Leah Quiller-skipar rättvisa två, del 2

Jessica, Deckare, Linda, Romaner

Caroline von Steinberg bor på ett gods, Hagestad, på Österlen. Hon är nygift, tjugo år och väntar sitt första barn när hon blir överfallen, grovt våldtagen och lämnad att dö. Hennes adoptivföräldrar, Lotti och Jacob, lägger in henne på en privatklinik i London som är specialiserade inom psykiatri. Under tiden skiljer sig Caroline och hennes make Tom Hillman. Samtidigt som Caroline är i London söker adoptivföräldrarna efter en specialist inom gynekologi som ska kunna återställa henne, och de hittar en läkare i Schweiz. När de är på väg till specialisten förolyckas de i en bilolycka.
Polisen letar efter Carolines förövare men misslyckas, och efter två års behandling blir hon utskriven från sjukhuset i London och har bestämt sig för att hon vill bli polis för att kunna hjälpa andra offer att få tag på sina förövare. Samtidigt får hon en ny identitet, Leah Quiller, med tanke på att hennes förövare fortfarande är på fri fot. Leah behåller godset Hagestad som hon ärvt efter sina föräldrar och anställer en förvaltare, Holger Grenblom. När hon befinner sig på godset antar hon sin rätta identitet. Personalen och hennes grannar känner henne enbart som grevinnan Caroline von Steinberg och tror att hon bor i Schweiz större delen av året. I London på Park Street finns en våning som hennes mor ägde och den har Leah också övertagit.
Vid trettiofem års ålder blir hon spaningschef för en ny rotel i Göteborg, sexbrottsroteln och hennes första fall blir en gruppvåldtäkt av en ung kvinna, Frida Clivedahl.
Under alla år som hon kämpar för sin överlevnad har hon aldrig glömt sin förövare och är fast besluten att hitta honom. Det som driver henne och gör att hon orkar ta sig igenom varje dag är kampen för de offer som hon inte anser får vare sig upprättelse eller den rättvisa de förtjänar.

Jessica: Fortsättningen var precis lika bra som del 1. Man satt som på nålar. Mycket bra miljöbeskrivningar. Boken var spännande, lättläst och mycket bra skriven. Det är en spännande resa är få följa Leah/Caroline som är en mycket stark person.Ser mycket fram emot 3:e delen

​Linda​ Andra delen va lika bra som första delen. Miljöbeskrivningarna och personbeskrivningar är väldigt bra och de är väldigt kul att följa resorna mellan London, lgh och Herrgården och hur hon byter karaktär. Längtar tills 3:de boken kommer. Den för 5 av 5 📖📖📖📖📖❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Intressant recention! 😃
nouw.com/evelinarou
lillfoppan
lillfoppan,
vad kul att läsa recentionen 😊
nouw.com/lillfoppan
sannapetersson
sannapetersson,
Måste läsa den boken 😀
nouw.com/sannapetersson
Maxarna,
Alltid kul när man hittar en serie mån fastnar för
maxarna.com