Vi har intervjuvat författaren Jenny Runesson

Vi har intervjuvat författaren Jenny Runesson

1. Berätta lite om dig själv:
Jag bor i Luxemburg och jobbar på EU-kommissionen sedan över tjugo år tillbaka. Jag är gift med en spanjor och vi har fyra barn i åldrarna 6-15 år. Min debutroman Tolken släpptes 31 mars av Ordberoende förlag.

2. Har du alltid velat bli författare?
Jag har alltid älskat att läsa och gillar att sitta för mig själv och skriva. Det är avkopplande och stimulerande på samma gång. En del av mig har nog alltid drömt om att bli författare, men jag har inte vågat sätta igång och ta mig an utmaningen.

3. Hur mottog läsarna din första bok?
Jag har fått jättefina recensioner och det känns fantastiskt! Boken släpptes mitt under Coronakrisen och därför har jag inte kunnat ha en releasefest eller åka till Sverige. Jag skriver just nu på en uppföljare och hoppas kunna fira dubbelt med nästa bok.

4. Har du något drömyrke?
När jag var yngre ville jag jobba på FN eller Läkare utan gränser. Jag skulle dock stormtrivas med att skriva på heltid.

5. Som författare måste man kunna hantera kritik, är du bra på detta?
Jag har aldrig gått någon skrivarkurs och när jag skrev Tolken bad jag om kritik från alla håll. Man vill ju bli bättre och det är svårt att bedöma sin egen text. Efter publicering är det mer känsligt, men än så länge har det gått bra.

6. Hur kom du på idéen till dina böcker?
Luxemburg är ett ganska unikt land eftersom hälften av befolkningen är från ett annat land. Huvudkaraktären i Tolken är, som titeln avslöjar, tolk. Det fanns så mycket spännande att skriva om: kulturkrockar, saknaden av sitt hemland och kärleken till sitt nya hemland. Eftersom landet är väldigt tryggt var det kul att fantisera ihop hemskheter just här.

7. Hur många länder har dina böcker sålts i?
Tolken har ännu inte översatts, men säljs i Sverige och Luxemburg.

8.Hur ser det ut där du sitter och skriver? Något favoritställe?
Soffan! Eller i sovrummet när jag behöver lugn och ro.

10. Favoritförfattare?/favoritbok?
Om jag måste välja: Astrid Lindgren/Bröderna Lejonhjärta. Jag har läst den för mina tre äldsta barn när de har varit i lämplig ålder och gråter varje gång. Jag längtar till att sexåringen ska bli stor nog att ta till sig boken. Själv läser jag det mesta, mycket spänning och framför allt svenska författare.

Tack för att vi fick intervjua dig....❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 123 visningar

Gillar

Kommentarer