. Något som jag personligen tycker är en otrolig lättnad eftersom att jag är så oerfaren när det kommer till att exempelvis lösa vissa självklara saker som nycklar till boendet helt själv :/. Även fast jag är lite nojig över en hel del saker så är jag så otroligt lycklig över att äntligen åka utomlands helt själv och därmed få stå på egna ben och bevisa för mina föräldrar att jag inte längre är "lilla Ebba" som dom ofta uttrycker sig.

Då jag inte är erfaren när det kommer till att resa helt ensam så är jag lite rädd när det kommer til en hel del saker, bland annat hur vi fem Svenska tjejer ska bli behandlade av alla killar/män där nere. Ett problem som egentligen inte ens borde finnas då vi likt alla andra ska känna oss trygga i ett främmande men ändå säkert semester land, oberoende av vårt kön. Min brorsa är faktiskt en av många som tydligt har berättat för mig hur vissa killar/män kan behandla tjejer och även återberättat saker som han har fått sett. Genom att bland annat fått höra min brorsas historier om äckliga och påtryckande snubbar men också kombinerat med mina egna upplevelser så är jag tyvärr lite förberädd för vad som kan hända på klubbarna i Palma, något som man egentligen inte bör behöva förbereda sig för om världen hade varit perfekt.

Däremot så säger dom flesta att killarna utomlands är ännu ett snepp värre och att man självfallet ska hålla ihop som grupp men även aldrig ta emot en drink från en främmande eller släppa greppet om sin egen. Något som jag alltid kommer tänka på i Palma men även resten av mtt liv. Det som gör mig så nojig just med att resa ensam är detta problem främst då jag vet att vi kommer lösa allt annat ihop, däremot så kan jag inte säkert säga att någon av oss inte kommer bli drogade eller på något sätt illa behandlade. En sak som jag som tjej blir så upprörd över då jag egentligen inte ens vill tänka på allt hemskt som kan hända eller det jag måste göra för att se till så att inget händer mig eller mina tjejkompisar. Varför ser världen ut såhär? en värld som tyvärr vi tjejer ofta känner oss otryggare i, vilket leder till att många inte vågar resa utomlands förens i senare ålder eller med en kille vid sin sida.

Krävs det alltså att man reser med en kille för att man ska känna sig tryggare, inte lika objektifierad och utstirrad av andra män? ett problem som alltså ska lösas av männen. Dom som oftast gör oss tjejer otryggare men ändå behövs för att kunna säkerställa en tryggare miljö för oss utomlands :/. 

Innan jag själv bestämde mig för att åka till Palma med mina tjejkompisar så tänkte jag faktsikt på att åka med killkompisar istället just för att det är säkrare. Då man blir lite "beskyddad" av deras kön eftersom att andra killar/män ofta tror att man antingen är ihop med någon av dem eller typ lite "killigare". Till och med min mamma bekräftade denna "teori" genom att berätta att hon inte alls fick samma påhopp från främmande killar/män när hon reste med killar som ung.

Därför är det så tråkigt att vissa tjejer inte vågar resa själva eller utan killar för den delen, då dom troligen är främst rädda för andra män och de risker som finns med att åka till ett främmande land som tjej ( ex: drogad, taffsad, våltäkter). Däremot så tror jag att de ända sättet att övervinna detta problem är att försöka skita i äckliga män och att de resterande eller förhoppningsvis majoriteten av de bra killar/män som finns i världen vågar säga till när dom hör någon äcklig handling mot en tjej. För att på så sätt bevisa att det aldrig är okej och tydligt hoppa på utövaren så den skäms. 

Jag kommer i alla fall försöka skita i dessa äckel som finns i världen och dessvärre ofta utomlands då jag vill kunna leva mitt liv till fullo. Dock tror jag att jag inte kommer hinna uppleva en tillvaro där detta problem inte finns men jag vill försöka bekämpa det genom att såklart vara försiktig men ändå våga agera när jag själv ser någon bli trakasserad/illa behandlad.Likes

Comments

Min vardag

Igår kunde jag äntligen njuta av min första dag på sommarlovet! en känsla som var obeskrivligt härlig. Min sista jobbdag var faktist bara i fredags, så de sista jobbtimmarna kunde jag inte sluta kolla på klockan och sagta men säkert räkna ner minut efter minut mot total ledighet. Dock så var lite kul att jag den sista dagen verkligen blev galet effektiv i mitt jobbande, troligen för att jag ville avsluta min insats på "topp". Hitills på lovet har jag inte gjort direkt något speciellt utom att hänga med polare, tränat och tagit det lugnt i härliga sommar Stockholm. Eller vem ska jag lura egentligen? jag har taggat som fan till Palma, en resa som bär av om mindre en vecka. Något roligt som nu är så nära men samtidigt känns overkligt eftersom att jag och mina vänner som jag ska åka med har taggad så sjukt länge.

Jag invigde min första lediga måndag helt enkelt med mina älskade vänner men även bland annat två av dom fyra tjejerna som jag drar till Palma med, Victoria och Maja. Vi shoppade och fixade faktiskt lite saker inför resan så de de va lite speciellt kul att va med just dom igår eftersom att vi snart drar iväg. Däremot så kom vi på oss själva och sa till varandra att vi måste sluta snacka om resan så mycket då vi inte helt plöttsligt vill bli otaggade, haha. Runt kl ett innan jag träffade tjejerna så tog jag även en snabb fika med Dennis och Gabbe, vi började snacka om resor och har nu bestämt oss för att vi tre ska ta en sista minuten till Polen i slutet av sommaren. Nu när jag tänker efter känns det lite som att alla har resfeber och vill åka ifrån Stockholm. Något som jag personligen inte helt förstår då jag inte tycker att vädret sviker oss än, i alla fall inte om man jämför med hur det kunde varit här i tyvärr ibland lite för kalla Sverige.

Det är också lite sjukt att jag och mina kompisar ska åka på resor helt själva eller sitter och planerar resor ihop, något som för oss inte direkt är konstigt men som andra inte ens kanske har en möjlighet att tänka på. Så jag tror också det är den största anledningen till att jag blir lite irriterad när många klagar på svensk sommar då det säkert finns folk kring en som ej kan åka någonstans. Så man måste verkligen ibland tänka på att ej underskatta exempelvis en sommar i Sverige då det kan vara en helt vanlig och underbar sommar för den som sitter intill dig.


Likes

Comments

Min vardag, Träning & diabetes

Denna vecka har Stockholm hittills bjudit på kanonväder! Något som ökar min energinivå och troligen stadens direkt. Då om man observerar folket kring en så ser man att majoriteten ler och är mycket gladare, som bara måste bero lite på soliga och fina Stockholm :D.

Ända sedan skolavslutningen så har jag jobbat och jag sitter faktiskt i skrivandets stund på jobbet. Jag har haft så tur när det kommer till mitt jobb och är så otroligt tacksam att min pappa fixade en plats till mig på hans jobb i 4,5 veckor, Så tack pappa<333. En del tycker att jag jobbat sjukt länge men det är väldigt behövligt, dels för att få erfarenhet som sedan kan användas på mitt cv men också för att jag ska iväg till Palma med några tjejkompisar om mindre än två veckor. En resa som jag vill kunna njuta till max av och känna att jag har kapitalet att kunna unna mig saker med och därav är jobbpengarna välbehövliga.

Under veckans gång har det faktiskt hänt en hel del redan, jag har käkat lunch med en av mina närmsta "diabeteskompisar" Mimmi och äntligen flyttat in i den nya lägenheten med mamma i Luma (Hammarby Sjöstad). Idag ska jag faktiskt träffa Mimmi igen och typ ta en mysig prommis längs gamla stan och sen ska världens bästa tjej hjälpa mig att packa upp lite flyttlådor senare ikväll<3.

Jag är verkligen så lyckligt lottad att jag har så många kära vänner i olika kretsar, det är speciellt lite kul att ha "diabeteskompisar" då även om mina andra polare betyder lika mycket för mig så kan dom aldrig riktigt relatera och första hur det är att ha diabetes. En sjukdom som många ofta tror är mindre jobbigt än vad det faktiskt är! då jag, Mimmi och alla andra som har diabetes faktiskt kan dö ganska snabb om vi Inte reglerat vårt blodsocker med insulin vid intag av mat. Därför älskar jag att spendera tid med exempelvis Mimmi och mina andra diabeteskompisar för man kan liksom vara med varandra på ett annat sätt.

Det är också roligt att vi diabetiker har lite internskämt som vi drar ibland men också att vi diskuterar att de är viktigt att våga göra sin sjukdom synlig då det är en del av oss men också inget man ska skämmas för!

Likes

Comments