Vi har intervjuat författaren Charlotte Ekbom


  1. Berätta lite om dig själv.

Jag är en skriva-måla-sjunga-människa som bor strax utanför Stockholm med min familj (min man, våra tre barn/tonåringar och katten Bellman). Är i grunden civilekonom, men har sedan byggt på med copy- och journalistkurser och arbetar idag som författare, frilansskribent och redaktör.

Nu i dagarna har jag precis kommit ut med min fjärde bok, min första barnbok, Ängeln i London, för barn i slukaråldern (ca 9-12 år), vilket känns jättekul!

Sedan tidigare har jag gett ut Kära vänner för unga vuxna samt spänningsromanerna Grannsjälar och Jag ska skydda dig mot livets fasor

5. Vad har du för skriv-planer?

Jag skriver just nu på ännu en barnbok, vi får se vart det tar vägen ... Och så skriver jag förstås haikudikter som jag publicerar på @haikusidan på Instagram.

6. Vilka 3 böckerna rekommenderar du att läsa i vinter?

Allt jag fått lära mig av Tara Westover

Ett förlovat land av Barack Obama

Ängeln i London (förstås:)

7. Vilken publicerad bok önskar du att du hade varit författaren till ?

Pippi Långstrump 😊

8. Hur ser det ut där du skriver?

Jag skriver oftast hemma vid skrivbordet, omgiven av inspirerande bilder, en almanacka på vår familj och en massa konstnärsmaterial (färger och penslar) som jag önskar jag hade tid att använda oftare.

9. Vilken bok läser du just nu?

Yogalärarens familj av Gunilla Tähti Wigge.

10. Vilken del är roligast med att skriva en bok?

Jag tycker mycket om att göra research, men att sedan försvinna in i ett skrivflow slår ju det mesta. Är även jättekul att möta läsarna när boken är klar.

11. Berätta lite kort om boken du just nu är aktuell med boken.

Ängeln i London ligger mig väldigt varmt om hjärtat, eftersom jag själv bodde i London en period på 90-talet och älskar staden. Det är också min första barnbok och jag tycker verkligen om att skriva för den här åldersgruppen (9-12 år).

Boken handlar om 12-åriga Angelika som reser själv till London för att hälsa på sin pappa Gustav. Tanken är att mamma Sissela också ska komma

dit efter någon vecka, men Angelika inser snart att ingenting kommer bli som hon tänkt sig.

Gustav jobbar jämt, Sissela drar sig för att boka biljetten och Angelika lämnas ensam kvar i lägenheten i London. Samtidigt börjar märkliga saker hända.

Vem är den underliga mannen på flygplanet? Vad vill den gamla damen på kyrkogården? Vilken är hemligheten som alla tycks känna till utom Angelika?

När Angelikas farmor kommer till London bestämmer de sig för att ta saken i egna händer…❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 52 visningar

Gillar

Kommentarer