Jul cheesecake.

Igår på juldagen kom pappas sida av släkten hem till oss som vanligt och detta året fick jag stå för efterrätten, valde att göra en julig cheesecake. Den blev otroligt god! Har ni några julfiraden kvar och saknar efterrätt kan jag varmt rekommendera denna.

Recept:

Botten:

30 pepparkakor

75 g smält smör


Fyllning:

3 äggulor

1,5 dl socker

200g cream cheese

4 dl grädde

3 äggvitor

1 tsk ingefära

1 tsk malen nejlika

2 tsk kanel

100g mörk choklad


Garnering:

Valnötskärnor

Frusna vinbär


1. Krossa pepparkakorna till fina smulor och blanda ihop med det smälta smöret. Klä botten på en 22 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulorna till en jämn botten.

2. Vispa ihop äggulor, strösocker, creamcheese och alla kryddor till en jämn smet.

3. Vispa grädden hårt och rör ihop med smeten.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka chokladen och vänd ner både äggviteskummet och chokladen i smeten med stora luftiga tag.

5. Häll ner smeten i formen. Plasta över med plastfilm och ställ i frysen i några timmar eller över natten. Tag fram en halvtimme innan servering och dekorera med frusna vinbär och valnötskärnor


E.

Gillar

Kommentarer

Filippa
,
Åh måste testa! 😍
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Åh vad gott! 😊
nouw.com/sarahlinnsliv

Instagram @linnealouisee