Våra älskade orkade inte leva längre- Joanna Björkqvist

Jessica, Linda
Varje år tar ungefär 1 500 personer livet av sig i Sverige. De lämnar tusentals chockade och förtvivlade nära anhöriga och goda vänner efter sig. Att känna sorg, saknad och smärta är naturliga och accepterade känslor när en älskad människa tagit sitt liv. Men ett självmord rymmer ofta många fler känslor än så. Det är vanligt att känna även skuld, skam, vrede, hämndlystnad och lättnad. I den här boken delar nära anhöriga till personer som avslutat sina liv på egen hand generöst med sig av sina tankar och erfarenheter. De berättar sina personliga historier för att vara till stöd för andra i samma situation och för att motverka de tabu som fortfarande finns.Våra älskade orkade inte levaär en bok för dem som mist någon genom suicid. Och för alla som är intresserade av sina medmänniskor och deras liv.


Jessica: En väldigt gripande bok. Jag kunde inte läsa igenom hela på en gång för ämnet är väldigt känslosamt. Man pratar inte om självmord så ofta idag. Att läsa dom anhörigas historier var jobbigt, man vart verkligen berörd. Boken var välskriven och väldigt bra upplagd. Enkelt att läsa och bra språk. Omslaget hade jag lite svårt för, vet inte varför. Detta ämne bör pratas mera om då det är ett stort och något som händer varje dag. Rekommenderas varmt.

Boken får 4/5 utav mig 📕📕📕📕

Linda: En bra och fin bok. Fin då anhöriga som finns kvar pratar om sånt som många inte gör. Den är gripande och ledsam. Omslaget är speciellt. Fint på sitt sätt och påminner om en förlorad själ. Beskrivningarna i boken va bra. 

Boken får 4 av 5 📓📓📓📓❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

Gillar

Kommentarer