MATGUIDE ROM

| Stina, Tips

Nu har jag bott i Rom i snart 2 månader och gud va tiden flyger iväg! En sak är iallafall säker, och det är att jag har hunnit äta MASSOR. Därför tänkte jag dela med mig av mina bästa mattips i Rom so far:

Ristorante Lagana - Till denna restaurant måste du boka bord eller vara där sharp 19.30 när de öppnar, annars brukar det vara kö. Detta är ett typiskt Italienskt pastaställe på en liten gata centralt i Rom. (Det finns jättemysiga gator i området omkring, tipsar varmt om en drink på Osteria Delle Coppelle innan middagen, eller även en restaurang som heter il Barco som ser så mysig ut dock aldrig ätit där!)

Hotel Raphael Rooftop - Vegetarisk/Vegansk Michelin restaurang. Självklart dyr och boka bord är starkt rekommenderat, MEN så sjukt fin och mysig terass! Om man ej är sugen på middag så kan jag även rekommendera att fråga om man får sätta sig där och ta en drink, troligen fullbokat för bords bokningar vid middagstid skulle jag tippa på dock.

Ristorante Hostaria Pantheon - Absolut ett turist ställe eftersom det är PRECIS vid Pantheon, men jag tycker hittills att detta ställe är den bästa på detta torg. De har levande ljus och känns lite mindre turistigt än de andra ställena. Har även tyckt maten varit god och servicen bra.


Ginger Sapori e Salute - Frukost/Brunch/Lunch ställe. Deras acai bowl fast med passionsfrukt är det godaste jag någonsin smakat! MÅSTE testas. Det är även nice om man tröttnar på pasta och är sugen på fräschare mat. Finns på olika locations i stan, bal en vid Spanska trappan och en vid Pantheon. Deras sallader är enorma och de har väldigt fina och stora fruktfat.

Sambamaki -Godaste vegan sushin jag ätit, finns dock annat för er som är icke veganer. Kan varmt rekommendera! Stammis ställe!

Les Etolies Restaurant - En rooftop med magisk utsikt över Vatikanen. Jag har dock aldrig ätit där men tagit drinkar, tips pga utsikt

Sedan får ni ej glömma att gå runt i området Trastevere , Det är väldigt mysigt och på kvällarna är det mycket liv (barer etc). Har inget tips på specifik restaurang där, då jag ätit där men inte blivit amazed av något av de ställena. Men finns massor med restauranger där iallafall! Roliga museum på dagarna (Villa Farnesina & Palazzo Corsini) & mysiga gator, samt mycket bar häng på kvällarna!)

Kram / Stina

Gillar

Kommentarer

Jasmine
,
Ska till Rom snart och ska absolut lägga tipsen på minnet.
Ha en fin dag och tack för en grym blogg
Systrarnaq
Systrarnaq,