En dag för ett tag sedan tillbringades på IKEA. Det är ett intressant ställe. Bland Spara &förvara, Rim & ram och Konsumera och Dinera springer glada barn, arga föräldrar och kissnödiga tanter. Där vaggar höggravida kvinnor med magar som ser ut att sprängas (visst är det VÄLDIGT många gravida på IKEA!!!), sönderstressade småbarnsföräldrar och gamla gubbar. Alla på samma lilla yta. Och när man går där och tittar på badrumshyllan Hurtig och gardinen Gladlynt ser man den!!! Vattenkannan Viktor!!! Och man förstår att det är den man ska ha. Man ser framför sig hur bra den kommer göra sig på fönsterkarmen där hemma. Så man bara MÅSTE ha den. Likadant med kudden Knut, skärbrädan Sigrid och skostället Sven. Fikusen Förträfflig får också följa med hem. Väl hemma packar man upp alla sina saker och ställer dem på plats. Det är först då man inser att IKEA-saker är lite som sommarklänningar i affären - jättesnygga på galgen men inte lika fina på....men strunt i det!! Jag tar koppen Klara, fyller den med te och sätter mig på balkongen och njuter i solen!!!

//Ulrika

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Valborgsmässoafton.  Hejat på springande syskonbarn i Lerumsloppet.  Ätit god middag. Myst i soffan med Harry Potter och rara barn. Nu ligger de snällt i sina sängar. Var på riktigt bra humör. Så kom jag på att jag fortfarande inte har deklarerat och det måste göras senast imorgon.  Blev jättesur!  Jag HATAR att deklarera.  Faller i komatillstånd vid för mycket närkontakt med datorer...

//Ulrika

Likes

Comments

Det är ju roligt med april... våren står för dörren sägs det...

Just nu kan man verkligen undra... de senaste dagarna har det varit strålande sol, snö, hagelkorn stora som ärtor, åska, milda vårbrisar och bitande iskyla...

Jag tycker inte jag har så extremt stora krav på omgivningen - MEN KAN VI FÅ LITE VÄRME NU!!!!!!

Jag blir galen!!!!!


//Ulrika

​(bild: google)

Likes

Comments

Att njuta kan man ju som bekant göra av många saker. Men det är få saker jag njuter så lite av som datorer och framför allt när jag tvingas uppgradera till nyare versioner av olika program som jag inte kan. Jag HATAR det. All min kunskap i datorernas fantastiska värld går ut på att ALLT SKA SE LIKA DANT UT VARJE GÅNG JAG ÖPPNAR DATORN. Då vet jag PRECIS hur jag ska göra. Ser det ut på ett NYTT sätt känner jag mig som ett UFO som inte har någon koll över huvudtaget.

På jobbet har vi just uppgraderat till en ny version av Microsoft office och Word 2013. Det här käcka meddelandet kom upp på skärmen när jag öppnade programmet. Inte nog med att jag måste lära mig nya saker, jag MÅSTE tydligen NJUTA på kuppen också!!!!


//Ulrika

Likes

Comments

Var och handlade på Allum (stort köpcentrum) idag. Plötsligt får jag se en man som på kavajslaget har en stor handskriven lapp  där det står: "Akta er för Swedbank! !!" Det väcker massor av frågor i mitt huvud:
1. Är mannen RÄDD för Swedbank?  Tror han kanske att de är territorier?
2. Har Swedbank gjort något elakt mot mannen så han är ARG på banken?
3. Är det kanske så att mannen ifråga heter "Swedbank" och lappen är en uppmaning till oss att akta oss för HONOM?
4. Tror kanske mannen att det är HAN som i själva verket ÄR banken Swedbank och att det är DÄRFÖR vi ska se upp för honom? Eftersom en bank som bara består av en enda person är det något lurt med?
Frågorna är många,  svaren är så få....

//Ulrika

(bild: google)

Likes

Comments

Dagens bästa fråga: "Vad skulle du göra om du vaknade upp som en pokemon en dag?" Jaa. ..vad skulle jag göra...jag skulle onekligen bli lite förvånad måste jag erkänna...😉

Likes

Comments

Bakade med dottern i helgen. Koppkladdkakor.  Det var intressant.  När man bakar kan man välja att följa recept eller inte följa recept.  Dottern följer till punkt och pricka.  Jag är inte lika noga, jag slänger ihop lite hipp som happ.  Behöver jag säga vilken kladdkaka som var min?
/Ulrika

Likes

Comments

Söndag. Sitter på altanen och läser en bok i solen. Tittar ut på vår sorgliga lilla trädgård. Jag väntar fortfarande på inspiration att ta tag i den. Inser plötsligt att jag har väntat på det sedan vi flyttade hit, för snart nio år sedan. En elak liten röst i mitt huvud säger att om inspirationen inte kommit på nio år så lär den inte komma över huvudtaget.  Bestämmer mig för att inte lyssna på den rösten. Hoppet är som bekant det sista som överger människan. Vänder ansiktet mot solen och suckar nöjt. Här sitter jag bra i väntan på att inspirationen ska komma.

//Ulrika

Likes

Comments

​Inser att jag helt missat att färgmatcha min packning när jag reser bort. Undrar hur man matchar Halmstad? Och blir man inte lite knepig att se? Tänk om man går vilse och Missing People måste kopplas in, blir ju jättesvårt då. Får nog tänka över detta nog inför semestern i sommar.

//Karin

Likes

Comments

Saker som fått mig irriterad på sistone:
Att det allt oftare inte står på parkeringsautomaten vad parkeringen kostar, såatt man får lägga i pengar/trycka på betalknappar lite random.
Att jag är två centimeter för kort för att avslappnat kunna skruva av radioantennen på min bil.
Att människor i simhallen simmar bredvid varandra lite guppigt och pratar istället för att flytta på sig.
//Karin

Likes

Comments