Vi har intervjuat författaren Linda Lagerstrand.


Vi har intervjuat koksboks- författaren
" Linda Lagerstrand"

1. Berätta lite kort om dig själv.

Jag bor i Järna utanför Södertälje med min man och två pojkar. Jag har alltid älskat att laga mat. Det var bara jag och min mamma när jag växte upp och när jag var 10 år så tog jag över matlagningen. Mycket svensk husmanskost men med tiden så blev det även andra smaker som vi provade. Jag har ett lite kusligt matminne, de flesta minnen jag har är kopplat till vad jag åt. Minns när jag smakade chokladbollar för första gången när jag var 4 år och alla resor jag gjort minns jag vad jag åt. 

2. Berätta om din kokbok.
Att ge ut en kokbok har varit en livslång dröm. Men det var när jag började med slowcooking som den började ta form på riktigt. Sen tog det några år innan jag hittade Eva på Isaberg förlag som blev lika peppad som jag att ge ut denna bok.

Slowcooking kom till Sverige runt 2011 och det är sista åren som det slagit igenom ordentligt. Många har en slowcooker idag men vet inte riktigt hur man ska börja. Jag har ju gjort alla misstag så har rätt bra koll nu på vad som blir gott.

Jag ville göra en kokbok som kan guida läsaren hur man kan tänka för att komma igång med slowcooking och även visa på bredden av det du kan laga i den. Vi färgkodade recepten för att göra det lätt att se vad man kan börja med när man är helt nybörjare.

Jag hade stor nytta av slowcookern för att få ihop middagslogistiken när jag hade småbarn så det är något jag ville lyfta fram i kokboken. Så de recept som går att förbereda kvällen innan finns tydliga instruktioner om hur du ska göra.

3. Är alla recepten egengjorda?

Ja, alla recept är mina egna, även om jag såklart får massa inspiration från olika kokböcker, Instagram, Pinterest mm. Ofta ser jag ett recept som verkar gott och sedan börjar jag fundera över om jag kan laga den i slowcookern och hur jag kan justera efter egen smak.

Tidigare så fanns det inte många recept på svenska så jag surfade runt mycket på amerikanska matbloggar. I USA har nästan alla en slowcooker men recepten är anpassade för deras matkultur och råvaror som inte alltid är samma som i Sverige så fick prova några varv innan jag fick kläm på det.

4. Finns det något i matväg du inte äter?
Jag tycker inte om dill! Så det är något som jag aldrig lagar någon mat med.

5. Vad läser du just nu ?
Just nu läser jag en fantasyserie som heter King of ashes av Raymond E. Feist. Jag är en riktig boknörd och älskar fantasy och science fiction. Har en hög med böcker som jag vill läsa i sommar i min hammock.

6. Hur ser dina skrivplaner ut? Fler böcker?
Oh ja! Det finns många planer här 😉

7. Vad hoppas du att läsarna tar med sig efter ha läst och testat dina recept ?

Att slowcooking kan hjälpa dem att laga god mat i vardagen utan stress och att det är så enkelt! När man upplevt känslan att komma hem trött efter jobbet och maten i stort sett är färdig att ätas så är man oftast hooked for life!

Och att våga prova- jag har lagat så många saker som blivit katastrof 😊 men det är bara att försöka igen. Om någon frågar mig om jag har testat något som jag inte provat så brukar jag säga- Prova själv och berätta hur det blev 😊

Vi utforskar tillsammans 😊❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer