Vinterland- Janni Pedersen ,Kim Faber

Det är dagen före julafton och Signe Kristiansen, utredningschef på mordroteln i Köpenhamn, blir uppringd av chefen. Semestern är slut: En enorm explosion har ägt rum vid julmarknaden på Nytorv. Nitton personer är döda, många fler skadade.
Danmark är skakat, och man satsar allt för att ta reda på vad som hänt och vem som ligger bakom dådet. Den tidigare stjärnpolisen Martin Juncker, Signes gamla mentor, har efter ett gravt tjänstefel blivit förflyttad långt ut i provinsen. Där bor han med sin demente far och har i uppgift att leda den nyupprättade lilla polisavdelningen.

Det borde vara odramatiskt, och är det också, tills ett spektakulärt fall hamnar på hans bord. Utredningen i Köpenhamn trampar vatten, och man byter ständigt spår, fram till att Signe får ett tips som pekar i en riktning hon inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.

Vinterland är den första boken i serien om mordutredaren Martin Juncker.

Omdöme: Alltså wow vilken spännande bok. Den gick inte att lägga ifrån sig då. Boken var spännande,  gripande och en riktigt nagelbitare.  Välskriven och språket är en helt och känns som författarna verkligen vet hur man skriver en spännande bok. Lagom långa kapitel. Boken kanske var lite väl långa. Kunde ha förkortas ned lite.  Karaktärerna var väldigt intressanta följa och det fram emot en fortsättning.
Slutet var riktigt bra, hela röda tråden fick sig ett perfekt slut, det gick inte att förutspå alls. Rekommenderas.

Boken får 5/5 utav mig 🎅🎅🎅🎅🎅❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 103 visningar

Gillar

Kommentarer

PurpleQueen
PurpleQueen,
Har många böcker att se fram emot under julledigheten
nouw.com/purplequeen