Meja och Barcabollen- Helena Lund-isaksson.

Meja älskar fotboll och har turen att ha världens bästa tränare. Bruno, grannkillen, har nämligen lovat att vara hennes PT.

En dag visar Bruno stolt upp sin nya fotboll. Han har fått den av sin pappa som aldrig annars ger Bruno presenter. Och nu är det en likadan boll som spelarna i Barcelona har! Men när Meja får testa Brunos nya boll, händer det som inte får hända. Brunos Barca-boll går sönder. Bruno försvinner utan ett ord från fotbollsplanen. Meja vill bara dö. Och dagen som redan är den värsta dagen i Mejas liv, kommer snart att bli värre. Mycket värre.

Böckerna om Meja och Bruno handlar om så mycket mer än fotboll. Om krångliga familjer, pengar som inte räcker till, och stora känslor. Meja och Barca-bollen tar upp ämnen som utanförskap, skuldkänslor, mod och riktig vänskap.

Omdöme: En mycket intressant barnbok om fotboll. Kan tänka mig att fotbolls tokiga barn kommer att älska denna bok. Det var ett enkelt språk och lagom långa kapitel. Karaktärerna var intressanta att följa, bra gestaltade. Gillade upplägget och att fler ämnen än fotboll är med, så som vänskap. Fina bilder, mycket bra illustrerade. Fint omslag.

Boken får 4/5 utav mig ⭐⭐⭐⭐❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer