Vi har intervjuat författaren Caroline Twamley.

Vi har intervjuat författaren Caroline Twamley som är aktuell med boken "Kärleksrutten - Nya Zeeland."

1. Berätta lite kort om boken du just nu är aktuell med.


Min kommande bok heter Kärleksrutten - Nya Zeeland och är första delen i en ny feelgood-serie. Handlingen utspelar sig som namnet avslöjar på Nya Zeeland och anledningen till detta är både att jag själv och många med mig längtar mycket efter att kunna resa just nu, samt att Nya Zeeland är ett av mina absoluta favoritländer. Jag har varit där 5 gånger hittills och hoppas att det blir fler framöver.

Boken handlar om vännerna Louisa och Anne som ger sig i väg som backpackers till Nya Zeeland med planen om att ta sig fram med en liten husbil för att utforska både Nord- och Sydön. Berättelsen är en humoristisk och lättsam feelgood/romance i storslagen miljö, kryddad med en omöjlig kärlekshistoria. Vad händer egentligen när två backpackers från Sverige stöter ihop med ett amerikanskt filmteam?


2. Vilket är tips kan du ge till dem som vill börja skriva en bok? Vad bör man tänka på?

Mitt tips är att sätta sig ner och börja skriva. Det kommer aldrig att vara helt rätt tid att börja så det är ingen idé att vänta, det gäller att bestämma sig för att vilja skriva och att sedan prioritera det. Det är viktigt att tänka på och förstå att arbetet med att skriva en bok är tidskrävande, och att det därför är viktigt att prioritera sin skrivtid.

3. Vilken bok läser du just nu?

Jag har alltid en fysisk bok och en ljudbok igång samtidigt. Just nu läser jag Mytomanen av Sofie Sarenbrant och lyssnar på Blått blod, rött hjärta av Veronica Almer.

4. Vilka 3 böckerna rekommenderar du att läsa i sommar ?


Jag vill tipsa om tre vitt skilda böcker:

Je m'appelle Agneta av Emma Hamberg

Hjärtats innersta röst av Jan-Philipp Sendker

Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson

5. Hur firade du publiceringen av din aktuella bok ?

Jag kommer fira med en liten releasefest i trädgården (om vädret tillåter) den 14/7 när boken släpps. Jag funderar också på att ha en digital relase för att kunna fira med flera, men har inte bestämt hur det blir med det ännu.

6. Vad hoppas du att läsarna tar med sig efter ha läst dina böcker?

Kärleksrutten har jag skrivit med förhoppning om att läsarna/lyssnarna ska få med sig många goda skratt och en varm och härlig känsla. Inte för att allt går smärtfritt i böckerna, men för att människorna i dem bevisar, både för sig själva och för andra, att de finns där för varandra när det behövs, alla sina olikheter till trots.

7. Skulle du kunna tänka dig att skriva en helt annan genre ?

Jag skulle gärna vilja prova att skriva en deckare någon gång i framtiden. :)

8. Som författare så kan man ju risken stor att man nekas av olika bokförlag, hur hanterar du det? Har du något bra råd?

Jag har själv blivit refuserad ett otal gånger innan jag fick min första bok, Cora, utgiven. Det är svårt och gör ont, men jag tror att det är viktigt att komma ihåg att de allra flesta författare har blivit refuserade, och att försöka att inte ta det personligt. Det är också viktigt att komma ihåg att bara för att ditt manus blir refuserat behöver det inte betyda att det inte är bra nog, det kanske helt enkelt inte passar in i förlagets utgivningsplan. Det kan vara så att förlaget redan har en eller flera böcker i samma genre som ditt manus som är på väg ut och därför finns det inte plats. Något som fungerade för mig och som jag tror kan vara bra att prova även för andra är att ta hjälp av en lektör för att få en slags kvalitetskoll på manuset. Med hjälp av en lektör kan manuset vässas och som författare är det väldigt lärorikt att få handfasta råd och synpunkter på detaljnivå, och allt man lär sig kan man sedan ta med sig i sitt framtida skrivande. Ge inte upp!

9. När visste du att du ville bli författare?

Jag slukade böcker redan som väldigt liten och att bli författare har varit en dröm så länge jag kan minn❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer