Vi har intervjuavat Jenny Fagerlund

Intervju med författare

Jenny Fagerlund, född 1979, är en svensk författare och frilansjournalist. Hon debuterade som författare 2016 med Drömstigen, och har sedan dess givit ut fyra romaner så som 24 goda gärningar.


1. Berätta lite om dig själv

Jag bor i Stockholm med man, fyra barn och en hund. Jag skriver böcker inom genren feelgood, en genre jag älskar att läsa själv. När jag inte skriver böcker arbetar jag som frilansjournalist. Och när jag är helt ledig hänger jag gärna med familj och vänner eller åker ut till stallet eller till tennisbanan. Jag är även nybliven hundägare, vilket innebär många härliga promenader. Och sen läser jag så klart massor. Allra helst feelgood.


2. Har du alltid velat bli författare?

Nej, den drömmen kom när jag var vuxen. När jag var yngre ville jag bli veterinär. Däremot har jag alltid skrivit berättelser och jag har alltid läst mycket. När jag var yngre slukade jag Kitty- och Fem-böckerna, Agnes Cecilia – en sällsam historia, Tvillingarna på Sweet Valley mm.


3. Hur mottog läsarna din första bok?

Min okonventionella huvudkaraktär i Drömstigen väckte många känslor hos läsarna. Den handlar om Rebecka som försöker få ihop familjeliv med karriär och kanske inte alltid gör de val som man förväntar sig.


4. Har du något drömyrke?

Författare! Ibland kan jag drömma om att vara veterinär också, men jag skulle aldrig vilja sluta skriva berättelser.


5. Som författare måste man kunna hantera kritik, är du bra på detta?

Det tycker jag att jag är. Som journalist är man van vid att ta emot textkritik. Konstruktiv feedback tycker jag dessutom är viktigt eftersom det gör att man utvecklas som skribent.


6. Hur kom du på idéen till dina böcker?

Det var ganska olika. När jag började skriva Med hälsning från Båstad (som finns som pocket nu), ville jag skriva en bok som utspelade sig just i Båstad. Där började idén med själva miljön. När jag skrev 24 goda gärningar ville jag skriva om en kvinna som försöker gå vidare med sitt liv efter en stor förlust. Temat i 24 goda gärningar är ensamhet. Där hade jag hade karaktärerna så tydligt framför mig och miljön kom först efter själva grundidén. I min nya bok, ett litet steg på vägen, var det en händelse som sådde det första fröet till berättelsen.


7. Hur många länder har dina böcker sålts i?

Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland (olika länder för olika böcker).


8.Hur ser det ut där du sitter och skriver? Något favotställe?

Jag sitter oftast hemma och skriver vid skrivbordet. Ganska oglamoröst faktiskt. I höst har jag hyrt en kontorsplats som jag kommer sitta på emellanåt. Något jag ser fram emot.
❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

Gillar

Kommentarer