Vi har intervjuat författaren Ellinor Wikman.

Vi har intervjuat författaren Ellinor Wikman.


1. Berätta lite om dig själv.


Mitt namn är Ellinor Wikman. Jag bor i Dalsland tillsammans med min man och vår dotter Nova. Så länge jag kunnat skriva har jag författat berättelser och på högstadiet var bild, idrott och svenska mina favoritämnen. När jag inte skriver böcker, så undervisar jag i svenska, arbetar som specialpedagog och utbildar elevassistenter online.


2. Vad inspirerande dig till att börja skriva?


När jag skrev "Slussvaktarinnan i Töcksfors" inspirerades jag av en målning som föreställde ett hus vid Göta kanal. Det var Pernilla Ulldahl som målat huset. Jag började fantisera om vem som bodde i huset. När karaktären fick liv funderade jag vidare kring var hon skulle bo. Jag bestämde mig för att flytta huset från Göta kanal till Dalslands kanal. I somras checkade jag in på Turistgården i Töcksfors och skrev grunden för "Slussvaktarinnan i Töcksfors". Jag inspirerades mycket av omgivningen i Töcksfors och tror att det ger miljöbeskrivningarna mer liv.


3. Vilket är ditt bästa tips vid skrivkramp?

Gå ut och ta en promenad eller unna dig att åka till platsen där din karaktär befinner sig.


4. Vilken var din favorit bok som barn?

Musen som stod brud, en finsk folksaga.


5. Vad har du för skriv-planer?

Min nästa bok kommer att handla om en ensamstående mamma som är på väg in i en utmattning. Först ska jag njuta lite av att jag är klar med mina böcker "Slussvaktarinnan i Töcksfors" och "Sommaren med farfar", samt arbeta med att marknadsföra dessa böcker.


6. Vilka 3 böckerna rekommenderar du att läsa i vår/sommar?

Om du bara visste - Caroline SäfstrandJuni, juli och halva augusti - Marie-Louise MarcSlussvaktarinnan i Töcksfors - Ellinor Wikman


7. Vilken publicerad bok önskar du att du hade varit författaren till?

Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta.


8. Hur ser det ut där du skriver?

Jag reser ofta till platsen där mina karaktärer befinner dig och checkar in på hotell eller vandrarhem en eller två nätter. När jag jobbar vidare med min text, så sitter jag och skriver hemma i soffan.


9. Vilken bok läser du just nu?

Jag ska precis börja läsa Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand.


10. Vilken del är roligast med att skriva en bok?

Det allra roligaste är när jag får bokidén och har skrivit tillräckligt med antecknar med penna och papper för att känna att jag är redo att boka en hotellnatt för att börja skriva på riktigt.


11. Berätta lite kort om boken du just nu är aktuell med.


"Slussvaktarinnan i Töcksfors" är en kortroman som utspelar sig i Töcksfors. Milla är 18 år och behöver en paus från sin alkoholiserade mamma i Göteborg. Hon får sommarjobb i Töcksfors och reser dig. Milla är en känd bloggerska och en 97 årig kvinna vid namn Lilly följer hennes blogg och sänder ett brev till slussvaktarstugan, där Milla bor under sommaren. Lilly har en önskan om att Milla ska skriva en bok baserad på Lillys adoptivmammas dagböcker.❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer