Vi har intervjuat författaren Linda Tregaard

Vi har intervjuat författaren Linda Tregaard1. Berätta lite om dig själv.


Jag heter Linda Tregaard, är tvåbarnsmamma och utbildad inom mode och marknadsföring i London. Idag driver jag företaget Muban Capital och skriver på heltid.

2. Vad inspirerande dig till att börja skriva?

När jag skulle bli mamma för första gången och var tvungen att avgifta min kropp från mediciner, som jag tar för min ledgångsreumatism, blev jag väldigt sjuk och isolerad. Då saknade jag en bok skriven till gravida reumatiker där jag kunde ta del av någon annans erfarenheter i liknande situation. Så jag blev först i Sverige med att ge ut en sådan bok. Den heter Jaga Storken - En reumatikers kamp för att bli mamma genom graviditet, IVF, surrogatmödraskap och adoption.

3. Vilket är ditt bästa tips vid skrivkramp?

Försätt dig i en situation som ger just dig inspiration. Gå på en konstutställningen till exempel. Omge dig av andra människors kreativitet. Sänk prestationskraven genom att ställa dig frågan; Vad är du rädd för ska hända om du skriver vidare? Är din rädsla verkligen befogad?

4. Vilken var din favorit bok som barn?

Jag läste Vi Fem böckerna av Enid Blyton, de var så äventyrliga och spännande.När jag var elva-tolv läste jag Virginia Andrews Vindsträdgården och de efterföljande böckerna. Nu har min dotter fått ärva dem.

5. Vad har du för skriv-planer?

Jag skriver just nu på min andra bok i serien Djursholmsmorden, men det projektet är hemligt än så länge.

6. Vilka 3 böckerna rekommenderar du att läsa i vår ?

Kerstin Ekman - Händelser vid vattenKepler - SpegelmannenStieg Larsson - Män som hatar kvinnor.

7. Vilken publicerad bok önskar du att du hade varit författaren till ?

Törnfåglarna, en legendarisk klassiker av Colleen McCullough. Det är en genial berättelse om bland annat omöjlig kärlek där man får följa en familj under tre generationer i Australien. Boken skrevs på tolv månader och har vackra miljöskildringar.

8. Hur ser det ut där du skriver?

Just nu sitter jag i vårt kök och skriver. Det är ett ljust rum med mycket fönster som släpper in naturen och jag ser de människor, rävar och rådjur som passerar vårt hus. Jag borde använda en mer ergonomisk stol.

9. Vilken bok läser du just nu?

Lace av Shirley Conran.

10. Vilken del är roligast med att skriva en bok?

Sid 200-300 av 400. Då flyter berättelsen av sig själv ofta i ett högt tempo. Då hamnar jag i flow.

11. Berätta lite kort om boken du just nu är aktuell med.

Berg av ljus är en kriminalroman och handlar om familjehemligheter, svek, kärlek, utanförskap och hämnd i ett privilegierad Djursholms miljö.
Huvudkaraktären är Majken Bladh, 75 år, en smart enstöring och gammal polissekreterare som jobbat på polisstationen som en gång låg i Djursholm. Hon upptäcker en svårt skadad kvinna i en jordkällare nära Djursholms slott och tar henne under sitt beskydd.
Kvinnan är Caroline Silverskiöld, 39 år, en målmedveten investment banker på JP Morgan som har upptäckt en mörk hemlighet och blivit utsatt för mordförsök av sina affärskolleger och barndomsvänner, alla uppväxta i Djursholm.
❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 175 visningar

Gillar

Kommentarer

PurpleQueen
PurpleQueen,
Vad inspirerande 😊
nouw.com/purplequeen
PurpleQueen
PurpleQueen,
Vad inspirerande 😊
nouw.com/purplequeen